Skocz do zawartości

Dragon Lunatic

Wędkarz87

Rekomendowane odpowiedzi

Z lunaticami jest tak ?źe ka?źdy kolor jest innej twardości. Szczeg?łlnie jest to widoczne przy 10-centymetrowych. Zawsze mo?źna zmiękczyć przez minutowe gotowanie.

Owszem te?ź to zauwa?źyłem :D Sporo mam 4 i faktycznie zale?źnie mo?źe nie od koloru ale od serii twardość gumy jest inna.

Wracając do tych 5 to przed zakupem chciałbym się upewnić ?źe nie gotowany 12,5cm lunatic będzie poprawnie pracował w opadzie na 10g gł?łwce. Jeśli ktoś ma i u?źywa proszę o opinię.

A ja uwa?źam, ?źe 5'tki nie trzeba gotować.

U?źywałem, jest całkiem fajna. I chyba nie powinna być bardziej lejąca, ni?ź jest normalnie.

W og?łle, moim zdaniem to guma bardziej do zwykłego prowadzenai ni?ź do opadu, przynajmniej mi bardziej odpowiada swobodnie prowadzona.

W tym roku m?łj największy szczupak 110cm właśnie na 12,5 cm na 10-gramowej gł?łwce. :mellow:

Super fajnie,ale nadal nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi,skąd mam wiedzieć ?źe ten szczupak nie wziął gdy szarpałeś tą gumą,dlatego ponownie zapytam,czy nie gotowany 5 lunatic pracuje poprawnie w opadzie na napiętej lince uzbrojony w 10g gł?łwkę? :mellow:

Jeśli drobne merdanie ogonkiem jest poprawną pracą w opadzie- to tak pracuje poprawnie. Ale jak pisał @wojciiech są lepsze gumy do opadu ni?ź lunatic.

A szczupaka złowiłem na wolny opad na napiętej 40 funtowej plecionce .

O gotowaniu gum dowiedziałem się dopiero niedawno po obejrzeniu jednego z film?łw WMH.

Wa?źne ?źeby chocia?ź trochę merdała ogonkiem w czasie opadu,a nie szła prosto jak deska :D Dzięki,jakby co to zawsze go mo?źna podgotować. Gumę zamierzam stosować do jednostajnego prowadzenia z przerwami na opad do dna co kilka metr?łw - więc powinna się nadać.