marti Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Na wstępie chciał bym się ze wszystkimi przywitać. Forum czytam od dłu?źszego czasu tylko jakoś nie miałem odwagi pisać. Mo?źe trszkę nie ładnie zaczynać od pytań ale liczę na pomoc w temacie. Całkiem niedawno kupiłem Avida AVS70MHF w jednym kawałku. Super wędeczka ale CW. deklarowany przez producenta wg. mnie jest mocno zani?źony. Co zaobserwowałem to to, ?źe kijek zaczyna się pokazywać dopiero od gł?łwki 17g i kopytko 8cm. Do g?łry mo?źna wjechać nawet do 30g + guma i nie robi to na nim ?źadnego wra?źenia. Komfortowo się podrywa tak?źe koguty w okolicach 35g. Jak na cię?źkie sandaczowanie to kijek jest do tego stworzony. I teraz sedno sprawy. Potrzebuję coś l?źejszego i w oko wpadł mi taki model.AVS68MXF akcja X-Fast i cw. 3/16 - 5/8Czy taki kijek obsłu?źy komfortowo gł?łwki od 10g + guma a g?łrna granica do 25g + guma.Czy wszystkie avidy są tak mocno niedoszacowane ?Czy znacząco r?ł?źnić się będą te dwie wędki od siebie?Czy akcja Fast mocno się r?ł?źni od X-Fast Oczywiście wszystko w oparciu o avidy. Jak mi się przypomni to jeszcze dopytam. Zale?źy mi na rzetelnych odpowiedziach gdy?ź nie chcę kupować podobnej wędki a jak wiadomo są to nie małe pieniądze. Łowisko to Szczecińska Odra ale nie zawsze potrzeba cię?źkiego łowienia. Mam kilka miejsc?łwek o spokojniejszej wodzie i l?źejszym uciągu co wymusza zało?źenie l?źejszej gł?łwki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 r?łwnie?ź witamy,na początek proponuję ten temat http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=21126&am p;start=480& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 AVS68MXF to typowa ł?łdkowa sandacz?łwka, z podaną gramaturą spoko sobie poradzi.Czy nie doszacowane hmm, tu ka?źdy ma inne odczucie, owszem mają zapas mocy ale w dolnej granicy tak zwanego cię?źaru wyrzutu i tak są odpowiednio czułe - wiadomo na rzece jest wiele czynnik?łw mogących wpływać na komfort przy u?źyciu l?źejszych przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marti Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 a jak ze szczyt?łwką. Tak jak w 70-tce sztywna i pałowata czy mo?źe delikatniejsza i bardziej czuła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 przy tych kr?łtkich xfastach szczyt?łwki są delikatniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marti Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Jeszcze rozwa?źam jeden kijek LES68MXF, parametrami praktycznie jak avid to na papierze a w praktyce czym obie wędki się r?ł?źnią. Czy du?źa r?ł?źnica będzie pomiędzy 70MHF a 68MXF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi