Skocz do zawartości

Jaki kij na lipienia 10'#3 do 600 zł

Grubas

Rekomendowane odpowiedzi

Paweł, Wychwooda, Cortlanda - absolutnie nie. O Greysie mówię, że nie, bo to kij ze starej serii i nijak nie dostanę do niego składu w razie wtopy. 

Sage i Hardy odpadają rzecz jasna ze względu na abstrakcyjne ceny.

Czy ktokolwiek w kraju sprzedaje kije Cortlanda? Ich Nymph'y miały chyba zawsze znakomite recenzje.

Sprawdź się wędce Traper silence 10' 3# kapitalna wędka do nimfy, źle zakładasz czemu miała by się wędka połamać raz w życiu połamałem wędkę właśnie jaxona do nimfy tego 335 cm złamał się sam z siebie, nasze sklepy chyba nie mają w ofercie nowych serii cortlanda one też do tańszych nie należą. Z budżetem 600 zł ciężko albo używka z komisu, ale jak masz obawy przed serwisem to nie wiem może, sprawdź ofertę hanaka też świetne kije do nimfy i w razie czego załatwisz ten połamany element  :ph34r:

• Like 1

Wojtek, nie bój się o złamanie. Przy prawidłowym użytkowaniu nic takiego nie powinno mieć miejsca.

To, że wędka jest ze starej serii to o niczym nie świadczy. Myślę, że Cortland jest w stanie zapewnić nowy element nawet do starej serii - napisz do nich maila z zapytaniem. Jeśli chodzi o Greysa, to nie wiem. Podlega pod Hardy'ego, a ten ma fatalną gwarancję. Kolega próbował kupić element do wędki i odsyłali go od Anglii przez Francję do Stanów. W końcu nic nie udało mu się zdziałać.

Sage na przykład bezproblemowo jest w stanie odtworzyć starą serię - nawet taką sprzed 20 lat.

Jeśli chodzi o Greysa, to nie wiem. Podlega pod Hardy'ego, a ten ma fatalną gwarancję. Kolega próbował kupić element do wędki i odsyłali go od Anglii przez Francję do Stanów. W końcu nic nie udało mu się zdziałać.

No Greys to masakra jeśli chodzi o serwis. Złamała mi się od tak podczas rzutu jedna sekcja w GR50 i chciałem dokupić. Jak się okazało koszt wysyłek, przesyłek i części przewyższa wartość nowej wędki ze sklepu! Tak więc odpusciłem totalnie.

Kolego sprawdź ofertę od Scierry , a konkretnie model  Scierra  Surge 10'6 stopy w klasie 3# Kije wykonanie z bdb komponentów , lepszych od konkurencji nawet w z wyższej klasy cenowej . Węgiel 46T , uchyt od alpsa itp. Sam blank ma fajne pełne ugięcie ,a za razem niezłą moc . BDB trzyma rybę . Z serwisem też nie ma kłopotu . Używkę kupisz w świetnej cenie , a i nowe są w granicach 800zł . Polecam , bardzo dobre trochę nie docenione kije . 

edit . hehhe nie zauważyłem , ze to post z zeszłego roku ... pozdr.  :ph34r:  :ph34r:  :ph34r:

Edytowane przez Pumeks
  • Like 1