Skocz do zawartości

Drwęca 2018 informacja

wyjec

Rekomendowane odpowiedzi

Ja widzialem pod mostem kolejowym. Czyli 2 padły napewno. Tzn ta którą widziałem po kilku fotkach fajnie pomachała ogonem i popłynęła. Warunki trudne przez czepiające się zielcho przy burtach. Straciłem też fajnego wobka zachaczając o podwodne drzewo by po chwili znaleźć innego wobka który wisiaał na drzewie:) kolejny wypad może w sobote wracającc z pracy.

• Like 1

Ja widzialem pod mostem kolejowym. Czyli 2 padły napewno. Tzn ta którą widziałem po kilku fotkach fajnie pomachała ogonem i popłynęła. Warunki trudne przez czepiające się zielcho przy burtach. Straciłem też fajnego wobka zachaczając o podwodne drzewo by po chwili znaleźć innego wobka który wisiaał na drzewie:) kolejny wypad może w sobote wracającc z pracy.

W takim razie miala duże szczęście - 3 zlowione przy mnie do 13.00 dostały w beret . Jedna wisiala na drzewie i dumnie prezentowała kunszt łowcy ociekając krwią i  ogonem do góry . Ogolnie do 13.00 widzialem 3 sztuki w Lubiczu na pigalaku . Na tylu chłopa to dramat - narwałem ze dwa pudła wobów - krotko mowiąc nie poradziłem sobie w tym stanie wody. 

Pzdr

He spoko. Ja wczoraj słyszałem o zerwanej troci ok 100cm w okolicach golubia czyli dużo wyżej. Podobno spadła wyginając kotwice w wobku.

Ryby ostro rozeszły się nawet po dopływach. Wyżej ktoś pisał o Welu... Ja mam info, że nawet pod Brodnicą jest spora szansa na troć (a to już przecież odcinek typowo nizinny)... no ale przy tak wysokiej wodzie można było się spodziewać, że ten sezon będzie dość nietypowy...

• Like 1

Przecież na nizinnej Drwęcy nie widać gdzie jest koryto, tak mocno powylewała rzeka... Nasuwa sie pytanie, czy aby te rewelacyjne wyniki nie są z okresu październik - listopad...

Jakie rewelacyjne wyniki?

Łoś 93 cm (R.I.P.)  i kilka ryb z wczoraj oraz jedna z dziś (R.I.P.) to rewelacja?