Krab Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Jakie rewelacyjne wyniki? Łoś 93 cm (R.I.P.) i kilka ryb z wczoraj oraz jedna z dziś (R.I.P.) to rewelacja?Potrafisz czytać ze zrozumieniem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 (edytowane) A Ty potrafisz wyczuć ironię? p.s. wiem że to niegrzecznie odpowiadać pytaniem na pytanie, za co z góry przepraszam. Edytowane 2 Stycznia 2018 przez WojtekCIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 (edytowane) Sławku, szczerze mówiąc to dla mnie łowienie keltów (i ich wypuszczanie) jest równie etyczne co łowienie płoci na ciasto. Znowu generalizujesz. Nie wszyscy biorą te ryby. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkWojt, coraz trudniej spotkać wędkarza który umie dobre ciasto "zrobić" (abo i zanętę) i tym bardziej na nie łowić PŁOCIE przez duże P.Wsio jest tera kupcze, od "zanęty federowej na uciąg duży-PŁOĆ" po jokersa i pinkę "przynętowa" P.S. sorry za OT ale nie mogłem..siem postrzymać Edytowane 2 Stycznia 2018 przez Krzysiek P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 A Ty potrafisz wyczuć ironię? Ja o niebie, Ty o chlebie. Nie zajarzylem ironii, bo nie widziałem punktu stycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Ja dziś miałem być ale się rozłożyłem Chłopaki ode mnie byli w Lubiczu bez kontaktu z rybą, słyszeli o dwóch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 (edytowane) Ja dziś miałem być ale się rozłożyłem Chłopaki ode mnie byli w Lubiczu bez kontaktu z rybą, słyszeli o dwóch.@milupa było trochę więcej Ale to najgorsze otwarcie od niepamiętnych lat. Przy skromnym dostępie do rzeki i totalnie niekeltowym przepływie wody nie ma szans na odwrócenie fatalnego trendu. Na dniach wyniki zejdą do zera. Edytowane 2 Stycznia 2018 przez Krab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 @milupa było trochę więcej Dziś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Dobra napisze, bo zaleje mnie fala priv-ów Dwa łososie 82 i 92, trocie 58, 70, 71, 79. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackAal Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Może jak przymrozi to coś się zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 (edytowane) Tej wody nie ubędzie. Góra rzeki tonie wręcz. Zobaczcie co sie dzieje chociażby w Brodnicy, gdzie nie widać koryta rzeki. Mrozów tęgich prognozy nie przewidują. A bez tego próżno oczekiwać unormowania sytuacji. Edytowane 2 Stycznia 2018 przez Krab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackAal Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Nawet nic się nie splawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Nawet nic się nie splawia.Nie ma co sie spławiać. Odpowiedzi najprostsze sa często najtrafniejsze. Symptomatyczne, że nie złowiono żadnego samca. A przecież to najbardziej agresywne osobniki w rzece. Znak, ze dawno jest po tarle i ryby zeszła. Pozostały odchorowujace gody samice. Stąd też słyszę o srebrniakach, które w rzeczywistości są jedynie wysrebrzonymi keltami. Pamietajmy, ze niespotykana ilość ryb weszła do rzeki jeszcze we wrześniu. To musiało mieć wpływ na adekwatnie szybsze tarło. Zreszta Drwęca jest rzeką, która swoje wyniki zawdzięcza późnym ciągom tarłowym. Jeśli nie łowi sie na początku stycznia ryb jeszcze nie wytartych, to sezon keltowy zapowiada sie na kiepski. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackAal Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Tak w ogóle to mało ryby w tej rzece. Na tyle ludzi spiningujacych żadnego drapierznika- martwa rzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Tak w ogóle to mało ryby w tej rzece. Na tyle ludzi spiningujacych żadnego drapierznika- martwa rzeka.To nie jest tak, że nie ma innych drapieżników. Są. Pora roku determinuje ich brak aktywności. W cieplejszych miesiącach łowi sie każdy gatunek ryb. Ponadto jak idziesz na troc, to każda inna ryba raczej denerwuje niż cieszy. Przynajmniej ja tak mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Dokładnie, już nieraz nad Drwęcą widziałem radość z holu i rozczarowanie bo to tylko szczupak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Wczoraj przy Lubiczu jednen łosoś 90 cm plus dwie trocie, a dziś kumpel złowił samca troci 78 cm. Taka ciekawostka c&r raczej tu nie istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OlekD Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Czy tylko mi się wydaje, czy sporo łososi pada w tym roku na Drwęcy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Trochę pewnie jest, kończymy łowienie. Ja standardowo na zero. Ale w południe padł następny łosoś 98 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba 123 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 5 łosoś ? też samica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 WItam panowie wybieram się w sobote na Drwęce i potrzebował bym informacji w których miejscowośćiach są w miare dostępne brzegi gdzie porzucam bez wielkich utrudnień,z góry dziękuje za wszelkie pomocne odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Nigdzie. Wszędzie jest ciężki dostęp, a przede wszystkim woda rwie nie płynie. W każdej miejscowości sa miejsca z ciut słabszym przepływem, ale bardzo krótkie i oblegane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Nie wiem czy samica, jeśli chodzi o dostęp, to przy samym Lubiczu było ciężko bo było dużo ludzi a podwyższona woda zabrała trochę dostęp do wody. Natomiast dziś łowiłem trochę niżej i widziałem tylko 3 wedkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 No to faktycznie ciężkie warunki,ale nic bedzie trzeba szukać i próbować szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Bardzo dobre warunki rybki mają spokój ???? a dzięki temu mniej "Pada" ryb ???????????? i nie żebym był wredny ale jeszcze mogło by lodem skuć ???????? 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekd Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Byłem dziś godzinkę. Jedno piękne branie pod mostem kolejowym ale rybka spadła po kilku sekundach. Jutro dłuższa powtórka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi