Skocz do zawartości

Drwęca 2018 informacja

wyjec

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki jest mniej więcej dobowy spadek wody ? O ile jest.

http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/153180140

Jak ktoś potrzebuje wodowskazu dla siebie to tu warto zajrzeć:

http://monitor.pogodynka.pl/#map/20.5769,52.3609,7,true,true,0

Czasem na Drwęcę może mieć też wpływ Wisła i tu też wypadało by zajrzeć:

http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/153180090

Pozdrawiam M.

Edytowane przez vako

Śledzę sobie ten wątek i oczy mi z orbit wychodzą....

Byla dziś jakaś ryba?, nie bylo? pod mostem, kolo mostu, w dzień? , jedna w nocy....itd...

Bez obrazy ale wyglada to jak jakiś napad rybaków na łowisko dorszowe.....

Na całe szczeście w tym roku rzeka sama obroniła ryby....

Edytowane przez przemo_w
  • Like 9

Spinnerman a na bokking sprawdzałeś? ☺ jak będziesz wpadaj do mnie ☺ przenocuje Cię jak nic nie ogarniesz ☺ ☺

Dzięki za zaproszenie. Niestety wyjazd chyba trzeba będzie przełożyć z powodu nadchodzących mrozów :(

Nie mam takiego ciśnienia żeby co trzy rzuty rozmrażać przelotki ;) Woda spadnie, to myślę, ze rybki się ruszą :)

W kontakcie  :highfive:

Śledzę sobie ten wątek i oczy mi z orbit wychodzą....

Byla dziś jakaś ryba?, nie bylo? pod mostem, kolo mostu, w dzień? , jedna w nocy....itd...

Bez obrazy ale wyglada to jak jakiś napad rybaków na łowisko dorszowe.....

Na całe szczeście w tym roku rzeka sama obroniła ryby....

:doh: 

@przemo  ty chyba fora pomyliłeś... jak taki z ciebie obrońca rybek, to co tu robisz ??? Już któryś raz czytam tu pierdoly pt. „rzeka obroniła się sama „ Napad rybaków to będzie... jak troć do morza wróci...

Mnie też denerwuje strasznie takie podejście ochrona ryb na siłę. Umiar i rozsądek przedewszystkim a nie bezczelne oskarżanie o mięsiarstwo itp. Czy wszyscy wędkarze muszą być weganami i nie mają prawa zjeść własnoręcznie upolowanej ryby? To tak jak by myśliwy strzelał obok zwierzyny żeby jej nie zabić. A wracając do meritum to niekiedy ludzie jadą przez pół polski żeby spróbować swoich sił na drwęcy i chcieli by wiedzieć czy ich wyprawa ma sens i czy mają jaką kolwiek szanse na spotkanie z rybą.

Edytowane przez blackhat01
  • Like 2

Do popper: Wyraziłem jedynie opinie ze jestem zazenowany podejsciem wędkarzy którzy obrażają tych co zgodnie z regulaminem zabiorą rybę z łowiska.

I do przemo_w A po co wy rozmawiacie w tym wątku? Ja osobiście go śledzę ponieważ jestem ciekaw jak przedstawia się sytuacja nad wodą. Osobiscie bylem 1, 2 oraz 6 i więcej się nie wybieram i o ile w pierwszych dniach wiem że wędkarze łowili coś to teraz nie słyszałem o żadnych złowionych rybach.
"Wpadłeś na forum tylko po info na temat troci?" 
Tak wpadłem bo temat nazywa się 

"Drwęca 2018 informacja"
 Nie życzę sobie w stosunku do siebie takich sformułowań : "Chyba zaczynam rozmieć @SOB...."

Edytowane przez blackhat01

Wędkarz nie musi stać na szczycie drabiny pokarmowej rybnej :P  Niech to robi rybak zawodowy lub właściciel gospodarstwa hodowlanego  . Drapieżniki w wodzie poradzą sobie , nie trzeba ich zabijać , zabierać i tłumaczyć swojego zachowania umiarem czy rozsądkiem . Ale to zahacza o mentalność i nie jest łatwo  mentalność "łowcy"  zmienić , niestety  .  

Myśliwy , w takim kraju jak Polska , musi stać na szczycie drabiny , musi zabić i dobrą potrawkę z sarniny zrobić  ;)  Koniny bym zjadł  :D   

• Like 1