Skocz do zawartości

Drwęca 2018 informacja

wyjec

Rekomendowane odpowiedzi

Super ryby, niestety foty za chwilę bedą skasowane.... mam propozycję do adminów - może warto zrobić głosowanie wśród użytkowników czy warto przywrócić możliwość wklejania troci potarłowych. Jest to bardzo dziwne ze 1 majowy szczupak 2 tyg po tarle jest super cacy a ryba która tarło odbyła 3 miesiące temu jest oczywiscie nie do zaakceptowania. Sam na trocie jeżdżę i to super łowienie i z tego co mi wiadomo bardzo wielu członków/użytkowników tez jeździ, łowi i wypuszcza.

• Like 7

Super ryby, niestety foty za chwilę bedą skasowane.... mam propozycję do adminów - może warto zrobić głosowanie wśród użytkowników czy warto przywrócić możliwość wklejania troci potarłowych. Jest to bardzo dziwne ze 1 majowy szczupak 2 tyg po tarle jest super cacy a ryba która tarło odbyła 3 miesiące temu jest oczywiscie nie do zaakceptowania. Sam na trocie jeżdżę i to super łowienie i z tego co mi wiadomo bardzo wielu członków/użytkowników tez jeździ, łowi i wypuszcza.

A co on je w okresie ochronnym złapał ze zdjęcia mają być usunięte.Kolega złowil i trzeba mu pogratulować

Nie, ale od chyba 2016 administracja wprowadziła że zamieszczać wolno tylko trocie od 60cm i do tego niebędące keltami.

• Like 1

Nie, ale od chyba 2016 administracja wprowadziła że zamieszczać wolno tylko trocie od 60cm i do tego niebędące keltami.

Dokładnie, a poniżej link do regulaminu w ramach przypomnienia:

http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/

Regulamin jasno to określa i czy muchozol czy nie to nie ma znaczenia.

Ustanowiono jakies standardy, zarówno wielkościowe jak i estetyczne wstawianych zdjęć i nalezy to uszanować.

Wystarczy chyba informacja co do wielkości złowionej ryby, a jesli będzie większa to dołączyć fotkę (o ile ktoś musi).

nikt tu nie pije do estetyki czy norm wielkościowych bo to jest oczywiste i te warunki oczywiście powinny być bezwzględnie respektowane. Chodzi tylko i wyłącznie o kelty czyli w skrócie dla przykładu: ktoś łowi i wypuszcza piękną rybę 75 cm, ma super zdjęcie które spełnia wszystkie warunki naszego regulaminu z wyjątkiem jednego - "kelt".
Ja osobiście takie zdjęcie bym obejrzał z wielką przyjemnością :)

Edytowane przez wojciech1919
  • Like 3

Witam Kolegów po kiju i pytam a raczej proszę o jakąś podpowiedź .Marzy mnie się Troć na końcu zestawu :-) byłem ostatnio na INIE lecz złapałem tylko świeżego powietrza ,teraz chciał bym pojechać na Drwęcę ale kompletnie nie wiem gdzie się udać na jaki odcinek jadąc od Poznania .Będę wdzięczny choć za małą podpowiedź .

Odcinek gorski ciagnie sie od Lubicza do Zlotorii. Jadac od Poznania musisz przejechac Wisle i chcac jechac do Lubicza kierowac sie 'na Warszawe'. Odcinek gorski zaczyna sie ponizej jazu mlyna w Lubiczu.

Z tego co rozumiem kolega polapal ostatnio w okolicach Golubia Dobrzynia. Ja tamtych rejonow nie znam. Ale w Lubiczu sa dwa jazy i szanse ich pokonania ryby maja ale oczywiscie szansa na branie jest mniejsza

Panowie jestem niedoświadczonym trociarzem. W tym roku udało mi się wyjąć pierwszą w życiu. Na Drwęcy jestem raz w roku od 4 lat i zawsze jest to odcinek górski. W tym roku od wielu wędkarzy usłyszałem że ryba poszła w górę rzeki ze względu na wysoki stan wody. Interesuje mnie wasza opinia czy w tym roku faktycznie szansa na kelta jest większa powyżej jazów w Lubiczu? O miejscówkach powyżej Lubicza nie posiadam żadnej wiedzy, natomiast patrząc na oblężenie odcinka górskiego i małą ilość wyjętych ryb zastanawiam się czy w tym roku lepsze miejsca nie znajdują się wyżej

Kolega ma racje,więc dlaczego zdjęć troci potarłowych niewolno wrzucać na forum a szczupaki można,no i jeszcze jest sprawa z sandaczami które na 1szego czerwca wędkarze na zaporówkach łowią i wstawiają zdjęcia a gdzie niegdzie ich tarło się przedłuża i stoją jeszcze na gniazdach,gdzie tu jest logika???

Edytowane przez VOJT@S
  • Like 3

Odcinek gorski ciagnie sie od Lubicza do Zlotorii. Jadac od Poznania musisz przejechac Wisle i chcac jechac do Lubicza kierowac sie 'na Warszawe'. Odcinek gorski zaczyna sie ponizej jazu mlyna w Lubiczu.

Z tego co rozumiem kolega polapal ostatnio w okolicach Golubia Dobrzynia. Ja tamtych rejonow nie znam. Ale w Lubiczu sa dwa jazy i szanse ich pokonania ryby maja ale oczywiscie szansa na branie jest mniejsza

Szansa na branie jest  mniejsza , i tu bym pisał inaczej , jeżeli ktoś zna okolice GD to połowi . Są odcinki pewniaki na których mój kolega od dwudziestu +- lat regularnie ma wyniki w troci , ja nie miałem cierpliwości stać w jednym miejscu i machać wędą dwie , trzy godziny . Kumpel zawsze mawiał , TWOJA MĘKA BĘDZIE WYNAGRODZONA i faktycznie po jakimś czasie zlew mi opadał