Forest-Natura Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Witam.Wpadło w moje ręce całkiem dobre futerko.Gdyby ktoś chciał się podzielić doświadczeniem co do właściwości i przy czym najlepiej się będzie sprawdać to byłbym wdzięczny bardzo Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Ślajzur - tylko wyczesz dobrze pasek zonkerowy z podszerstka zanim zawiążesz na haku i całego strima po ukręceniu do Ludwika lub innego delikatnego płynu piorącego. Po wyschnięciu ponownie wyczesać i do pudła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 13 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Witam.No właśnie tego podszerstka niezwykle dużo ma jak na futro. Jest w dodatku bardzo gęsty i jakby warstwę filcu aż stanowi.Długiego włosia, chociaż tego wcale nie widać na pierwszy rzut oka, ma stosunkowo mało, ale jest a to bardzo długie i sztywne.Na YT szukałem, niby zwięrzątko popularne całkiem amało trochę nutrii się wykorzystuje przy kręceniu. Raptem jakieś 2-3 filmy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Futro nutrii powinno być zbliżone do futra bobra, zobacz i porównaj na zdjęciu z linku http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/siersci-siersc-bobra-g6-a213-p1326-k12972.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 (edytowane) Fajne mixy z foką i maską zająca wychodzą oczywiście do nimf szczególnie jak chodzi o domkowce pupy itd.Właściwości tych futer powodują, że w dobrze skręconym i ciasno nawiniętym mixie po wrzuceniu do wody pojawiają się bąble powietrza Edytowane 14 Grudnia 2017 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 po wrzuceniu do wody pojawiają się bąble powietrza Rhein - to bardzo ciekawa obserwacja, która znalazła wielokrotne potwierdzenie w nimfowych łowach.Moich z pewnością , a pisząc wprost nimfa, wrzucona do wody-np. Sanu w kierunku spryciuli wprost z pudła okazywała się zabójcza.Parę przeprowadzeń-a myślę o lekkiej pod prąd - i dupa.Zmiana na nową, identyczną, posiadającą w sobie te drobinki powietrza znów przynosiła branie, ale po chwili - koniec...Istnieją oczywiście nowoczesne materiały imitujące, lub przedłużające efekt "upowietrznienia" muszki, tu ekspertem nie jestem choć nie ustaję w wysiłkach, ale w mojej subiektywnej ocenie nic nie zastąpi rzutu nową, suchą, lecz pierwszy raz tonącą nimfą uwalniającą wspomniane przez Rheina bąbelki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Kowalski Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Z nutrii (różnych kolorów), jako głównego materiału, świetnie wychodzą piękne nimfy widelnicy ... jak żywe ... ;-) Pozdrawiam serdecznie Jerzy Kowalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Istnieją oczywiście nowoczesne materiały imitujące, lub przedłużające efekt "upowietrznienia" muszki, tu ekspertem nie jestem choć nie ustaję w wysiłkach, ale w mojej subiektywnej ocenie nic nie zastąpi rzutu nową, suchą, lecz pierwszy raz tonącą nimfą uwalniającą wspomniane przez Rheina bąbelki. Kiedyś to się do wentyla lub tubki pchało Alka-Prim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 14 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Witam.Faktycznie nutria jaką posiądłem bardzo podobna do linkowanego przez Janusza bobra, z tym że kolor duuużo jaśniejszy, wpadający w piękny złoto-pomarańczowo-brązowy.Widząc cenę za wymiary tego linkowanego kawałka bobrzej skórki, mogę śmiało powiedzieć że szyta za poprzedniej epoki etola z nutrii, warta musi być chyba dobrego futra z norek współczesnie szytego ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi