mifek Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Ponieważ właśnie została podjęta decyzja o pożegnaniu sezonu trociowego w ten weekend na wodzie (uchodzącej za) trotkowo-osośkowej uprzejmie chciałem zapytac o stan wody. W tym momencie interesuje mnie wyłącznie Rega oraz Parsęta - ponieważ do obu rzek mam prawie tak samo blisko / daleko. Za wszelkie informacje wielkie dzieki. (chodzi mi głównie o stan wody, czy da sie lowic oraz ew jakies wieści odnośnie ryb ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Woda spadła w ciągu kilku dni bardzo mocno.Prawie metr. Wczoraj nie miałem jak podebrać z tego powodu ładnego szczpca i się wypiął Ale trotki padają, słychać narazie o pojedyńczych sztukach.W tej chwili woda jest dość klarowna i jej stan się ustabilizował. pozdr.Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Dzięki Raf za info... (prv) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Witam, dziś tj. w sobote 23.IX byliśmy w trójke na Redze. My tj. mifek, marcin i ja.Początkowo łowiliśmy poniżej Trzebiatowa ( czarna droga i trylinka). Woda bardzo przejrzysta, stan wody średni. Zero brań. Miejscowi obserwujący wodę z mostu kolejki ( popijający nalewke mocną gorzką) nie zaobserwowali troci.W związku z taką sytuacją przenieśliśmy sie w okolice Borzęcina, a tam kolega mifek zobaczył troć, po chwili i ja ją zobaczyłem. Koledzy obserwowali wode a ja tym czasie szybko zmontowałem wędke i jeszcze kątem oka zobaczyłem (chyba tę samą) rybę kilkanaście metrów wyżej. Wykonałem ok 5 rzutów i przeszedłem mały kawałek wyżej, tam rzuciłem po pstrągowemu w górę rzeki w rynne i w tym momencie widzę w polariodach jak troć ok 60-65 cm startuje do wobka. Jest niezbyt zdecydowana jakieś 20 cm od przynęty, ja przyspieszam ona za nią, ja przestałem zwijać pod szczytówką ona stanęła i po chwili odpłynęła . Zastanawialiśmy sie czy to ta sama ryba. Potem miałem jeszcze branie ładnego ponad 65 cm szczupaka ale po zanurkowaniu w dno odpiął sie . Na pocieszenie tuż przed końcem łowienie złowiłem bolenia 40 cm Podsumowując jak dla mnie wyprawa udana z kontaktem ( wzrokowym) z trotką, wesołe towarzystwo i piękna (aż za bardzo jak na trocie ) pogodaziuta ps. orion napisz jak tam u ciebie na Parsęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 @ziutaCo Ty złapałeś ? BOLENIA ?!? O boleniu w tych rejonach nigdy nie słyszałem.Może trafiłeś ładną certę.One czasem biorą na spinning, sam kiedyś trafiłem na obrotówkę, ale taką około 25 cm - lecz było to w górach, na Sole. A na Parsęcie . . . Znowu kontakt ze sporą rybą.Ostatnio to reguła, albo szczupak albo troć.Zajechałem dość późno nad wodę, bo około 9.I zaraz ruszyłem w las koło Wrzosowa.Są tam super kawałki ze zwalonymi drzewami. Po drodze mijałem szeroki i płytki odcinek.I tak sobie idąc przy rzece, zobaczyłem spław.Skubana stała prawie pod samym brzegiem na kawałku, za który bym nawet nie dał złamanego grosza.Oczywiście zaraz się zakradłem . . . i może w 10-tym rzucie,patrzę a tu wychodzi sobie spokojnie za obrotówką.Podeszła prawie pod szczytówkę, mogłem kropki policzyć.Ładna czarniawa, coś między 3-4 kg.Oczywiście na tym koniec. Później tam wróciłem, ale bez skutku.A poza tym moim wyjściem, nikt nawet nie widział ryby na tym odcinku. Chyba za duża lampa, chociaż w lesie było dużo cienia. Został tylko tydzień do końca, może ktoś z Was jeszcze jakąś dorwie. Pozdr.Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 No to też miałeś kontak z rybą tak jak ja wzrokowy A bolka to mam nawet fotki. Kolega Avante złowił tam nawet bolenia coś koło 70 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 Wreszcie i ja będę miał piękne zakończenie sezonu trociowego,pełne 5 dni łowienia. W tym czasie odwiedzę trzy rzeki,Regę,Wieprzę oraz na zakończenie Parsętę/Salmo Parsęty/.Mam tylko nadzieję że ryby dopiszą,choćby jak rok temu /trzy wyjęte trotki/.Startuję w środę rano i mam nadzieję że do niedzieli nałowię się do syta. pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 No to pięknie.Gratuluję Rapki Pozdr.Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi