Skocz do zawartości

Nasze pudelka pstragowe.

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Lada moment, koledzy, ruszymy nad rzeki, strumienie i inne siurki, w poszukiwaniu pieknych nakrapianych ryb.

Wszyscy wiemu jak rozwinął się rynek przynęt.

W klasycznym pudełku, bylo miejsce dla metalu i drewna.

Obecnie, nie ma juz tej dyskryminacji (w większości) jakże skutecznych przynet gumowych.

Pochwalmy się jak wyglada pudelko pstragowe na przelomie lat 2017/2018.

Sam niestety zapodam swoje okolo 20 grudnia...

Kuba

• Like 2

U mnie styczeń to białe, zgniło-zielone i różowe małe gumki na lekkich główkach, a jeśli woda w miarę ciepła to jigi czarny i biały, kilka jaskółek.

Muchowo w zasadzie tam gdzie łowię nimfa (przy czystej wodzie długa, trąconej żylka). Nimfy w kolorze różu, szarości i zieleni wielkość #16-10, jeśli będą zbiorki to założe jakąś sieczkę pasujacą do tego co lata.

• Like 1

Jeszcze nie wiem, dopiero w najbliższym sezonie mam zamiar wypróbować. W ogóle dotąd nie używałem gumek.

Dotychczas najlepiej sprawdzały mi się Atract XTR-E (zdjęcie 1) i obrotówki Droppen (zdjęcie 4).

Lada moment, koledzy, ruszymy nad rzeki, strumienie i inne siurki, w poszukiwaniu pieknych nakrapianych ryb.

Wszyscy wiemu jak rozwinął się rynek przynęt.

W klasycznym pudełku, bylo miejsce dla metalu i drewna.

Obecnie, nie ma juz tej dyskryminacji (w większości) jakże skutecznych przynet gumowych.

Pochwalmy się jak wyglada pudelko pstragowe na przelomie lat 2017/2018.

Sam niestety zapodam swoje okolo 20 grudnia...

Kuba

Kuba, pokazuj co tam używasz. Szczególnie na rzece na "G" :) Nie wiem, czy pamiętasz. Spotkaliśmy się wiosną na parkingu niedaleko mostu pod miejscowością na literkę P.

Edytowane przez zandermafija
  • Like 1

Pstrągowe spiningowe pudełko mam ... jedno. Mieści się w nim wszystko co używam na początku sezonu - tak do połowy marca. Później zaczyna się flyfishing  :D

Żadne czary mary, ot przedmioty użytkowe  ;)  Zima to guma i sierść :

PC171600.jpg

PC171604.jpg

PC171598.jpg

Bliżej wiosny i sporadycznie latem woblerowo

PC171597.jpg

• Like 12

'mat, a może zechialbys otworzyc ktores z nich na widok...?

Ogólnie nr 1 to wobki 4-7cm i wahadełka 3-6cm , czyli tradycyjnie  .  Nr 2  jigi kosmate i gumki . Obrotówek u mnie całkowicie brak , nie łowię na te przynęty . Większość z twardych przynęt i jigów  jest hand made  :)  

A sądzicie że takie dziwaki z czeburaszką mogą podobać się kropkowatym bandytom? Szczerze to bedą to moje pierwsze próby z tą rybą w dzikej małej rzece ,a chcę byś w miarę przygotowany :) Mam tego ok 150 szt bo kiedyś dostałem od znajomego i do tej pory sie walało.Muchy, robale mają ok 2,5-4cm. Warto tym sie pobawić w zimowej scenerii? 

Narazie posiadam taki asortyment :)

Edytowane przez szydlos
  • Like 1

A sądzicie że takie dziwaki z czeburaszką mogą podobać się kropkowatym bandytom? Szczerze to bedą to moje pierwsze próby z tą rybą w dzikej małej rzece ,a chcę byś w miarę przygotowany :) Mam tego ok 150 szt bo kiedyś dostałem od znajomego i do tej pory sie walało.Muchy, robale mają ok 2,5-4cm. Warto tym sie pobawić w zimowej scenerii? 

Narazie posiadam taki asortyment :)

Mogą zadziwić Cię swoją skutecznością jak trafisz na odpowiedni dzień  ;)  Widzę klasyczne muchowe streamerki imitujące pijawki, jakieś gumkowce na tęczaki, także jest potencjał. Na duży plus : masz je za darmo więc wrzucaj w największe zwaliska gdzie siedzą te największe  :D

• Like 1

Udało mi się znaleźć chwilę by wyciągnąć przynęty z pudełek, te główniejsze na 2018, tj. wobki z CF, wobki oraz blaszki od Szukarek, blaszki od RoBo Fishing, Rudi64, Siek i inne :) są jeszcze jakiś portki, twistery oraz gumy.

Oby w 2018 kropki brały nie mniejsze niż maskotka :) dla Chrześniaka pod choinkę. Niech się uczy.

post-63249-0-97006400-1513958607_thumb.jpg

post-63249-0-93094500-1513958580_thumb.jpg

Edytowane przez ASAPfishing
  • Like 5