Skocz do zawartości

Kołowrotek Daiwa Fuego LT 2018 - informacje i opinie

Bolo8888

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem na etapie poszukiwania kręciołka pod sandacza na lekko - maks 12 g + guma 4''  i bolenia - bardziej z wody stojącej niż płynącej. Myślałem o Fuego 3000. Po za strasznym knobem... po przeczytaniu Waszych opinii można stwierdzić, że jest to udana konstrukcja Daiwy, którą ratują swoją sytuację na rynku. Znajdę coś lepszego w tym segmencie cenowym do wyżej wymienionych przeznaczeń?

o fuego można na razie gdybać.... czy dobry, czy udany itd. jakąkolwiek opinie o tym kołowrotku dopiero będzie można wydać dopiero po przynajmniej 1roku użytkowania. a testy ze stopką, pływającym łożysku itd., itd.... są z fotelowego kręcenia i szukania dziury w całym :) . sam zakupiłem rozmiar 4000 i mam nadzieje że jest to dobry kręciołek ale woda i obciążenie  pokarze co on wart. przy zakupie tylko pamiętajcie że zmniejszyła się rozmiarówka  więc przy zakupie przez neta aby nikt się nie zdziwił że kupił rozmiar 3000 a wygląda malutko jak 2000

Jak można wyrazić opinie udany czy dobry kołowrotek dopiero 2-3 miesiące po premierze , a dodatkowo mróz za oknami i nie ma gdzie łowić .

Sezon przyjdzie to dopiero ludzie wyjdą z nim nad wodę , a tak można nim kręcić co najwyżej na sucho  ...

Ogólnie uważam że nie ma co gdybać tylko kupić i łowić samemu, a nie liczyć i patrzeć na innych .

Na zagranicznych stronach jak i na polskim allegro (1 aukcja) można się natknąć na wersję Fuego z mniejszym knobem. Czy ktoś wie może czy kręcioł, z takim knobem posiada inne oznaczenia?

http://www.daiwa.com/us/contents/reels/fuegolt/index.html - tu LT z małym knobem

http://www.daiwa.com/us/contents/reels/fuego/index.html - tu już nie LT z jeszcze innym

Edytowane przez mefik
  • Like 1

Kolego mefik, ten z drugiego linku, to poprzednia wersja. Ten stary i lt, to inne kołowrotki. Nie wiem jak do końca jest z tymi knobami, ale ja mam rozmiar 2500 i jest ten mniejszy knob. Kolega ma 3000 i jest już T. Wygląda na to, że od rozmiaru 3000 jest montowany T-knob. Ale to tylko moje obserwacje i ręki nie dam :-)

• Like 1

Kolego mefik, ten z drugiego linku, to poprzednia wersja. Ten stary i lt, to inne kołowrotki. Nie wiem jak do końca jest z tymi knobami, ale ja mam rozmiar 2500 i jest ten mniejszy knob. Kolega ma 3000 i jest już T. Wygląda na to, że od rozmiaru 3000 jest montowany T-knob. Ale to tylko moje obserwacje i ręki nie dam :-)

Czyli w knobach tak samo jak Siemano ????

Filmik warty obejrzenia w od początku ;)

Knoby w nowych LT są świetne, zwłąszcza odchudzony T-knob w wersji 3000, który szzcególnie przypadł mi go gustu w porównaniu z knobami Shimano.

W porównaniu z którymi shimano?

Przecież Daiwa zerżnęła i knoby i pokręcajki od Siemano ????

• Like 1

ja bym Ci proponował rozmiar 3000 masz jeszcze możliwość wyboru 2 wersji : CXH przełożenie 6,2,1(nawój 93cm) oraz D-C przełożenie 5,3,1(nawój 80cm). jednak proponowałbym abyś zobaczył w jakimś sklepie stacjonarnym, wziął do ręki i sam zobaczył który  lepiej leży w ręce -do sezonu jeszcze kawał czasu