kksm Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Jestem na etapie poszukiwania kręciołka pod sandacza na lekko - maks 12 g + guma 4'' i bolenia - bardziej z wody stojącej niż płynącej. Myślałem o Fuego 3000. Po za strasznym knobem... po przeczytaniu Waszych opinii można stwierdzić, że jest to udana konstrukcja Daiwy, którą ratują swoją sytuację na rynku. Znajdę coś lepszego w tym segmencie cenowym do wyżej wymienionych przeznaczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasss Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 (edytowane) Nie myślałeś może o Daiwie BG ? Mam i bardzo sobie cenię,duzo na forum o Niej pisali koledzy i myślę że bardzo ciekawa propozycja, prócz tego ze ceny szpul zapasowych ma bardzo wysokie to nie mam do Niej zastrzeżeń. Edytowane 23 Lutego 2018 przez Lukasss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 o fuego można na razie gdybać.... czy dobry, czy udany itd. jakąkolwiek opinie o tym kołowrotku dopiero będzie można wydać dopiero po przynajmniej 1roku użytkowania. a testy ze stopką, pływającym łożysku itd., itd.... są z fotelowego kręcenia i szukania dziury w całym . sam zakupiłem rozmiar 4000 i mam nadzieje że jest to dobry kręciołek ale woda i obciążenie pokarze co on wart. przy zakupie tylko pamiętajcie że zmniejszyła się rozmiarówka więc przy zakupie przez neta aby nikt się nie zdziwił że kupił rozmiar 3000 a wygląda malutko jak 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 moje wrażenie jest pozytywne. ale jak napisałem woda pokarze. a doszukiwanie się rozwiązań rodem z NASA w kołowrotku za ok 350zł uważam za pomyłkę. jeździć kręcić ,łowić i testować potem dopiero oceniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Jak można wyrazić opinie udany czy dobry kołowrotek dopiero 2-3 miesiące po premierze , a dodatkowo mróz za oknami i nie ma gdzie łowić .Sezon przyjdzie to dopiero ludzie wyjdą z nim nad wodę , a tak można nim kręcić co najwyżej na sucho ...Ogólnie uważam że nie ma co gdybać tylko kupić i łowić samemu, a nie liczyć i patrzeć na innych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 (edytowane) Na zagranicznych stronach jak i na polskim allegro (1 aukcja) można się natknąć na wersję Fuego z mniejszym knobem. Czy ktoś wie może czy kręcioł, z takim knobem posiada inne oznaczenia? http://www.daiwa.com/us/contents/reels/fuegolt/index.html - tu LT z małym knobem http://www.daiwa.com/us/contents/reels/fuego/index.html - tu już nie LT z jeszcze innym Edytowane 23 Lutego 2018 przez mefik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Kolego mefik, ten z drugiego linku, to poprzednia wersja. Ten stary i lt, to inne kołowrotki. Nie wiem jak do końca jest z tymi knobami, ale ja mam rozmiar 2500 i jest ten mniejszy knob. Kolega ma 3000 i jest już T. Wygląda na to, że od rozmiaru 3000 jest montowany T-knob. Ale to tylko moje obserwacje i ręki nie dam :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Kolego mefik, ten z drugiego linku, to poprzednia wersja. Ten stary i lt, to inne kołowrotki. Nie wiem jak do końca jest z tymi knobami, ale ja mam rozmiar 2500 i jest ten mniejszy knob. Kolega ma 3000 i jest już T. Wygląda na to, że od rozmiaru 3000 jest montowany T-knob. Ale to tylko moje obserwacje i ręki nie dam :-) Czyli w knobach tak samo jak Siemano ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 około47 minuta jak wygląda fuego w środku. ogólnie fajny filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Filmik warty obejrzenia w od początku Knoby w nowych LT są świetne, zwłąszcza odchudzony T-knob w wersji 3000, który szzcególnie przypadł mi go gustu w porównaniu z knobami Shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Filmik warty obejrzenia w od początku Knoby w nowych LT są świetne, zwłąszcza odchudzony T-knob w wersji 3000, który szzcególnie przypadł mi go gustu w porównaniu z knobami Shimano.W porównaniu z którymi shimano?Przecież Daiwa zerżnęła i knoby i pokręcajki od Siemano ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Czym różnią się te knoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 A w rozmiarze 2500 jest taki knob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 (edytowane) A w rozmiarze 2500 jest taki knob. https://s13.postimg.org/bu6wupgA jak spojrzesz na knob od frontu to zaślepka też jest podobna do I-knoba shimanaka Edytowane 23 Lutego 2018 przez SIEMANO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Hmmm. Czego daiwa nie zerżnie to i tak shimano wymyśli coś innego i tak w kółko:D To nie tylko knoby,pokręcajki. Nawet rozmiarówkę zmienili niedługo wormshaft 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Zaślepka jest taka. Wymiary zaślepki, to ok 19 na 7 mm :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Pod lekkiego sandacza, przy kijku 2 m i okazyjnie bolka (też na lekko i bez uciągu) przy kijku 2,5 m brali byście 3000 czy inny rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Bolek i sandacz, nawet na dosyć lekko jednak trochę obciążają kołowrotek. 4000 jest tylko o 25g cięższy(choć dalej bardzo lekki), a powinien mieć większe bebechy(chyba). Teoretycznie im większy, tym bardziej wytrzymały. Ja tak to widzę :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 A w rozmiarze 2500 jest taki knob. A taki knob,jeśli się nie mylę, to pierwszy był w Vańku???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Pod lekkiego sandacza, przy kijku 2 m i okazyjnie bolka (też na lekko i bez uciągu) przy kijku 2,5 m brali byście 3000 czy inny rozmiar? 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 To już widzę 2 zupełnie skrajne opinie. @shavt, czy tak mały rozmiar (tym bardziej, że podobno tej model Daiwy jest serio mini) da radę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 ja bym Ci proponował rozmiar 3000 masz jeszcze możliwość wyboru 2 wersji : CXH przełożenie 6,2,1(nawój 93cm) oraz D-C przełożenie 5,3,1(nawój 80cm). jednak proponowałbym abyś zobaczył w jakimś sklepie stacjonarnym, wziął do ręki i sam zobaczył który lepiej leży w ręce -do sezonu jeszcze kawał czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 2500 i 3000 to tylko różnica w szpuli.Korpus jest ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 W sklepie porównałem wielkość Daiwy fuego 2500 z nasci 2000.Są bardzo podobne jeśli chodzi o wielkość, a średnica szpuli w daiwie to jeśli dobrze pamiętam 43mm. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi