drakmen Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Ja swój kupiłem na jazio-okonie-pstrągi, ale na próbę pociągałem sobie spory wobler stawiający duży opór i kołowrotek w ogóle się nie męczy, czuć moc, nie trzeba wkładać prawie wcale siły, żeby poprowadzić taki wabik. W moim odczuciu jest na prawdę ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 (edytowane) Dodam że te Fuego ma chyba "bude" z takiego samego materiału co Revros EA Edytowane 15 Marca 2018 przez zandermafija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 3000czką ciągałem aglie 5 na wodzie stojącej i dawała rade bez problemu :-)Teraz 2-4 w nurcie też bez zająkniecia zwija :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Kręciłem rozmiarem 4000 w Centrum Wędkarstwa i kręcił dokładnie tak samo. Z wyczuwalnym oporem. Być może to kwestia sporej ilości smaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Mój ma tak samo, ale nad wodą w ogóle go nie słychać i nie czuć, tej jakby cięższej pracy. Też mnie to zastanawia, bo np. w bg, korba sama opada i po szybkim zakręceniu robi więcej obrotów. A czy we fuego jest to prawidłowe, czy nie i czy z czasem się "rozchodzi", to nie wiem. Może ktoś ma na ten temat większe pojęcie i coś napiszeOcenianie kołowrotka po ilości obrotów korbki lub czy ta opada pod własnym ciężarem to raczej błąd. BG ma cięższy, masywniejszy rotor, to i bezwładność ruchu będzie większa dlatego pokręci się dłużej. Lepiej zwracajcie uwagę na pracę pod obciążeniem bo to jest sztuka w sztuce. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Dzięki Kadet. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Mam u siebie dwa Fuego 3000XH i jeszcze jeden u kumpla - wszystkie od nowości pracują bardzo gładko i bez jakichkolwiek zgrzytów, ale wyczuwalny opór jest minimalnie większy niż w przypadku kołowrotków Shimano. Rączka nie opada pod własnym ciężarem pewnie dlatego, że jest bardzo lekka, dodatkowe uszczelki generują (minimalne) tarcie, a zastosowanie łożyska swobodnego znacząco redukuje "luz roboczy" przekładni. Po nawinięciu dwóch szpuli plecionki i weekendzie lekkiego łowienia wobkami jeden kołowrotek chodzi zauważalnie lżej. Delikatny szum i "opór" są nad wodą kompletnie niezauważalne, nawet przy bardzo małych przynętach, a pomino wysokiego przełożenia potwierdzam, że rozmiar 3000 bierze "na klatę" meppsa 5 bez żadnego problemu - co osobiście bardzo mnie cieszy Jeśłi chodzi o nawój - który najbardziej mnie martwił - to jest świetny. Przy identycznych kijach i przynętach nie ma praktycznie żadnej różnicy w porównaniu z Shimano. krótko mówiąc - Nice job 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 (edytowane) Fajnie jak by się wypowiedzial jakiś spec od kręciołów ...Łukasz - Profil ? Może ,ktoś inny kto tego się narozbierał w swoim życiu - ciekawy jestem jak te kołowrotki wyglądają zdaniem kogoś, kto się zajmuję ich konserwacją ? Fajnie by bylo ,żeby ktoś się w tej kwestii wypowiedział ... Jak wyglądaja tam przekładnie , materiał obudowy czy ich zdaniem utrzyma części w mairę sztywno itp...Ot taka opinia fach-mistrza ..Był bym wdzięczny i to bardzo . Edytowane 16 Marca 2018 przez "Paweł" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 (edytowane) Jeśłi chodzi o nawój - który najbardziej mnie martwił - to jest świetny. Przy identycznych kijach i przynętach nie ma praktycznie żadnej różnicy w porównaniu z Shimano. krótko mówiąc - Nice job Jeżeli masz możliwość wrzuć zdjęcie nawoju, mnie również zastanawia jak układa. Gdyby ktoś miał foto żyłki i plecionki będzie miodzio. Tak sobie dumam nad zestawem podróżnym który będzie jeździł cały czas w bagażniku. typy co do kija już mam jako nawijak Fuego mocno mnie zainteresowało. Choć ten niższy model Legalis chyba nawet bardziej mi się podoba wizualnie. Duże między nimi różnice? Edytowane 16 Marca 2018 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 17 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Masz kilka postow wczesniej jak nawija 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Nawój Fuego 3000CXH bez dodatkowych podkładek w porównaniu ze stradikami FJ - bardzo równo, ciasno i zero odstępu od rantu szpuli.Drugi Fuego ma charakterystyczny stożek Daiwy, ale akurat nie mam go pod ręką. Tak jak wspomniał PrzemoW, aby uzyskać prawidłowy nawój kluczowe jest prawidłowe nawinięcie linki zgodnie z instrukcjami, najlepiej za pomocą dolnika wędki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Jaką średnicę szpuli ma model 2500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 45 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Mierzył może ktoś łożysko pod szpula. W rozmiarze 2500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Może głupie pytanie zadam ,ale totalnie się na tym nie znam - czy można tam pod rolkę dać łożysko jakieś ? A jeśli tak to jaki rozmiar > ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Pytanie tylko po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misie.k Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Jeżeli masz możliwość wrzuć zdjęcie nawoju, mnie również zastanawia jak układa. Gdyby ktoś miał foto żyłki i plecionki będzie miodzio. Tak sobie dumam nad zestawem podróżnym który będzie jeździł cały czas w bagażniku. typy co do kija już mam jako nawijak Fuego mocno mnie zainteresowało. Choć ten niższy model Legalis chyba nawet bardziej mi się podoba wizualnie. Duże między nimi różnice? Oprócz kolorystycznej różnicy, napewno w Fuego korba jest wkręcana w korpus, w Legalisie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 (edytowane) Może ktoś się orientuję czy w Daiwie Exceler LT też jest wkręcana korba? Edytowane 21 Marca 2018 przez zandermafija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Może ktoś wie- gdzie jest zabrane łożysko w Exceler LT w stosunku do Fuego LT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Poniżej Fuego nie ma łożyska pod szpulą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Pytanie tylko po cono coment .... Wie ktos jaki rozmiar lozyska mozna tam zastosowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 24 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Zmierz, kup, wymień. No chyba że nie masz młynka. Poreszta tuleja z tworzywa jest moim zdaniem dużo lepszym rozwiązaniem niż łożysko które na bank będzie szumiało w tym miejscu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) Zmierz, kup, wymień. No chyba że nie masz młynka.Poreszta tuleja z tworzywa jest moim zdaniem dużo lepszym rozwiązaniem niż łożysko które na bank będzie szumiało w tym miejscu. A dla czego na bank będzie szumiało??? Zrobiłem tak w stradicu FB i nic nie szumi, bo i w zasadzie nie ma jak. Nie miałem jeszcze ryby, która by odjechała na hamulcu tak aby łożysko szumiało. Z ciekawości mam pytanie, czy ktoś ma lub widział rozmiar Fuego 2000 LT Szukam kołowrotka, który będzie gabarytami pomiędzy Stradica FB 2500 a 1000 Interesuje mnie też BAlistic LT a raczej to, czy opis mag seled też jest naklejką w tym modelu??? Edytowane 30 Marca 2018 przez uvex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi