Skocz do zawartości

Kołowrotek Daiwa Fuego LT 2018 - informacje i opinie

Bolo8888

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zanabylem i ja lekka wersje do kijka 4lb ;) Musiałem trochę pokombinować z podkładkami pod szpule, aby nawoj mi się podobał ale w końcu jest ok ;) Za te pieniądze kręci całkiem fajnie. Zobaczymy jak w boju, pod koniec września test na okoniach, a docelowo ma kręcić nad pstrągowymi strumyczkami.

Zanabylem i ja lekka wersje do kijka 4lb ;) Musiałem trochę pokombinować z podkładkami pod szpule, aby nawoj mi się podobał ale w końcu jest ok ;) Za te pieniądze kręci całkiem fajnie. Zobaczymy jak w boju, pod koniec września test na okoniach, a docelowo ma kręcić nad pstrągowymi strumyczkami.

A porównywałeś może wielkość Fuego lt 2000 do 2500? Konkretrnie chodzi mi o to czy body i szpulka różnią się znacznie wielkością w tych modelach. Ja kupiłem jakiś czas temu 2500 ale coś mi się zdaje, że do okoniówki 2000 będzie odpowiedniejszy. 

Ja od wczoraj posiadam 3000, rzadko sięgam po nowośći ale przeczytałem cały temat aż trafiła się okazja na Jerku to wziąłem..

Wrażenia na sucho pozytywnie mega lekki praca bardzo aksamitna..

Pokrętło hamulca sprawa wrażenie takiego plastik fantastic no ale sam hamulec jest wystarczająco precyzyjny..

Po jakimś czasie użytkowania będę mógł coś więcej napisać..

A porównywałeś może wielkość Fuego lt 2000 do 2500? Konkretrnie chodzi mi o to czy body i szpulka różnią się znacznie wielkością w tych modelach. Ja kupiłem jakiś czas temu 2500 ale coś mi się zdaje, że do okoniówki 2000 będzie odpowiedniejszy.

Nie porównywałem z 2500, a jedynie z 1000, gdzie w 2000 jest o 3mm szersza szpulka. Body tez wydaje mi się mniejsze w 1000, choć masa ta sama.

Jak na 350zl to kołowrotek wykonany całkiem niezle i kręci bardzo dobrze. Owszem, Exist czy Luvias to to nie jest ale stosunek jakości i pracy do ceny jest na mega wysokim poziomie.

Odnośnie pokrętła, to ma ono jeden mega duży plus - może służyć za zaczep do przynęty przy wedkach, które go nie posiadają ;)

Edytowane przez Żbiku
  • Like 1

• 4 tygodnie później...

Piszecie Panowie, że nic nie stuka, puka.

Właśnie dostałe 2500 i luz na przekładni stuka bardzo zauważalnie.

Przy każdym zatrzymaniu korbki jest puk. Nie wiem, może przekładni nie nasmarowali.  Luz nie jest wielki, normalny jak w każdym kołowrotku, tylko puka dużo głośniej niż w moich starych Zauberach.

Za to nic nie piszczy i szum też jest też ledwo słyszalny.

O co tu chodzi?

• 2 tygodnie później...