radmac5 Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 szybkie pytanie : https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/daiwa-fuego-lt/s/20102czy wersja 2000 od 1000 rozni sie tylko pojemnoscia szpuli ( glebokoscia ) ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZM Opublikowano 28 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 Wersja 4000, po pierwszym kręceniu nad wodą bez zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Ktoś kręci już trochę nowym excelerem lt?Jakieś opinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 (edytowane) Znajomy ma 1500 chyba do okoni. Ogólnie spoko, ale moja Sedona pracuje lepiej. Edytowane 31 Lipca 2018 przez Kamil_Olsztyn 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Zanabylem i ja lekka wersje do kijka 4lb Musiałem trochę pokombinować z podkładkami pod szpule, aby nawoj mi się podobał ale w końcu jest ok Za te pieniądze kręci całkiem fajnie. Zobaczymy jak w boju, pod koniec września test na okoniach, a docelowo ma kręcić nad pstrągowymi strumyczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Zanabylem i ja lekka wersje do kijka 4lb Musiałem trochę pokombinować z podkładkami pod szpule, aby nawoj mi się podobał ale w końcu jest ok Za te pieniądze kręci całkiem fajnie. Zobaczymy jak w boju, pod koniec września test na okoniach, a docelowo ma kręcić nad pstrągowymi strumyczkami. A porównywałeś może wielkość Fuego lt 2000 do 2500? Konkretrnie chodzi mi o to czy body i szpulka różnią się znacznie wielkością w tych modelach. Ja kupiłem jakiś czas temu 2500 ale coś mi się zdaje, że do okoniówki 2000 będzie odpowiedniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Ja od wczoraj posiadam 3000, rzadko sięgam po nowośći ale przeczytałem cały temat aż trafiła się okazja na Jerku to wziąłem.. Wrażenia na sucho pozytywnie mega lekki praca bardzo aksamitna.. Pokrętło hamulca sprawa wrażenie takiego plastik fantastic no ale sam hamulec jest wystarczająco precyzyjny.. Po jakimś czasie użytkowania będę mógł coś więcej napisać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 (edytowane) A porównywałeś może wielkość Fuego lt 2000 do 2500? Konkretrnie chodzi mi o to czy body i szpulka różnią się znacznie wielkością w tych modelach. Ja kupiłem jakiś czas temu 2500 ale coś mi się zdaje, że do okoniówki 2000 będzie odpowiedniejszy. Nie porównywałem z 2500, a jedynie z 1000, gdzie w 2000 jest o 3mm szersza szpulka. Body tez wydaje mi się mniejsze w 1000, choć masa ta sama. Jak na 350zl to kołowrotek wykonany całkiem niezle i kręci bardzo dobrze. Owszem, Exist czy Luvias to to nie jest ale stosunek jakości i pracy do ceny jest na mega wysokim poziomie. Odnośnie pokrętła, to ma ono jeden mega duży plus - może służyć za zaczep do przynęty przy wedkach, które go nie posiadają Edytowane 6 Września 2018 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Odnośnie pokrętła, to ma ono jeden mega duży plus - może służyć za zaczep do przynęty przy wedkach, które go nie posiadają Bardzo,bardzo praktyczne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sooroof Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Pytanie do posiadaczy Fuego:Kij 2.7m 5-25g - Fuego 3000 czy 4000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Według mnie 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sooroof Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Według mnie 4000.Dzięki wielkie utwierdziłes mnie w przekonaniu, że skoro te Daiwy mają mniejsze korpusy to lepszy będzie 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Mi Fuego 3000 cxh dobrze wywaza parabellum cc 3-16. Do cięższego kija pewnie tak jak pisal Romeo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Co byście koledzy polecili do kija UL ważącego 80 gram.Mam dylemat czy kupić Fuego 2500 czy Nasci 2500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Co byście koledzy polecili do kija UL ważącego 80 gram.Mam dylemat czy kupić Fuego 2500 czy Nasci 2500.Fuego ale LT2000D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 A mogę posiadaczy prosić o dwa wymiary tj średnica szpuli oraz wymiar od rantu szpuli do stopki. Interesują mnie 3 wersje - 2000, 2500 i 3000.Potrzebuję dobrać kołowrotek zbliżony do shimano 2500Dziękuję z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 A mogę posiadaczy prosić o dwa wymiary tj średnica szpuli oraz wymiar od rantu szpuli do stopki. Interesują mnie 3 wersje - 2000, 2500 i 3000.Potrzebuję dobrać kołowrotek zbliżony do shimano 2500Dziękuję z góryRozmiar 2500, będzie najbliżej Shimano 2500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Rozmiar 2500, będzie najbliżej Shimano 2500.Nie może być najbliżej. Średnica szpuli musi się zgadzać, a wielkość może być mniej więcej. Wynika to ze zbrojenia kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Nie może być najbliżej. Średnica szpuli musi się zgadzać, a wielkość może być mniej więcej. Wynika to ze zbrojenia kija.Jutro postaram się zmierzyć Fuego Lt 2500. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekC Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 (edytowane) Porównanie Daiwy 3000 Fuego lt z Shimano Rarenium 2500 i Stradicem 2500.Średnica szpuli Daiwa 48mm Shimano 46 mm. Edytowane 7 Października 2018 przez JarekC 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 (edytowane) Porównanie Daiwy 3000 Fuego lt z Shimano Rarenium 2500 i Stradicem 2500.Średnica szpuli Daiwa 48mm Shimano 46 mm. P1020385.JPG Dzięki Edytowane 7 Października 2018 przez Algeroth82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 E0B6061A-2C69-4C68-B37F-4F93D6FF440A.jpegDzięki wielkie - temat dla mnie wyczerpales jednym zdjęciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Piszecie Panowie, że nic nie stuka, puka.Właśnie dostałe 2500 i luz na przekładni stuka bardzo zauważalnie.Przy każdym zatrzymaniu korbki jest puk. Nie wiem, może przekładni nie nasmarowali. Luz nie jest wielki, normalny jak w każdym kołowrotku, tylko puka dużo głośniej niż w moich starych Zauberach.Za to nic nie piszczy i szum też jest też ledwo słyszalny.O co tu chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 puka dużo głośniej niż w moich starych Zauberach.Jeśli faktycznie jest to głośne i wyczuwalne stukanie odeślij go na gwarancji jeśi masz możliwość.Pukać może po przynętach 40g, ale nie od nowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi