smokwelski Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 pod szpulę tak, w knob już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 Pod szpula już jedno łożysko jest, drugie nic nie zmieni - mimo ze się zmieści. Knob nie rozbieralny ale za kilka zł można kupić ośkę z Alli - starą rozwiercić i zamontować knob na łożyskach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 Pod szpula już jedno łożysko jest, drugie nic nie zmieni - mimo ze się zmieści. Knob nie rozbieralny ale za kilka zł można kupić ośkę z Alli - starą rozwiercić i zamontować knob na łożyskachŁatwiej będzie kupić korbe od wyższego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 To od jakiego modelu kupić korbę i gdzie takową mogę kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 Np od ballistic, certate, exist, caldia.Napisz w dziale kupię albo napisz do mefisto ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 A ile za taką korbkęAsobie życzą? np od caldii? Bo jak za excellera czy fuego trzeba dac 350 - 450zł a za taką roczkę z 200zł to się chyba mało kalkuluje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziober Opublikowano 11 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 (edytowane) Witam,Czy nowa Daiwa Fuego LT 5000-C nada się pod odrzańskie bolki i sandaczowanie gumami do 30g? Jedyne co słyszałem od użytkowników to to, że Fuego dobra pod spławik Pozdrawiam Edytowane 11 Maja 2022 przez ziober Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 11 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 Wystarczy 4000 rozmiar.Będzie za pewne stukał jak to daiwa lt ale bez problemu da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 23 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2022 Czy ktoś wie czy te nowe fuego są szpulami kompatybilna z starsza wersją. Mam tą starszą wersję jestem z niej zadowolony, ktoś coś powie o tej nowszej serii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 (edytowane) Szpule pasują zamiennie, nowsza seria ma wyraźnie sztywniejszy korpus, nierozbieralny knob a reszta bez zmian Edytowane 25 Lipca 2022 przez Rebus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 26 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2022 To dobrze że ten korpus poprawili bo rzeczywiście nie jest mocna stroną kołowrotka.Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Szukam kołowrotka dla syna do okóniowki i zastanawiam się czy jest sens dopłacać i zamiast Excelera kupić Fuego. A może coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Szukam kołowrotka dla syna do okóniowki i zastanawiam się czy jest sens dopłacać i zamiast Excelera kupić Fuego. A może coś innego?Do okoniówki dla dziecka kupił bym daiwa regal LT w zupełności wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Czym różni się wersja 21 Fuego od 18? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Z tego co ja widziałem i jakieś filmiki oglądałem to korpus jest z innego tworzywa-wytrzymalszego, bo w 18się dosyć uginał pod obciążeniem, knob na korbce jest w rozmiarze 4000 mniejszy i nie rozbieralny, szpula wizualnie inna 18ma przecincia pionowe a 20pod skosem. Części pasują zamiennie korbką jak i szpula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojan42 Opublikowano 22 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2023 Czy Daiwa Fuego 4000-CP podoła łowieniu szczupaków na przynęty o wadze ( łącznie z główka lub blacha) w gramaturze 30-55g??Czy może lepiej wziąć Shimano Ultegra FC 4000?? Daiwy BG nie chcę ze względu na duże przełożenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 22 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2023 Powinien, pytanie na jak długo zanim nie zacznie Ci dawać znać o tym, że jest nieszczęśliwy.Rozejrzyj się lepiej za jakimś MQ - jeśli nie chcesz BG to są plastikowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 22 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2023 (edytowane) Podobno nie podoła, 30-35g to już dla tego młynka za dużo, nie mówiąc o 55g. Po mimo rozmiaru 4000 Fuego to niewielki młynek. Do takiego łowienia, to raczej chyba min Ballistic LT bo od Balistica w górę są już inne przekładnie, a jak taniej, to słyszałem, ze Ultegra 4000 daje radę do 45-50g ale nie próbowałem. Ja do gramatur powyżej 30g używam Slammera 260ki. Swoje waży, to fakt i „kulturę” pracy ma, jaką ma ale przynajmniej nie ma obawy, ze się rozleci. Edytowane 22 Marca 2023 przez PatLove 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 22 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2023 (edytowane) A ile za taką korbkęAsobie życzą? np od caldii? Bo jak za excellera czy fuego trzeba dac 350 - 450zł a za taką roczkę z 200zł to się chyba mało kalkuluje... na Ali są całe korby Gomexusa z aluminiowym knobem na 2 łożyskach za około 130PLN. Za knoba z ośką około 85-90PLN Edytowane 22 Marca 2023 przez Darek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 22 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2023 Ja po oglądnięciu tego filmiku od 0.50 sekunda dałem sobie spokój z tym kołowrotkiem . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 22 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2023 Do lekkiego łowienia…ale swoją drogą wyginał się strasznie :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 23 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 Porównywanie plastikowego kołowrotka do tych z metalu jest trochę nietrafione. Poza tym jak wspominaliście Fuego jest dedykowana do lekkich połowów. Daiwa BG w tym samym rozmiarze jest już naprawdę mocnym sprzętem do cięższego operowania.Ciekawe jak wypadają na tym polu odpowiedniki z Shimano, np. Vanford? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 23 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 Fuego 21' czyli z zaionu V już się tak nie gnie, mam dwie wersję starą i nową - różnica w sztywności jest naprawdę zauważalna na plus dla 21' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 23 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 Ja próbowałem tak z ultegra i nie wygina się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 23 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 Fuego 21' czyli z zaionu V już się tak nie gnie, mam dwie wersję starą i nową - różnica w sztywności jest naprawdę zauważalna na plus dla 21' Mogę potwierdzić też mam obydwie wersje. Nowsza zdecydowanie sztywniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi