Bolo8888 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Kolego dodaj podkładkę jak tak jest w zestawie i nawój powinien się poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Są nawet trzy bodajrze. Nie czepiam się tego minimalnego stożka. Po prostu nawój nie jest równy, pojawiają się jakieś niewielkie wybrzuszenia, szczególnie przy dolnym i górnym rancie(zdjęcie kiepskie, słabo widać), ale jakiegoś dramatu nie ma, da się z tym żyć. Dodanie podkładki w tym wypadku chyba wiele nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Jak nie założysz, nie pokombinujesz to się nie przekonasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 A ja zadam z pozoru proste pytanie :-)W jakiej pozycji był młynek jak nawijałeś linkę? Widziałeś instrukcje?Stożek w Daiwie to nie nowość.A w instrukcji jest napisane i narysowane jak nawijać.Zrób tak jak jest tam pokazane bez dokładania podkładek i wtedy wrzuć fotki :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 A ja zadam z pozoru proste pytanie :-)W jakiej pozycji był młynek jak nawijałeś linkę?Widziałeś instrukcje?Stożek w Daiwie to nie nowość.A w instrukcji jest napisane i narysowane jak nawijać.Zrób tak jak jest tam pokazane bez dokładania podkładek i wtedy wrzuć fotki :-) To Daiwa ma teraz jakiś specjalny system nawijania linki?Wrzuccie rysunek na jerka plis! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Oj Radek Radek :-) nie masz pojęcia w jakich pozycjach ludzie nieraz nawijają linke :-).Podkładki zapasowe są za grube i nic nimi nie wyreguluje a tylko będzie gorzej.Wystarczy młynek trzymać równolegle do ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 No to teraz mnie Przemek zaskoczyłeś ! Instrukcji oczywiście nie czytałem, a nawijałem po kątem tak między 45, a nawet 70 stopni od poziomu. W życiu bym nie pomyślał, że może mieć to jakikolwiek wpływ. Popatrzę na instrukcję i spróbuję tak jak piszesz. Aczkolwiek jak wcześniej pisałem nie ma tragedii i w czasie łowienia nie powinno to w niczym przeszkadzać. Dzięki za sugestię. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 (edytowane) Tak samo mi nawinęła pierwszym razem. Delikatny rowek na dole szpuli.Drugim razem nawinąłem trzymając młynek prosto i jest bajka.Ps. Gdybyś jednak dokładał podkładki to uważaj na tą podkładkę nad łożyskiem. To jeden z głupszych pomysłów ta podkładka. Edytowane 21 Grudnia 2017 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Tak samo mi nawinęła pierwszym razem. Delikatny rowek na dole szpuli.Drugim razem nawinąłem trzymając młynek prosto i jest bajka.Ps. Gdybyś jednak dokładał podkładki to uważaj na tą podkładkę nad łożyskiem. To jeden z głupszych pomysłów ta podkładka.Dokładać na chwilę obecną nic nie zamierzam, spróbuję tylko przewinąć. A jeszcze tak zapytam, bo widziałem, że kupiłeś wielkość 3000. Twój w czasie nawijania linki wydawał jakieś odgłosy odbiegające od "normy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 A jak jest ta norma? Ja to głuchy jestem :-) bo mi żaden młynek nie szumi i odgłosów nie wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Dałem normę w cudzysłów, bo sam w sumie nie wiem, tak jak pisałem niewiele młynków przeszło przez moje ręce .Przewinąłem zgodnie z zaleceniem i rzeczywiście nawój się wyraźnie poprawił, jest dobrze A po drugie tym razem nie zanotowałem żadnych "nienormalnych" dźwięków. Było cicho, gładko i bez żadnego zmęczenia nawinąłem pewnie ponad 300 m żyłki. Póki co jestem zadowolony. Dzięki za dobre rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 To Daiwa ma teraz jakiś specjalny system nawijania linki?Wrzuccie rysunek na jerka plis!Nadal jest to śmieszne? :-)A rysunek z instrukcji wieczorem wrzucę dla potomnych:-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Ja pitole nie sądziłem że może mieć to jakie kolwiek znaczenie????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 (edytowane) Oj Radek Radek :-) nie masz pojęcia w jakich pozycjach ludzie nieraz nawijają linke :-).Podkładki zapasowe są za grube i nic nimi nie wyreguluje a tylko będzie gorzej.Wystarczy młynek trzymać równolegle do ziemi.Cholowanie ryby.....młynek w poziomie???? Edytowane 21 Grudnia 2017 przez Tom Rob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Holowanie? :-). Później to już nie ma znaczenia bo nie wyrzucisz całej linki ze szpuli.Chyba że 30 m nawiniesz :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 WITAMwidze że fuego występuje w dwóch wersjach CXH przełożenie 6,2,1(nawój 93cm) oraz D-C przełożenie 5,3,1(nawój 80cm) mowa o wielkości kołowrotka 3000.prosiłbym o inf od ewentualnych użytkowników w/w kołowrotków . oczywiście najlepiej byłoby po teście na wodzie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Ja to głuchy jestem :-) bo mi żaden młynek nie szumi i odgłosów nie wydaje.Nie gadasz z nimi w fotelu to nie wydają - proste . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 tak patrzę na tą Daiwe Fuego i za cholerę mi ta nazwa nie pasuje do młynka za 350-400 pln.A stare Fuego to bym chetnie przytulił 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 tak patrzę na tą Daiwe Fuego i za cholerę mi ta nazwa nie pasuje do młynka za 350-400 pln.A stare Fuego to bym chetnie przytuliłZgoda. Tylko patrzeć a wypuszczą Tournamenta DD (Do D..) z trzema łożyskami .Shimano to już przerabiało (wersje BB niektórych kołowrotków) .A "starego" czerwonaka mam . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Ciekaw jestem kiedy nastąpi punkt zwrotny z wagą kołowrotków bo raczej nie zmierza to w dobrym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 (edytowane) Ciekaw jestem kiedy nastąpi punkt zwrotny z wagą kołowrotków bo raczej nie zmierza to w dobrym kierunku.Ja się nie dziwie, wystarczy zerknąć np. u nas w dział kupie i bardzo często jest poszukiwany sprzęt do nie wiem szczelam 200 czy 250 g bo cieższy np. 270 czy 300 g już nie podejdzie.Producenci to widzą i idą w tym kierunku. Edytowane 24 Grudnia 2017 przez FlyFisherman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Jakieś mizerne to pokolenie. Strach dzwignąć 300g żeby czasem ręki nie urwało. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Jakieś mizerne to pokolenie. Strach dzwignąć 300g żeby czasem ręki nie urwało.Może i coś w tym jest ale nieważne ile pary w łapie. Lekki zestaw - szybsza reakcja. Tego Pudzian nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 dokladnie w tamtym roku w zimie pozmienialem zestawy mlynek najlepiej ok 200g wedka ok 100g to jest to niestety stelle twinki poszly do ludzi i nie chce wracac do tamtych zestawow mimo to ze bylem przeciwnikiem plastikowych mlynkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 170 gram wagi i moc hamulca 10kg a do tego mały rozmiar nic tylko brać , juz chciałem sprzedawcy powiedzieć żeby schował do stycznia go , ale niby jeszcze będą mieli balastica lt więc jeszcze go zobaczę ;pCiekawe - turki 2500, 3000, force, Saltiga game 3000/3500 ważą znacząco więcej, a moc hamulca mają 7kg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi