meps Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Mam 2 daiwy prorex VLT, jedna chodzi jak marzenie a druga już na obrotówce nr 2 szumi i stawia opory podczas ściągania. Wie ktoś co to może być i jak to zniwelować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Może mnie ktoś oświecić co stuka w pinionie? Koło mimośrodowe z wodzikiem robią stuk puk, ale pinion z ośką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zdejmij szpule - chwyć ośkę i poruszaj na boki - wyczujesz co lata 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Oś lata w pinionie jak Żyd po pustym sklepie. Minimalnie niweluje to uszczelka rotora. Niestety w droższych modelach, do certate, to samo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Ja wiem jedno, żadnego LT więcej. Mój stary wysłużony spro blue arc chodzi jak marzenie przy tych daiwach po 450zł za sztukę. Dodam że służą na wędce kleniowej i pstrągowej. Gdybym zaczepił na to woblera 15cm czy większą obrotówkę to do końca sezonu by to nie wytrzymało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Oś lata w pinionie jak Żyd po pustym sklepie. Minimalnie niweluje to uszczelka rotora. Niestety w droższych modelach, do certate, to samo.Nowa Certate też stuka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Sorry może mocno to zabrzmi ale dla mnie daiwa Lt to szajs. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Sorry może mocno to zabrzmi ale dla mnie daiwa Lt to szajs.Równie dobrze ja mogę napisać że Shimano to szajs dwukrotnie droższy niż jest warty. Tylko po co to? Piszesz i czekasz na gównoburzę czy jak? Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Nie.Po prostu mam takie zdanie podparte doświadczeniem, choćby R4 a LT czy shimano. Dla mnie R4 bije na łeb serie LT. O shimano nie będę pisał bo to nie ten temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Czy ktoś mógłby zmierzyć i podać dokładne wymiary łożyska, które znajduje się pod szpulą Fuego LT?Byłbym bardzo wdzięczny, bo udało mi się je zgubić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczek322 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 4*11*2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trex Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 W rozmiarze Fuego LT3000-CXH łożysko pod szpulą ma wymiar 4*7*2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio76 Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Z jakim przełożeniem (jaki model) Fuego 4000 będzie lepszy na sandacza z opadu na wodę stojącą pod gumy 8-15 cm główk 5-20g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 (edytowane) Żadna z nich. Każde shimano z wormshaftem będzie lepsze od tej daiwy!!! stradic FK czy FL zdecydowanie! chyba że lubisz jak coś stuka w mechanizmach a dokładnie posuw. Mam to sprawdzone. Co prawda fuego ma moc przy opadzie ale kultura pracy, zwłaszcza przy woblerach:D Osobiście wolał bym kupić powyższe stradic niż to fuego serio. Edytowane 7 Maja 2020 przez woblery L.E. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 (edytowane) Potwierdzam słowa kolegi. U mnie po kilku wyjściach pierwsza daiwa prorex VLT 300 która jest droższa od fuego poszła na reklamację. Mam jeszcze drugą która póki co nie stuka ale pewnie zacznie, już coś tam szumi. Jeżeli kołowrotek za 500 zł stuka po woblerach kleniowych to nie mam więcej pytań. Ktoś powie że to felerny model się trafił, rozkręciłem żeby sprawdzić czy może smaru ktoś zapomniał dać, ale patrząc na cały mechanizm zrozumiałem że to nie ma prawa dłużej wytrzymać. Nie wiem jak tu niektórzy łowią tym na ciężko i jeszcze chwalą polecając innym. Ostatni raz daiwa LT plastik fantastik Edytowane 7 Maja 2020 przez meps 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Nie wiem co wam nie pasuje w fuego. Wiadomo nie jest to kołowrotek za parę tyś. więc i pewnie materiały z którego jest wykonany trochę odbiega od wyższych standardów. Ja mam fuego 4000 i szczerze polecam eksploatuje go bodajże 2 czy 3sezon i nic się nie dzieje. Dużym plusem podczas łowienia w niskich temperaturach jest ten materiał z którego jest wykonany-szybko się nagrzewa i przyjemnie trzyma temperaturę nie tak jak aluminiowe body.trzeba pamiętać że rozmiarów ja jest obecnie zmieniona w dziejach rozmiar 4000 odpowiada dawnemu 3000. Trzeba uważać na szpulę bo jest delikatna i podczas upadku może się odkształcić -tak jak u mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Żadna z nich. Każde shimano z wormshaftem będzie lepsze od tej daiwy!!! stradic FK czy FL zdecydowanie! chyba że lubisz jak coś stuka w mechanizmach a dokładnie posuw. Mam to sprawdzone. Co prawda fuego ma moc przy opadzie ale kultura pracy, zwłaszcza przy woblerach:D Osobiście wolał bym kupić powyższe stradic niż to fuego serio.Jakby Stradic był w cenie Fuego to też bym wolał go kupić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 (edytowane) Fuego 1000, po poprzednim sezonie nadal bez zarzutów, żadnych luzów. Sparowana z wędziskiem (@mekamil) 168cm/1-7g/6lb/jednoczęściowy blank solid, doskonale zdaje egzamin. Edytowane 8 Maja 2020 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Potwierdzam słowa kolegi. U mnie po kilku wyjściach pierwsza daiwa prorex VLT 300 która jest droższa od fuego poszła na reklamację. Mam jeszcze drugą która póki co nie stuka ale pewnie zacznie, już coś tam szumi. Jeżeli kołowrotek za 500 zł stuka po woblerach kleniowych to nie mam więcej pytań. Ktoś powie że to felerny model się trafił, rozkręciłem żeby sprawdzić czy może smaru ktoś zapomniał dać, ale patrząc na cały mechanizm zrozumiałem że to nie ma prawa dłużej wytrzymać. Nie wiem jak tu niektórzy łowią tym na ciężko i jeszcze chwalą polecając innym. Ostatni raz daiwa LT plastik fantastikTo powiedz co w tym mechaniźmie jest nie tak że nie ma prawa wytrzymać? Pytam poważnie bo mam Fuego 3000 już 3 rok , który najpierw katowałem obrotówkami 5tkami a teraz dzieci katują zwijając szczupaki po 60cm korbą bez wniku. Finezji jak na początku nie ma ale nadal ten młynek daje radę.Fanem Daiwy nie jestem ale Nasci postukuje podobnie o ile nie gorzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Wie ktoś może gdzie kupić łożysko i podkładki do rolki w modelu 300? Na początku tematu wyczytałem że rozmiar łożyska to 3x6x2,5. A podkładki jakie mają być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Wie ktoś może gdzie kupić łożysko i podkładki do rolki w modelu 300? Na początku tematu wyczytałem że rozmiar łożyska to 3x6x2,5. A podkładki jakie mają być?Firma albeco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 (edytowane) rozkręciłem żeby sprawdzić czy może smaru ktoś zapomniał dać, ale patrząc na cały mechanizm zrozumiałem że to nie ma prawa dłużej wytrzymać.No tak. Nie wiem jak tu niektórzy łowią tym na ciężko i jeszcze chwalą polecając innym. Ostatni raz daiwa LT plastik fantastikNormalnie.Fuego 3000XCH, dwa sezony szczupak/sandacz do 30g, zero problemów.W tych pieniądzach dalej polecam. Edytowane 9 Maja 2020 przez kineret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 (edytowane) Widocznie jakieś fatum lub mam pecha i trafiłem dwa felerne plastikowe prorexy LT. Na nie szęście kupiłem dwie sztuki z którymi będę się teraz użerał. Pierwszy odesłany na gwarancji. Dla mnie to pieniądze wyrzucone w błoto. Tyle w temacie, pozdrawiam Firma albeco.Ktoś zna dokładne wymiary tych podkładek? Edytowane 10 Maja 2020 przez meps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitiki Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Po lekturze wątku i paru innych o Fuego, rozkminiam czy lepszym wyborem jest LT, czy takie stare Fuego? Mam okazję kupić podobno robione w Japonii Fuego, jest takie? Może ktoś ma/miał i coś o tym młynku wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Zdecydowanie stare czerwone . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi