PatLove Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 (edytowane) Kolega ma LT25, to to samo 30ka, różni się tylko roterm i szpulą. Fajny młynek i waga poniżej 300g. Taki odpowiednik Slammera 260tki. Edytowane 25 Marca 2023 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 no jak pisałem LT40 to mi właśnie chodziło o FinNora :-) ma tez bardzo fajną szeroką szpulę i przez to spory hamulec. Rozmiar 30 jest sporo mniejszy.Wygląda jak konstrukcja z lat 80???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Wygląda jak konstrukcja z lat 80 no niestety nie ma wyświetlacza ciekłokrystalicznego :-) Ale ma kawał przekładni i bardzo szeroką jak na swoje gabaryty szpulę. No i to jest bardziej taka firma co robi młynki na morze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 W takim razie Slammer wygląda na lata 60te???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 W takim razie Slammer wygląda na lata 60te największy old school w Slammerze to pokrętło hamulca. Ciekawe czy jakieś nowocześniej wyglądające można zamontować… A wracając do lat 80-tych to ciężko ich nie lubić jak się pochodzi z tego okresu ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojan42 Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 Slammer może nie psaować do uchwytu. Lethal jakoś strasznie nie podoba mi się wizualnie, mimo że na pewno jest to mocna maszyna. Daiwa BG duże przełożenie. Ciężko coś wybrać. Najprawdopodobniej kupuę Ryobi Arctica 3000.Chyba że poleci jeszcze ktoś jakiś kręcioł do 600zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 Cóż…Ultegra FC 4000 albo jeżeli taniej, to może nowy, czerwony Zauber 3000 lub 4000? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 Slammer może nie psaować do uchwytu. Lethal jakoś strasznie nie podoba mi się wizualnie, mimo że na pewno jest to mocna maszyna. Daiwa BG duże przełożenie. Ciężko coś wybrać. Najprawdopodobniej kupuę Ryobi Arctica 3000.Chyba że poleci jeszcze ktoś jakiś kręcioł do 600zł? a to Ryobi Power TT? No i 790PLN dałem za BG MQ4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Witam,kupiłem se Daiwę Fuego lt 2500 w wersji z korpusem z Zaion-u.Niestety przy kręceniu na "sucho" słychać wyraźny szum a raczej jakby łożysko hałasowało-czy to normalne w Daiwie Fuego LT-co poradzicie odsyłać czy nie przejmować się tym że tak hałasuje?Hałas porównałbym do tego jak hałasuje rolka kabłąka nie nasmarowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 9 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2023 odesłałem Daiwę do sprzedającego i dostałem informację że wszystkie tak hałasują-że to normalne:(-czy ktoś z posiadaczy t(u z foum) może potwierdzić?-bo dla mnie to trochę dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 9 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2023 Nic nie hałasują. Gładko miło kręcą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 9 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2023 Nic nie hałasują. Gładko miło kręcąDzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 odesłałem Daiwę do sprzedającego i dostałem informację że wszystkie tak hałasują-że to normalne:(-czy ktoś z posiadaczy t(u z foum) może potwierdzić?-bo dla mnie to trochę dziwneTemu sprzedawcy zwoje mózgowe hałasują. Moja Pani trzy sezony używa Fuego LT1000 i nic w nim nawet nie szemrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 Ja nie wiem o jakim szumie mowa ale w tym wideo poniżej jest zaprezentowane jaki pracuje nowy młynek z wyższej półki Daiwy od minuty 2:06https://youtu.be/6J9CkCbPjeo?t=126Taki szum przy kręceniu jest zupełnie normalny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 Cześć. Zgubiłem na łódce drag knob z Fuego '17. Orientujecie się może czy szpulki od starszego modelu pasują zamiennie do nowszego '21. Są też pokrętła dostępne na Aliexpress, ale to chyba do najnowych Fuego. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 Fuego 17 pasuje zamiennie i z Caldia 21 wiec na 99,9% będzie pasować z Fuego 21 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2024 Mam pytanko. Czy do wszystkich generacji Fuego Lt szpulki pasują zamiennie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2024 Tak, pasują. Nie ma problemu między generacjami. Jedynie od exceler/legalis nie podejdą do fuego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2024 Tak, pasują. Nie ma problemu między generacjami. Jedynie od exceler/legalis nie podejdą do fuego.Dzięki Paweł. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 10 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca Ja po oglądnięciu tego filmiku od 0.50 sekunda dałem sobie spokój z tym kołowrotkiem . I ja pier ole... W tym momencie, wyleczyłem się z Fuego, zostanę przy sprawdzonej Ninja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 10 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca Zdecydowanie nie nadaje się dla kowala! W sumie to czekałem jak któryś ujebie! A potem taki napisze “prawie nie używany kołowrotek na sprzedaż” 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 10 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca Nie wiem co on tam ma na filmie, ale przez cały sezon lowienia niczego takiego nie zauważyłem.Aż wyjąłem z szafy i zdecydowanie korpus nie ma takiej "elastyczności". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 10 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca Nie wiem co on tam ma na filmie, ale przez cały sezon lowienia niczego takiego nie zauważyłem.Aż wyjąłem z szafy i zdecydowanie korpus nie ma takiej "elastyczności".Mówiłem że kowal przedramię Pudziana to wygina ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi