Łukasz B. Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Witam wszystkich serdecznie, w lutym planuję pochodzić za pstrągiem. Najbliżej Opola gdzie mieszkam mam rzeczke Jemielnice. Pływają w niej jeszcze pstrągi? Czy lepiej udać się na inny ciurek w okolicy, jeśli tak to który? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 (edytowane) Rok temu przez rzeczkę przeszły kopary i z rzeki zrobił się kanał melioracyjny. Wiosną woda mocno ciśnie, a latem niżówki po kostki. Nie ma dołków, nie ma bystrzyn, nie ma rynienek.Latem można trafić klenika i okonka, a te pstrągi to już tylko legenda.Lepiej poszukaj go na południu województwa, bliżej gór, warto. Edytowane 17 Grudnia 2017 przez Darecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz B. Opublikowano 17 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filu0303 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 @DareckiW okolicach zawady też? w tamtym roku parę jazi trafiłem ladnych ciekawy jestem czy zostały :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz B. Opublikowano 21 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Właśnie się zastanawiałem nad odcinkiem powyżej stadniny koni w Zawadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 W lesie nie kopali, ale tam jest szeroko i płytko. Kopali od Zawady do ujścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filu0303 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Z tego co mi się udało ogarnąć to fajne jaśki były w samej zawadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz B. Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Sprawdzę w przyszłym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filu0303 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Sprawdzę w przyszłym sezonie Ja na bank też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filu0303 Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Ktoś z kolegów był już w tym roku na jemielnicy jadę jutro na rekonesans dajcie znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filu0303 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Dzisiaj byłem miałem jedno branie po tym jak zauważyłem oczkowanie widziałem rybkę z 30 cm ale nie wiem co to było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Lipasek . ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Chodziłem kilka razy w weekend majowy. Okoń, kleń do 15 cm ogrom, brania tylko na smużaki, najlepiej gąsienice. Widziałem kilka kropkowanych, jeden bardzo ładny ale brać nie chciały... jak bedzie więcej czasu przejdę sie od Lędzin aż do Zawady, dam znac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz B. Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Pstrągi faktycznie są, ostatnio mały szczupak. Widziałem też dużą brzane i miałem przyjemność z kleniem powyżej 40cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 W jakich okolicach łapiesz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz B. Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Wyłącznie w zawadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marios03 Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Trochę czasu minęło więc podbijam temat.jak z pstrągiem w jemielnicy,odcinek od zawady do luboszyc mamy aktualnie no kill.Jeszcze tam nie byłem a mam zamiar się wybrać,tylko nie wiem czy warto.Kilka dni temu byłem na odcinku między mostkiem na drodze rowerowej do turawy a zawadą przyłowiłem szczupaczka ok 50,ale pstrąga nie widziałem.załączam filmik z wypadu. https://youtu.be/RR5KPd5C-UU. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opolanin Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Byłem raz, rzekę rozjechali,brak kryjówek. W Zawadzie przyłowiłem 2 szczupaczki. W Chrzastowicach przy mostku stoi tabliczka Obszar Natura 2000. Rzeka w tym miejscu również rozjechana, drzewa, krzaki powycinane. Dojście jak na plażę. Tam również kropków nie było, szczupaczki owszem. Dziś z kolei odwiedziłem Budkowiczanke poniżej Murowa. Woda piękna, dzika, lecz pusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 W sierpniu 2019, w rzece nie było wody.Wyschła niemal do zera.W dołkach uchowało się trochę klenia, szczupaczka i okonia.Pstrągi i lipienie zniknęły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Jedna wielka porażka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 ja pier.. co w tej Polsce robią, jakby mało było zmian klimatu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 (edytowane) A po tym wszystkim przyjechała ona...wielka zła koparka i zrobiła toi to Edytowane 15 Lutego 2020 przez Darecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marios03 Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Opolanin.No właśnie co ta tabliczka oznacza?Skoro wiem że było kopane i to po 2000? Wiem że było też zarybiane pstrągiem po roku 2000.Tak samo nie wiem co znaczy no kill na odcinku rzeki gdzie ryb brak.Darecki.Przykre jest to co pokazujesz.A więc działania takie jak przebudowa rzeki która miała na celu ochronę okolicznych łąk i pól przed powodzią,pozbawił ich tej wody.A nas wędkarzy ryb.???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opolanin Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Celem Natura 2000 jest zachowanie siedlisk i zagrożonych gatunków. Celowo wspomniałem o tej tabliczce, bo właśnie od niej zaczęli kopać w dół rzeki. Cóż za ironia. Jak planujesz kropki to wsiadaj w auto i jedź za Nysę. Mora, Widna np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi