Skocz do zawartości

Czarne Shimaniaki

Gruzin

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

Czy ktoś m?łgłby pom?łc mi uporządkować wiedzę nt starszych, czarnych shimano?

Czym się r?ł?źnią aero od aero GT/GTM, jak się do tego ma perfection czy inne XT-7, kt?łre nadają się do spina, a kt?łre nie...kt?łre to lepsze, a kt?łre gorsze konstrukcje, roczniki lub kolejność produkcji, etc...

Byłbym wdzięczny za mały wykład albo przekierowanie do wartościowych materiał?łw.

Z g?łry dziękuję.

Chetnie sie przylacze do prosby Kolegi.

Co prawda mam stare katalogi shimano 96i98, ale jesli ktorys z

Was dysponuje szeroka wiedza od -do były produkowane Aero GT, super X czy poczciwy Stradick GT.

Bardzo dziekuje .

P.S duce13 - znalazłem wczoraj cos takiego z przed kilku lat.

Moze sie przyda :D

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=88406& amp;#msg_88406

Pierwszy raz zobaczyłem Aero w 1992 roku. Był to 3000 GTM. Kołowrotek z przeło?źeniem 6,2:1 i z trzema szpulami: jedną głęboką i dwiema płytkimi (100m-0,18mm). Zachorowałem wtedy na Shimano. W 1994 stałem się dumnym właścicielem 3010 GT. Mam ten kołowrotek do dzisiaj. Perfection od Aero r?ł?źnił się przede wszystkim brakiem hamulca walki. Kołowrotki nie miały jeszcze tzw. ło?źyska oporowego.

Następnym moim Shimaniakiem był Stradic GTM 3000, kt?łrego zastąpiłem TP XTR 3000.

Znajomi w Ire kupują czarne Shimana wielkości 4000, 5000 na brytyjskim ebayu do łowienia bass?łw . Czasami mo?źna trafić prawdziwe perełki za 20-30 funt?łw.