kulashaker Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Hej Ma ktoś może jakiś pomysł jak zrobić otwory w ciężarkach w kształcie fasolki. Ciężarki są widoczne na fotkach, a na drugim zdjęciu jest orginalny ciężarek z takim otworem. Oczywiście nie chce mi się od nowa przetapiać. Próbowałem wiercić ale otwór ma być w kształcie fasolki. Wiertło 1,5 mm. Może jakiś frez, a może ma ktoś inny pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Hej Ma ktoś może jakiś pomysł jak zrobić otwory w ciężarkach w kształcie fasolki. Ciężarki są widoczne na fotkach, a na drugim zdjęciu jest orginalny ciężarek z takim otworem. Oczywiście nie chce mi się od nowa przetapiać. Próbowałem wiercić ale otwór ma być w kształcie fasolki. Wiertło 1,5 mm. Może jakiś frez, a może ma ktoś inny pomysł?W/g mnie najprościej jest zrobić formę gipsową (na kilka sztuk "fasolek"do odlewów z ołowiu z wkładem,płaskownikiem na otwory - jak w oryginale i problem będzie rozwiązany. Te prezentowane na zdj. nr 1 do przetopienia, wiercenie i inna metoda wykonania otworów odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulashaker Opublikowano 17 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Właśnie pisałem, że nie chce mi się odlewać znowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Jak Ci się nie chce to musisz je pokochać takimi, jakie są. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Trzeba taką formę żeby wkładać blaszkę przed zalaniem. później ją wybijać. Blaszka ma za zadanie zrobienie przelotu. Poniżej masz ten patent w robieniu ciężarków 30g do jerków zaciskam na stelaż, bardzo wygodny ciężarek. Zrobiłem sobie w formie wybranie gdzie wkładam blaszkę w zamknięta formę, stawiam do pionu i od góry zalewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulashaker Opublikowano 17 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Ja wiem jak ma wyglądać forma ale mi chodzi o to żeby nie robić formy. Chcę zrobić otwory w tych ciężarkach. Czy jest to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Dłuto mlotek i heja do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 (edytowane) Nie znam żadnej rozsądnej metody aby frezować w ołowiu fasole 1,5 mm. I poradzę tylko nie bawić sie z tym szkoda nerwów i czasu Edytowane 17 Grudnia 2017 przez Siemson 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Niestety szybciej będzie przetopić to co masz niż wiercić w tym co odlałeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi