Skocz do zawartości

Zamknięty wątek OLX

Alexspin

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba zbyt przedwcześnie zamknięty wątek http://jerkbait.pl/topic/102470-oszust-na-olx/

Warto poczytać tutaj http://www.forum.wedkarska-tuba.pl/topic/2646-oszust-na-olx/. Temat rozwojowy, pojawia się coraz więcej osób poszkodowanych. Zarzuty potwierdzają się wielokrotnie, więc trudno mówić o pomówieniu.

Edytowane przez Alexspin

Mój podobny wątek też zdechł, ale zgodnie z deklaracją zgłosiłem oszustwo (50pln) na policji ... też zdechło śmiercią naturalną. Kogo obchodzi czyjeś 50 zeta? choć organy ścigania powinno zainteresować, że dla jakiegoś skurwiela jest to dochód 50x iluś tam oszukanych.

• Like 1

Jakieś dwa lata temu oszukano mnie na olxie na 100pln, w sumie z braku czasu nigdzie tego nie zgłosiłem.Jakie było moje zdziwienie gdy po pół roku zadzownila do mnie miła pani policjantka i wypytała o szczegóły tej transakcji. Dalej wysłała mnie do najbliższego komisariatu i tam zeznania. Oszustem okazał się podobno jakiś młody gość oszukał łącznie ponad 1000 osób na ponad 100.000. Pieniążków oczywiście nie odzyskałem. Jak widać zdarza się,że łapią tych oszustów.

No to lipa, z alle... byś odzyskał z POK-u.

A z tym to różnie bywa.

Kolegę przekręcili na parę kPLN.

Kupił używany sprzęt z możliwością zwrotu do 7 dni. Sprzęt oddał, ale zwrotu kasy już nie dostał. Wszyscy umyli łapki a sprawa leży już kilka miesięcy na policji.

A z tym to różnie bywa.

Kolegę przekręcili na parę kPLN.

Kupił używany sprzęt z możliwością zwrotu do 7 dni. Sprzęt oddał, ale zwrotu kasy już nie dostał. Wszyscy umyli łapki a sprawa leży już kilka miesięcy na policji.

U mnie kwota była zdecydowanie mniejsza , ale sprawa leży na policji 2 miesiące i w tym tyg. dostałem info z prokuratury że postępowanie zostało rozpoczęte. ;)

Na szczęście alle... zwróciło pieniążki  bez problemu zaraz po zgłoszeniu. :)

Olx to zakupy podwyższonego ryzyka,chyba że kupujemy z okolicy z odbiorem osobistym. ;)

Kupowałem wielokrotnie na OLX głównie towary do "mojej szafy" za na prawdę super atrakcyjna kasę. Z oszustwem liczyłem się zawsze, ale co tam ... Najbardziej wkurzyło mnie to, że planowałem zakupione przynęty przekazać jak co roku do domu dziecka dla "młodych wędkarzy" W nosie z kasą, ale takim bydlakom powinni w dalszym ciągu łapy obcinać ... przy łokciach 

• Like 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...