Skocz do zawartości

Shimano Stella 2018 (FJ)

przemow

Rekomendowane odpowiedzi

... a układ "bebechów" dalej po nowemu , czy wrócili do starej sprawdzonej konstrukcji???

Znakiem tego sprawdził się przez te 4 lata.

PS. Na stronie Moritz'a jest też o limitowanym vańku:

https://web.facebook.com/AngelsportMoritz/photos/pcb.1476805522388964/1476805415722308/?type=3&theater

Edytowane przez vako

albo po prostu brniemy w to dalej, aby dopiero jak wszyscy się przyzwyczają i uznają to za normalne ogłosić rewolucyjną koncepcję posuwu z wałkiem na dole. Historia zna już takie przypadki - vide mocowanie kabłąka od wewnątrz i na zewnątrz ramienia rotora (co ciekawe w obu przypadkach dało się to wyjaśnić lepszym balansem i wzmocnieniem ramion rotora poprzez lepszy rozkład naprężeń).

Mam nadzieję, że wciąż korpus i rotor metalowy, jakoś nie przekonałem się do plastku i chyba nie przekonam, nawet jak będzie to już super hiper ci444 premium plus.

Moim zdaniem młynki na mikromodule i wałku górnym pracują ciężej, choć bardziej gładko i stabilnie

Edytowane przez smokwelski

Dzięki za zdjęcia
Wyglada, że 18tka to bardziej restyle z 14tki niż rewolucja na miarę przejścia z 10 na 14.
Ma to uzasadnienie :)
Jeśli można tak napisać, to myślałem, że będzie miała ten asymetryczny rotor mgl z modelu Vanquish 16...
Na zdjęciach tak to nie wygląda.
Wciąż brak przełącznika blokady wstecznych obrotow.

Dla malkontentów - obowiązku kupować nie ma ;)
Są zdjęcia, teraz pora na tabelkę spec :)

Edytowane przez Guzu
  • Like 4

Co oznacza ostatnia kolumna w tabeli? Orientuje się ktoś?

To raczej cena rekomendowana na JP.

Zatem zapewne nominowana w JPY, z jakimis tam zastrzezeniami (te dodatkowe znaczki poza cyferkami).

Zatrzegam : nie wiem, to moje domysly :)

Edytowane przez Guzu
  • Like 1