Onufry kocipała Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) Najnowsza Stella szumi bardziej niż poprzedniczka. Identycznie szumi Daiwa Caldia. Jak ktoś lubi trzymać wędzisko w ten sposób: IMG_20181014_083645.jpg może spotkać niespodzianka w postaci licznych spotkań kabłąka z palcem wskazującym... Taka sytuacja ma miejsce w rozm 4000, nie wiem jak jest z mniejszymi.Nie tylko Tobie przeszkadza Dla mnie to było nie do przyjecia dlatego kolowrotek musiałem odeslac Edytowane 16 Października 2018 przez Jożin z bażin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Pany a teraz na logikę . Każdy kołowrotek musi spełniać określone normy ,musimy mieć określona długość stopki tak aby „uniwersalnie” pasowała do wszystkich rodzajów uchwytów na świecie. Stella fi i stella fj to ta sama zewnętrzna konstrukcja(chodzi o długość stopki i kabłąk). Sprawdzałem je ze sobą (mojemu ojczulkowi przypadła do gustu fi , choć dla mnie to kołowrotek brzydal [emoji12]) i maja taka sama długość stopki i taka sama przestrzeń od wędki do Górnego położenia kabłąka . Wychodzi na to iż model wcześniejszy również by Wam nie pasował z tych samych powodów . Choć przyznam że ostatni kolega mocno mnie zaciekawił dość nietypowym trzymaniem kija z „podkulonymi „palcami na blanku.- ale ilu wędkarzy tyle metod łowienia i trzymania wędki . Dlatego tez dobrze że są inne modele i firmy , dzięki którym każdy znajdzie coś dla siebie . A stella zostaje dla maluczkich raczek ( roz.7 No góra 8 [emoji23]) Tapatalkniete z iPhone 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Pany a teraz na logikę . Każdy kołowrotek musi spełniać określone normy ,musimy mieć określona długość stopki tak aby „uniwersalnie” pasowała do wszystkich rodzajów uchwytów na świecie. Stella fi i stella fj to ta sama zewnętrzna konstrukcja(chodzi o długość stopki i kabłąk). Sprawdzałem je ze sobą (mojemu ojczulkowi przypadła do gustu fi , choć dla mnie to kołowrotek brzydal [emoji12]) i maja taka sama długość stopki i taka sama przestrzeń od wędki do Górnego położenia kabłąka . Wychodzi na to iż model wcześniejszy również by Wam nie pasował z tych samych powodów . Choć przyznam że ostatni kolega mocno mnie zaciekawił dość nietypowym trzymaniem kija z „podkulonymi „palcami na blanku.- ale ilu wędkarzy tyle metod łowienia i trzymania wędki . Dlatego tez dobrze że są inne modele i firmy , dzięki którym każdy znajdzie coś dla siebie . A stella zostaje dla maluczkich raczek ( roz.7 No góra 8 [emoji23]) Tapatalkniete z iPhone 7Nie lowilem 4000 fi więc się nie wypowiem 2500 fi mam I tego problemu nie ma 4000 mam z 2010 roku i też ten problem nie występuje Przymiezam się do 18 tki 3000mhg I mam nadzieję że przez to ze jest to połączenie dwóch modeli (4000 i 2500) nie będzie klepać po palcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 A moze zaczniemy normalnie trzymac wedki bo jak kazdy topowy kolowrotek jest zaprojektowany do standardowego ogulnie przyjetego chwytu jezeli chcemy byc inni jak przecietny wedkarz x niestety musimy placic za innosc ja tez tak mialem z vs275 umyslilo mi sie ze bede trzymal nie standardo to musialem kupic stopke od vsb250 i zamienic bo do wersji z kablonkiem jest dluzsza. Z zadna stella nie mialem tego problemu a lapki albo jak to moja mamusia muwi imadelka mam nie waskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Mam 4000 Fi - kabłąk nie haczy o palce, natomiast w 4000 FJ jest inaczej wyprofilowany i ten zaczepia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Wychodzi na to iż lepiej nie trzymać w ręku a w gablocie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Wychodzi na to, że wszystko zrobione jest pod małe japońskie rączki, na moje też bo mi nic nie haczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phantom72 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 (edytowane) Właśnie otrzymałem Stelle 4000 FJ model z 2018r, w mim przypadku i kabłąk nie haczy o palce ( rekawice nosze XL ) wiec moze ktos albo nieprawidłowo trzyma albo ma graby jak jakis mutant popromienny Edytowane 18 Października 2018 przez phantom72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Graby raczej jak ten pan. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Takie paluchy to skarb. Mogą robić za zbijak kabłąka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 (edytowane) Właśnie otrzymałem Stelle 4000 FJ model z 2018r, w mim przypadku i kabłąk nie haczy o palce ( rekawice nosze XL ) wiec moze ktos albo nieprawidłowo trzyma albo ma graby jak jakis mutant popromienny A jaki sposób trzymania wędki jest prawidłowy ? Każdy trzyma tak jak mu wygodnie Z tego co zauważyłem na swoim przypadku to kij trzymam jak conajmiej 50 procent wędkarzy Edytowane 20 Października 2018 przez Jożin z bażin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 A jaki sposób trzymania wędki jest prawidłowy ? Każdy trzyma tak jak mu wygodnie Z tego co zauważyłem na swoim przypadku to kij trzymam jak conajmiej 50 procent wędkarzy Czyli jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 (edytowane) Czyli jak?Czyli trzymając stopkę między dwoma palcami lub trzy przed A jeden za stopką Jak by nie chwycił i tak obrywalem od stelli po palcach Edytowane 20 Października 2018 przez Jożin z bażin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 To trzeba obciac kilka i superglue ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 To trzeba obciac kilka i superglue ????Niee Wystarczy kupić inny kołowrotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Czyli po ostatnich postach wniosek jest jeden......Stella FJ jest do pi....dy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 (edytowane) Jeżeli chodzi o 4000 to dla mnie takChoć przyznam że kręci bardzo fajnie Mniejszych rozmiarów nie oglądałem Być może jest ok Edytowane 20 Października 2018 przez Jożin z bażin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Jeżeli chodzi o 4000 to dla mnie takChoć przyznam że kręci bardzo fajnie Mniejszych rozmiarów nie oglądałem Być może jest ok A jak weźmiesz w dłoń sam kołowrotek bez wkręcania do wędki też kabłąk haczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 (edytowane) A jak weźmiesz w dłoń sam kołowrotek bez wkręcania do wędki też kabłąk haczy?Masz na foto wyżej Tam akurat jest kołowrotek trzymany w rece A nie przy wedce Edytowane 20 Października 2018 przez Jożin z bażin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Nie znalazłem info, więc pytam, czy do 4000FJ jest dostępna płytka szpula? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Nie znalazłem info, więc pytam, czy do 4000FJ jest dostępna płytka szpula?Jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Takie pytanko po co wszystkim plytsze szpole to jest cos czego ja nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 (edytowane) Takie pytanko po co wszystkim plytsze szpole to jest cos czego ja nie rozumiemDo plecionki. Osobiście nie nawidzę nawijać podkładu. Edytowane 20 Października 2018 przez Krab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 To plecionki nie mozna nawinac na glebsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 (edytowane) Masz np. szpule 1215 i wiesz co wchodzi i ile m. A 150m plecionki 1.2 styka na nasze polskie rybki Edytowane 20 Października 2018 przez Krab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi