Skocz do zawartości

Shimano Stella 2018 (FJ)

przemow

Rekomendowane odpowiedzi

Najnowsza Stella szumi bardziej niż poprzedniczka. Identycznie szumi Daiwa Caldia.

Jak ktoś lubi trzymać wędzisko w ten sposób:

attachicon.gif IMG_20181014_083645.jpg

może spotkać niespodzianka w postaci licznych spotkań kabłąka z palcem wskazującym...

Taka sytuacja ma miejsce w rozm 4000, nie wiem jak jest z mniejszymi.

Nie tylko Tobie przeszkadza

Dla mnie to było nie do przyjecia dlatego kolowrotek musiałem odeslac :(

post-68698-0-18760000-1539732930_thumb.jpeg

Edytowane przez Jożin z bażin

Pany a teraz na logikę . Każdy kołowrotek musi spełniać określone normy ,musimy mieć określona długość stopki tak aby „uniwersalnie” pasowała do wszystkich rodzajów uchwytów na świecie. Stella fi i stella fj to ta sama zewnętrzna konstrukcja(chodzi o długość stopki i kabłąk). Sprawdzałem je ze sobą (mojemu ojczulkowi przypadła do gustu fi , choć dla mnie to kołowrotek brzydal [emoji12]) i maja taka sama długość stopki i taka sama przestrzeń od wędki do Górnego położenia kabłąka . Wychodzi na to iż model wcześniejszy również by Wam nie pasował z tych samych powodów .

Choć przyznam że ostatni kolega mocno mnie zaciekawił dość nietypowym trzymaniem kija z „podkulonymi „palcami na blanku.- ale ilu wędkarzy tyle metod łowienia i trzymania wędki .

Dlatego tez dobrze że są inne modele i firmy , dzięki którym każdy znajdzie coś dla siebie . A stella zostaje dla maluczkich raczek ( roz.7 No góra 8 [emoji23])

Tapatalkniete z iPhone 7

Pany a teraz na logikę . Każdy kołowrotek musi spełniać określone normy ,musimy mieć określona długość stopki tak aby „uniwersalnie” pasowała do wszystkich rodzajów uchwytów na świecie. Stella fi i stella fj to ta sama zewnętrzna konstrukcja(chodzi o długość stopki i kabłąk). Sprawdzałem je ze sobą (mojemu ojczulkowi przypadła do gustu fi , choć dla mnie to kołowrotek brzydal [emoji12]) i maja taka sama długość stopki i taka sama przestrzeń od wędki do Górnego położenia kabłąka . Wychodzi na to iż model wcześniejszy również by Wam nie pasował z tych samych powodów .

Choć przyznam że ostatni kolega mocno mnie zaciekawił dość nietypowym trzymaniem kija z „podkulonymi „palcami na blanku.- ale ilu wędkarzy tyle metod łowienia i trzymania wędki .

Dlatego tez dobrze że są inne modele i firmy , dzięki którym każdy znajdzie coś dla siebie . A stella zostaje dla maluczkich raczek ( roz.7 No góra 8 [emoji23])

Tapatalkniete z iPhone 7

Nie lowilem 4000 fi więc się nie wypowiem

2500 fi mam I tego problemu nie ma

4000 mam z 2010 roku i też ten problem nie występuje

Przymiezam się do 18 tki 3000mhg I mam nadzieję że przez to ze jest to połączenie dwóch modeli (4000 i 2500) nie będzie klepać po palcach

A moze zaczniemy normalnie trzymac wedki bo jak kazdy topowy kolowrotek jest zaprojektowany do standardowego ogulnie przyjetego chwytu jezeli chcemy byc inni jak przecietny wedkarz x niestety musimy placic za innosc ja tez tak mialem z vs275 umyslilo mi sie ze bede trzymal nie standardo to musialem kupic stopke od vsb250 i zamienic bo do wersji z kablonkiem jest dluzsza. Z zadna stella nie mialem tego problemu a lapki albo jak to moja mamusia muwi imadelka mam nie waskie

Właśnie otrzymałem Stelle 4000 FJ model z 2018r, w mim przypadku i kabłąk nie haczy o palce ( rekawice nosze XL ) wiec moze ktos albo nieprawidłowo trzyma albo ma graby jak jakis mutant popromienny :D

A jaki sposób trzymania wędki jest prawidłowy ?

Każdy trzyma tak jak mu wygodnie

Z tego co zauważyłem na swoim przypadku to kij trzymam jak conajmiej 50 procent wędkarzy

Edytowane przez Jożin z bażin