Skocz do zawartości

Shimano Stella 2018 (FJ)

przemow

Rekomendowane odpowiedzi

Guzu, Twoje zachowanie przypomina naburmuszoną panienkę ;) Podałem informacje jakie uzyskałem. To nie znaczy, że trzeba kogoś od razu w wiadomości w złośliwy sposób ripostować. Pozdrawiam ;)

Malo mam styczności z naburmuszonymi panienkami. Na szczęście.

Mnie cała sytuacja po prostu bawi :)

Jest towar, jest jeden producent tego towaru.

Ów producent od lat prowadzi stronę internetową i podaje wyczerpujące informacje o oferowanych produktach. Zamieszcza schematy, umożliwia zamawianie części zamiennych... Itd itp.

Owszem, można z tego źródła informacji nie korzystać, opierać się na "źródłach"... Ale wtedy właśnie można natknąć się na wesoła reakcje współuczestnikow rozmowy :)

Tak, jak w tym przypadku.

Jest jeszcze jedna różnica między 1000 a c2000. Długość ramienia korbki. Ale to jest też do wyczytania w tabelce pod linkiem .

Także rozbawienie - tak.

Naburmuszenie - w żadnym przypadku po mojej stronie :)

Miłego dnia życze

Pozdrawiam

• Like 2

Tak sobie czytam z lekkimi rozbawieniem ????Nie mieszkając w Polsce prawie 30 lat jestem przekonany że problem tkwi we właściwym sformułowaniu pytania mianowicie,,czy dany model jest serwisowany w Europie lub Polsce" bo dostępność jest tematem względnym ponieważ i tak większość towarów dzisiaj a w wirtualnych sklepach jest normą że sprzedający bawi się w drop shipping czyli niejednokrotnie dostawa jest szybsza jak by miał sprzedający sam osobiście dopilnować wysyłki.Wiec reasumując model C2000 nie ma w katalogu oferowanym na Polskę a że pewnie co drugi poważniejszy sklep jest go wstanie mieć w 3 dni to już jest inna inność

• Like 1

Witam Was koledzy. Planuje zakup Stelki 4000fj pod szczupaki i sandacze. Będę używał głównie gum osadzonych na 8-25gramowych główkach jak również wirówek W rozmiarze 3-4. Moim łowiskiem będzie środkowa Odra i ine wody stojące. Czy według Was ten młynek się nada czy może lepiej poczekać na nowego twin Powera? A może lepiej kupić Excense'a? Mile widziane szczere opinie wędkarzy, którzy łowią właśnie tą Stelką...

Witam Was koledzy. Planuje zakup Stelki 4000fj pod szczupaki i sandacze. Będę używał głównie gum osadzonych na 8-25gramowych główkach jak również wirówek W rozmiarze 3-4. Moim łowiskiem będzie środkowa Odra i ine wody stojące. Czy według Was ten młynek się nada czy może lepiej poczekać na nowego twin Powera? A może lepiej kupić Excense'a? Mile widziane szczere opinie wędkarzy, którzy łowią właśnie tą Stelką...

Stelka bedzie robic.

Smialo bierz i krec

• Like 1

Używam od trzech miesięcy m.in model 4000FJ właśnie pod takie łowienie o którym wspomniałeś. Byłem kilkanaście razy na sandaczach, kołowrotek nawet nie jęknął i spisuje się tak jak w dzień zakupu, kręci bardzo lekko a pod sporym oporem pracuje bardzo gładko. W dodatku ta niska waga, to 40g mniej niż w przypadku TP.

• Like 1

Tyram ten model Stelli 4000 FJ na pomorskich rzekach uganiając się za trociami. Naprawdę nie ma lekko ,każdy kto łowi trociowymi woblerami wie jak potrafią zweryfikować kołowrotek. Zdarza się ,że na końcu zestawu gości wahadło 25g. Long 3 to norma u mnie a i 4 też się czasem zdarzy. Mam wrażenie ,że ten model został stworzony do takiej orki . Na temat hamulca ciężko cokolwiek innego napisać aniżeli bardzo dobry. Ale to już standard w tej klasie kołowrotków. Dla estetów informacja …. nie widać odcisków palców aż nadto. Na zdjęciach Stella wydaje się bardzo błyszcząca a w rzeczywistości jest stonowana i naprawdę wygląda dobrze. Brać i nie pytać … ja kupiłbym ponownie :)   

Edytowane przez Shelac
  • Like 6

Pewnie ze wytrzyma wyciagnolem juz na nie ryby 45/50" a snook lub red fish tej wielkosci to szczupak x 3 w nurcie x 10 jak w jakiekolwiek rzece w Polsce woblerami wielkośći 4/6" ale ja na słodką wodę kupił bym 3000mhg ale jak kto woli