kruz Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Mialem dokladnie taką samą sytuacje w modelu FE. Wygiął sie po prostu drut kabłąka ..... Kolowrotek podczas jakiegos wyjazdu lezal bez pokrowca gdzieś w torbie, zgnieciony Bog jeden raczy wiedziec czym i „sie wygło” Wszystkie psy na Shimano powiesilem. Dopiero po jakims czasie dotarlo do mnie, ze to moja wina. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Najpierw dał ciała składający ,potem kontrola jakości. Duperel który jest napewno odsiewany w produkcji. Niedopatrzenie ,a zasiało ziarno niepewności w umysłach potencjalnych klientów.ale w Ferrari tez coś kiedyś zj...ali i zapalały się w czasie jazdy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Miałem właśnie napisać to, o czym wspomniał Kruz. Sprawdziłem swój nowy nabytek Shimano, przy skrajnie wysokim położeniu szpuli kabłąk przechodzi nad szpulą dosłownie o milimetr z ogonkiem, delikatne odgięcie i mam to, co na zamieszczonym filmiku. Taka konstrukcja, trzeba uważać. Nie wiem czy to złudzenie optyczne, ale mam wrażenie, że rotor w tych nowszych konstrukcjach jest jakby delikatnie nachylony w stronę stopki, ich osie nie są równoległe do siebie. Jeśli tak, kabłąk musi posiadać możliwie najmniejszą....hmmmm.......eliptykę A może głupoty piszę, hahahaha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zawsze slodkowodne konstrukcje są nachylone w kierunku przelotki startowej.Karpiowe mają obudowy rownoległe jak i pochylone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Aż musiałem swoją stelke wykopać. U mnie tego problemu nie ma, gdy szpula osiągnie max. górne położenie, to jest jeszcze sporo miejsca. Jeśli chodzi o moją zabawkę, tego problemu nie ma. Ok. +3 mm obustronnego luzu... Miałem właśnie napisać to, o czym wspomniał Kruz. Sprawdziłem swój nowy nabytek Shimano, przy skrajnie wysokim położeniu szpuli kabłąk przechodzi nad szpulą dosłownie o milimetr z ogonkiem... Ciekawe czy różnica tej odległości występuje tylko pomiędzy poszczególnymi wielkościami Stelli, czy w ramach jednej wielkości też Tylko jak by to wtedy pasowali? Na oko? Chciałem sprawić sobie taką Stelkę, a teraz się zastanawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Się nie zastanawiaj, tylko kupuj. Te wtopy to były z początku produkcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Dzięki Artek. Nie jestem na bieżąco w temacie, bo ostatnio tylko mucha[emoji4] Pozdrawiam Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos* Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 U mnie też nic takiego nie występuje sprawdziłem 3 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Myślę, że jeśli faktycznie ten problem to błąd producenta... To taki kołowrotek to cenna rzecz.Mieć taki rzadki okaz Chciałbym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Myślę, że jeśli faktycznie ten problem to błąd producenta... To taki kołowrotek to cenna rzecz.Mieć taki rzadki okaz Chciałbym Przyślij do mnie, to Ci naprawię???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Przyślij do mnie, to Ci naprawię????Chciałbym, bo nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 (edytowane) Niedługo sprzedaż exista to sobie kupisz ???? Edytowane 16 Stycznia 2019 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 U mnie jest OK. Pewnie na sortowni paczek grali paczkami w nogę i się deko wygiął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Najlepsza jest mina właściciela felernego modelu w tle :-D wygląda jakby mu ktoś zamiast lego drewniane klocki kupił :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Mój jest dobry ufff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Fotka zapożyczona Chciałbym się upewnić , czy pokrętło od '18 pasuje do takiej kombinacji ? Która swoją drogą jest fajna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 (edytowane) Z tego co wiem to nie.Tylko z modelu 14' w raz ze szpulą pasuje do 18". Natomiast pokrętło od modelu 18' ze szpulą 14' niestety nie. Edytowane 28 Stycznia 2019 przez woblery L.E. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Sprawdzę jeszcze fizycznie wieczorem czy taka kombinacja będzie pasować bo nawet nie sprawdzałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Najlepsza jest mina właściciela felernego modelu w tle :-D wygląda jakby mu ktoś zamiast lego drewniane klocki kupił :-)Właściciel (Alan Hawk) jeśli dobrze pamiętam zjechał w sieci już niejedną Stellę, często też modele SW. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby z braku argumentów sam ten kabłąk spłaszczył żeby tylko coś na najnowszą generację wymyślić... nudne to się już robi. Chyba że ma człowiek faktycznie takiego pecha w życiu (wnioskując po minie może faktycznie) że co generację trafia niedoróbki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Albo powystawowe zmęczone i być może z wygiętym kabłąkiem trafił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Z tego co wiem to nie.Tylko z modelu 14' w raz ze szpulą pasuje do 18". Natomiast pokrętło od modelu 18' ze szpulą 14' niestety nie. Sprawdziłem fizycznie i jest kompatybilne, pokrętło od 18’ pasuje do szpuli od 14’ i na odwrót 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 (edytowane) A przypadkiem szpula z 18 nie jest wyższa i dlatego do 14 nie podpasuje? Edytowane 28 Stycznia 2019 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Pasuje tylko 5000/18 nie pasuje do 4000/14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 A przypadkiem szpula z 18 nie jest wyższa i dlatego do 14 nie podpasuje?A przypadkiem szpula z 18 nie jest wyższa i dlatego do 14 nie podpasuje?W rozmiarze 2500/c3000 pasują zamiennie między sobą szpulki między Stella 10/14/18Żeby to działało trzeba mieć szpulki i dwa pokrętła.Jedno od 10, drugie od 14 lub 18.Te między 14 i 18 są zamienne. W 2014 pokrętło od Stelli 2500 i Stelli 4000 jest identyczne i pasuje zamiennie.Pokrętło od 18 pasuje do 10tki jeśli się chce używać szpulki od 14 lub 18 z korpusem od 10. Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 (edytowane) To samo z 4000 14/18, wszystko pasuje tylko korby caps drag knob tylko 5000 nie wchodzi na 4000/14 nie wiem jak 4000/18 bo nie mialem mozliwosci sprawdzic Mat jeszcze fajniej wygląda 14 z wszystkim przełożonym od 18 Edytowane 29 Stycznia 2019 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi