Skocz do zawartości

Shimano Stella 2018 (FJ)

przemow

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki, po raz kolejny utwierdzam się w tym że dobrze postępuję

A jak ją zajadę to będę się mógł Guzowi pochwalić że w widziałem zajechaną c3000

Oby nie , lepiej tego uniknąć jednak  :) . Te hybrydy 3000MHG na stronie Mefiego w wersji Vanqiush 19' i Exsence w cenie niższej od C3000FJ jakby co ... Wiem , nie pomagam  :D . Ale pewnie FJ będzie z Niemcowni , więc brać i się nie zastanawiać .

Edytowane przez malinabar
  • Like 1

Do boleniowania używam Stelle 14 3000HGM, taka hybryda idealnie mi pasuje. Czuć tutaj dużą moc tego kołowrotka nawet przy ekspresowym zwijaniu przynętą 20g, nawet mam wrażenie, że ta moc jest większa niż w Stella 18 4000FJ. Wszystkie Stelle co mam, chodzą elegancko a przy dużym obciążeniu dopiero czuć ich największą zaletę. Przy normalnym eksploatowaniu, dbaniu, przeglądach, nie będę w stanie ich zajechać...

Edytowane przez maniak
  • Like 2

I to będzie zestawik pico bello - lekko , finezyjnie i topowo  :good: . Aż w zazdrości delikatnym ukłuciu zacząłem nad zmianami sprzętowymi przemyśliwać co nieco ... Niech wreszcie ten czerwiec nadejdzie , bo zaczynam kombinować niezdrowo  ;) .

W planach Stella FJ ?

Za dwa tygodnie , kiedy ruszy opading łódkowy a Vanquish'e zaczną dziarsko szumieć , przejdzie mi sprzętowe kombinowanie  ;) . Ale teraz nie powiem - myślę . Choć z tego myślenia leczy mnie skutecznie paląca potrzeba zanabycia jakiegoś sensownego wozidełka , bo pożyczonym autem nie da się jeździć w nieskończoność . Niestety  :rolleyes: ... Ale FJ to fajny kołowrotek jest , coby w temacie było  :) .

• Like 2

Przyznam szczerze , że nie wiem jak w Nauen teraz z cenami , bo potrzeby śledzenia rynku obecnie brak  :)  , ale w standardzie chyba za rozmiar 3000 było 400 ojro zazwyczaj . Jeśli nie teraz , to za chwilę zapewne . A zakupów dokonywałem zazwyczaj w Moritz . Jeśli w kraju , to z naciskiem na cenę maksymalnie do niemieckiej zbliżoną  ;) .

Edytowane przez malinabar

• 4 tygodnie później...

Kiedys w tym watku, a i w tym o Exist 18, napisalem, ze z roku na rok, o ile sie komus chce, to mozna ta przewage wagi Exista 2500 vs Stella 2500 coraz lepiej zniwelowac.

Recepta, ktora wdrozylem u siebie to :

Body Stella C3000FJ plus & szpula Yumeya 2500F6 & drag knob Ci4+ & Zpi Funnel 51.5 mm & Daiwa RCS Knob.

Efekt, jak na zdjeciu.

Pod moje zastosowania pstragowe nie wymysle nic lepszego w tym sezonie... chyba :)

uz2LxqjzhLmcprjX2Y625LcOBfhVg6BbbZ2Dm3eF

• Like 11

Pod moje zastosowania pstragowe nie wymysle nic lepszego w tym sezonie... chyba :)

Danielu jak wiadomo do końca sezonu jeszcze troszkę... :D

Też muszę pomyśleć nad płytki szpulami do moich...

BTW, ciekawie wyglądające rozwiązanie :)

Edytowane przez maniak
  • Like 1