19john92 Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 (edytowane) U mnie nic nie ociera, do stelli FJ 4000 zakładam z powodzeniem szpulki od TP SW nowego Vanquisha i właśnie stelli 4000sfe wszystkie pasują, wszystkie maja taką samą wysokość dlatego wydaje mi się że nie mogą ocierać. Szpulę od nowego Vanquisha i Stelli są minimalnie większej średnicy dlatego mogą nie mieścić się w rotor starszych modeli stelli ale już szpula od Stelli FJ pasuje bez problemu z odpowiednim pokrętłem do TP SW 15. Edytowane 5 Listopada 2019 przez 19john92 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byku121 Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 (edytowane) U mnie nic nie ociera, do stelli FJ 4000 zakładam z powodzeniem szpulki od TP SW nowego Vanquisha i właśnie stelli 4000sfe wszystkie pasują, wszystkie maja taką samą wysokość dlatego wydaje mi się że nie mogą ocierać. Szpulę od nowego Vanquisha i Stelli są minimalnie większej średnicy dlatego mogą nie mieścić się w rotor starszych modeli stelli ale już szpula od Stelli FJ pasuje bez problemu z odpowiednim pokrętłem do TP SW 15. To znaczy odwrotnie,od fj ociera w sfe jest za szeroka a odwrotnie niby pasuje. Edytowane 5 Listopada 2019 przez byku121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Sprawdzał ktoś jak wyglada sytuacja z zmiennością szpul w modelu c2000s pomiędzy modelami FI I FJ? Czy pasują z odpowiednim pokrętłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 (edytowane) Wg mnie FI oraz FJ są takie same.Oczywiście oprócz wzornictwa.Pasują bez pokręteł... Edytowane 17 Listopada 2019 przez chlodnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Z pokrętłami też :-) Fi i fj to ten sam standard i szpuli i pokrętła, zgadza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Sugerowałem się tą stroną: http://www.spin-review.ru/reels/shimano_spool.shtml#12_vnq dlatego pytam bo tutaj wychodzi, że nie pasują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Przepraszam za post pod postem. Mam pytanie czy Stella 1000 fj, ktora znajduje sie w katalogu shimano na 2020 rok ma taki wąski mały knob jak wersja japońska 1000spg? Czy posiada taki jak jest w wersji 2500s? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
versicolor Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Panowie, czy występuje w oficjalnej sprzedaży szpula 3000s? Czy zostaje tylko 2500s lub yumeya? Jeśli tą ostatnią to jaki jest orientacyjny koszt i droga transakcji? Tylko plat? Dodam że interesuje mnie tylko szpula dedykowana do FJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 (edytowane) Jeżeli chodzi o wersję FJ to nie do kupienia 3000s...Tylko starszawe modele... Chodzi o oryginalne Stelki. Edytowane 14 Grudnia 2019 przez chlodnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 (edytowane) Ale pytanie jest o szpule c3000s do kołowrotka rozmiaru 2500/c3000 czy też 3000s do kołowrotka rozmiaru 3000/4000 ? W pierwszym i drugim scenariuszu możesz kupić samemu w sieci.Na eBayU MefistoW sklepach w jp ( plat, digitaka...)Ceny to na stronach www.W europejskiej dystrybucji szpula najbardziej zbliżona do c3000s do Stelli 2500/c3000 fj to szpula zapasowa dostępna do vanquish 19 oznaczona c3000mhg. Edytowane 14 Grudnia 2019 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Ale pytanie jest o szpule c3000s do kołowrotka rozmiaru 2500/c3000 czy też 3000s do kołowrotka rozmiaru 3000/4000 ? Danielu,jeżeli wymienia szpule w rozmiarze 2500s to domyślam się,że chodzi o pierwszą wersję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
versicolor Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Chodzi o szpule do kołowrotka z body od 2500/c3000. Gdzieś obiło mi się o oczy na jb, że Guzu taką c3000s fj posiadasz Liczyłem na Twoją wypowiedź w tej kwestii. Jak wygląda sposób zakupu z plata do PL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Chodzi o szpule do kołowrotka z body od 2500/c3000. Gdzieś obiło mi się o oczy na jb, że Guzu taką c3000s fj posiadasz Liczyłem na Twoją wypowiedź w tej kwestii. Jak wygląda sposób zakupu z plata do PL?Nie, takiej oznaczonej c3000s nie posiadamPosiadam kilka Shimano yumeya - czyli tuningowych. Różnią się kolorem , pojemnością od tych oryginalnych Shimano stella.Możesz choćby w tym sklepie zamówić sobie oryginalna c3000s... https://www.hedgehog-studio.co.jp/phone/product/3916 W sklepie Plat musisz wyszukać taka szpule jako część zamienna do kołowrotka po numerze na schemacie, które w plat są do wglądu na stronie sklepu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Gwiazda czyli Stella 4000 FJ .Pytanie do użytkowników o wrażenia z użytkowania, jak maszyna się sprawdza pod przynętami.O ząbkowanie nie pytam, tą przypadłość pozostawiam dla maszynek pod znaku D .Z góry dziękuję za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Pewnie szumi i stuka jak to w Shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Pewnie szumi i stuka jak to w Shimano Robert wole szumy i stukanie jak ząbkowanie .Z szumami jakoś sobie poradzę stukanie zagłuszy smar a ząbkowanie pozostanie :P . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Z ząbkowania się wyrasta, a najważniejsze to chodzić do właściwego lekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 (edytowane) Gwiazda czyli Stella 4000 FJ .Pytanie do użytkowników o wrażenia z użytkowania, jak maszyna się sprawdza pod przynętami.O ząbkowanie nie pytam, tą przypadłość pozostawiam dla maszynek pod znaku D .Z góry dziękuję za opinie. Kręci u mnie od 2 sezonów (50 wypadów na ryby), do przynęt 50 g (cięższych nie używałem) pod obciążeniem pracuję bardzo płynnie, nie czuć żadnego ząbkowania, stuków, puków. Ogólnie pracuje jak dobrze spasowana Stella, a w niej nie ma wyjątku. Nie wyczuwam w niej zużycia w jakimkolwiek aspekcie użytkowania. Oby tak dalej. Ps. Model 2500 też sobie świetnie radzi po 2 sezonach, jestem mega zadowolony. Edytowane 13 Stycznia 2020 przez maniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 (edytowane) Kręci u mnie od 2 sezonów (50 wypadów na ryby), do przynęt 50 g (cięższych nie używałem) pod obciążeniem pracuję bardzo płynnie, nie czuć żadnego ząbkowania, stuków, puków. Ogólnie pracuje jak dobrze spasowana Stella, a w niej nie ma wyjątku. Nie wyczuwam w niej zużycia w jakimkolwiek aspekcie użytkowania. Oby tak dalej. Ps. Model 2500 też sobie świetnie radzi po 2 sezonach, jestem mega zadowolony.Dzięki Maciek za opinie .Czyli można maszynę brać w ciemno, bez obawy jak przy produktach znaku D .Mam zamiar zakupić 4000 FJ a z racji szerszej szpuli sparować z boronem (również ze względu na startową 30-kę), natomiast poczciwą 4000 FD ( szpula o średnicy 49mm ) przypiąć do Talona 90 MLXF2.Z racji wieku i wysługi lat należy się jej lżejsza praca, spokojnie powinna dawać sobie radę z lekkimi woblerami przy boleniowaniu.Jeszcze muszę temat przemyśleć. Edytowane 13 Stycznia 2020 przez Jozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Nie miałem jeszcze nigdy w ręku "ząbkującej" Daiwy... za to stukająco-szumiących Shimano przerzuciłem kilkanaście i tego nie zapomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Nie miałem jeszcze nigdy w ręku "ząbkującej" Daiwy... za to stukająco-szumiących Shimano przerzuciłem kilkanaście i tego nie zapomnę Szczęśliwy człowiek z Ciebie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 (edytowane) Szczęśliwy człowiek z Ciebie .Jozek, takich szczęśliwców jak JA jest w Japonii cała masa A tak przy okazji się zastanawiam jak można ufać firmie Shimano, której topowe wyroby wybiera się w sklepie na zasadzie "gorszy" bądź "lepszy" egzemplarz danego modelu Edytowane 13 Stycznia 2020 przez rolen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Jozek, takich szczęśliwców jak JA jest w Japonii cała masa A tak przy okazji się zastanawiam jak można ufać firmie Shimano, której topowe wyroby wybiera się w sklepie na zasadzie "gorszy" bądź "lepszy" egzemplarz danego modelu Myślisz, że daiwa jest taka powtarzalna?Mimo tego jakoś mam większe zaufanie do shimano.Wcale nie uważam, że jestem nieomylny, może czas uwierzyć w daiwę ale te mag seale i jakieś durne klucze o mdłości mnie przyprawiają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 (edytowane) Jozi mam 5000 hula jak zla z przynentami 120g w prądzie jak by złożyć wszystkie Polskie duże rzeki do kupy razem wzięte a może i więcej, wydarlem na nią może z 500 ryb w przedziale od .5 kg do 20kg chodzi dalej jak z pudełka wyjęta . Kupiłem ja jakieś półtora miesiąca po premierze więc już trochę temu zastąpiła mi 6000swb i daj rade na wedce o mocy pe3. Fi 4K też dawała radę ale miała zamiennika chyli 6K . Fj dzielnie walczy sama i daję radę Edytowane 13 Stycznia 2020 przez sharkfishing 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 (edytowane) Jozi mam 5000 hula jak zla z przynentami 120g w prądzie jak by złożyć wszystkie Polskie duże rzeki do kupy razem wzięte a może i więcej, wydarlem na nią może z 500 ryb w przedziale od .5 kg do 20kg chodzi dalej jak z pudełka wyjęta . Kupiłem ja jakieś półtora miesiąca po premierze więc już trochę temu zastąpiła mi 6000swb i daj rade na wedce o mocy pe3. Fi 4K też dawała radę ale miała zamiennika chyli 6K . Fj dzielnie walczy sama i daję radęNo popatrz taka sprawdzona super maszyna a Nasz kolega Rolen-Robert dalej w shimano nie wierzy . Może pechowo trafiał na takie egzemplarze z przypadłościami, ale to byłby straszny pech.Mam ostatnio zakupionego vańka u Mefisto, ale ten delikatny szumek to akceptowalny- najprawdopodobniej oporówka.Tylko ten szum by usłyszeć to trzeba dobrze ucho wytężać , natomiast nad wodą śpiew ptaków zagłusza .Czy 5000 ma flaczki takie jak 4000? Edytowane 13 Stycznia 2020 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi