Skocz do zawartości

Shimano Stella 2018 (FJ)

przemow

Rekomendowane odpowiedzi

Jozek,

takich szczęśliwców jak JA jest w Japonii cała masa :)

A tak przy okazji się zastanawiam jak można ufać firmie Shimano, której topowe wyroby wybiera się w sklepie na zasadzie "gorszy" bądź "lepszy" egzemplarz danego modelu :)

To jest Jerbkbaitowy wymysł z tym wybieraniem w sklepie.
  • Like 1

Tak, jest to tak naprawdę C5000, więc cały korpus identyczny jak 4000

No to jak sprawdziłeś w takich bojach to moc jest okrutna  i to nie gorsza jak w zachwalanych daiwach.

Oprócz tego szpula jest szersza jak w starszych modelach bo teraz 4000 ma 52 mm, poprzednicy 49mm.

Już nie pamiętam jak z wysokością szpuli, będzie trzeba zerknąć na plata.

Dwa sezony użytkuje na trociach 4000 FJ. Zero jakichkolwiek zastrzeżeń.

Mam też nowe Daiwy Certate i Existy. Co lepsze? Nie wiem. Ani jedno ani drugie nie zwodzi. Nic się z żadnym nie dzieje. Nie będę wymyślał rzeczy typu, który kołowrotek bardziej szumi, czy trudniej startuje. To wszystko jest dla mnie nieistotne. Użytkowanie każdego jest tak przyjemne, że całą uwagę skupiam na prowadzeniu przynęty.

Jedynie o czy już w innych wątkach wspominałem, to mój specyficzny podział - Daiwa podbicie, a do reszty Shimano.

• Like 10

Użytkowanie każdego jest tak przyjemne, że całą uwagę skupiam na prowadzeniu przynęty.

Krzysku,- wiem ze to wyrwane z kontakstu, ale moim zdaniem zawiera tzw prawde uniwersalna  ;)

To troche tak jakbys nazwal taka swoista i osobista granice po przekroczeniu ktorej nie potrzebujemy juz niczego "lepszego" 

Uniwersalnosc tego twierdzenia jest taka ze zmiesci sie w tym milosnik zaubera, stelli, exista itd....

Gdyby przyznawano na forum zlote czcionki (w pozytywnym tego slowa znaczeniu) to powiniennes ja dostac :)

• Like 1

Nigdy nie miałem Stelli FJ i póki co się nie zanosi żebym miał takową posiadać ;)

Robert a ja wierzę, że zmienisz zdanie :) .Tak będę zachwalał, że sprzedaż daiwę :lol:  :lol:  :lol: .

Ja już jestem po zakupie  u Mefiego :)  :) .

Padło na 4000 FJ czyli z normalnym przełożeniem 5.3.

To i tak 87 cm na jeden obrót korby.

• Like 2

Robert a ja wierzę, że zmienisz zdanie :) .Tak będę zachwalał, że sprzedaż daiwę :lol: :lol: :lol: .

Ja już jestem po zakupie u Mefiego :) :) .

Padło na 4000 FJ czyli z normalnym przełożeniem 5.3.

To i tak 87 cm na jeden obrót korby.

Józek,

nie mam nic przeciwko Stelli, bo w gruncie rzeczy to świetne kołowrotki ;)

Po prostu mam teraz swoją tańszą alternatywe, która mnie satysfakcjonuje i nic więcej mi nie potrzeba :)

Niech każdy sobie kręci tym co mu pasuje i cieszmy się łowieniem :)

Wiem że dobra.

Czarny super Super X 4000 kupiony od Ciebie wiele lat temu dalej jest w użyciu :).

Nieśmiertelny, jeszcze ma łowić bolenie w tym sezonie z uncjowym CD :)  :) .

Wow, to rzeczywiście wpadł w dobre ręce :) Fakt, pamiętam jak kręcił jak oszalały :D Niech służy a służy ;)
  • Like 1

Gwiazda czyli  Stella 4000 FJ :)  :) .

Pytanie do użytkowników o wrażenia z użytkowania, jak  maszyna się sprawdza pod przynętami.

O ząbkowanie nie pytam, tą przypadłość pozostawiam dla maszynek pod znaku D :P  :P  .

Z góry dziękuję za opinie.

To i ja swoje 3 grosze dorzucę. Nie lubiłem jej bo mi się wygląd średnio podobał.

Technicznie po dwóch sezonach jest doskonała a dawno tyle na ryby nie jeździłem co 2018/2019

• Like 5

To i ja swoje 3 grosze dorzucę. Nie lubiłem jej bo mi się wygląd średnio podobał.

Technicznie po dwóch sezonach jest doskonała a dawno tyle na ryby nie jeździłem co 2018/2019

Wiadomo wygląd to rzecz gustu, ale mi się ta biżuteria podoba a jeszcze można szpule wymieniać i zawsze nowy design wymyślać :)

• 1 miesiąc temu...