przemow Opublikowano 13 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Jozek, takich szczęśliwców jak JA jest w Japonii cała masa A tak przy okazji się zastanawiam jak można ufać firmie Shimano, której topowe wyroby wybiera się w sklepie na zasadzie "gorszy" bądź "lepszy" egzemplarz danego modelu To jest Jerbkbaitowy wymysł z tym wybieraniem w sklepie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Czy 5000 ma flaczki takie jak 4000?Tak, jest to tak naprawdę C5000, więc cały korpus identyczny jak 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Tak, jest to tak naprawdę C5000, więc cały korpus identyczny jak 4000No to jak sprawdziłeś w takich bojach to moc jest okrutna i to nie gorsza jak w zachwalanych daiwach.Oprócz tego szpula jest szersza jak w starszych modelach bo teraz 4000 ma 52 mm, poprzednicy 49mm.Już nie pamiętam jak z wysokością szpuli, będzie trzeba zerknąć na plata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 4000 jest jako pg mhg i xhg poza tym różnica pomiędzy 4K xhg a 5K jest tylko szpula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Szpula od 4K fi robi w fj odwrotnie już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Dwa sezony użytkuje na trociach 4000 FJ. Zero jakichkolwiek zastrzeżeń. Mam też nowe Daiwy Certate i Existy. Co lepsze? Nie wiem. Ani jedno ani drugie nie zwodzi. Nic się z żadnym nie dzieje. Nie będę wymyślał rzeczy typu, który kołowrotek bardziej szumi, czy trudniej startuje. To wszystko jest dla mnie nieistotne. Użytkowanie każdego jest tak przyjemne, że całą uwagę skupiam na prowadzeniu przynęty. Jedynie o czy już w innych wątkach wspominałem, to mój specyficzny podział - Daiwa podbicie, a do reszty Shimano. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Ja i kolega przełowilismy 4000fj cały poprzedni sezon. Zazwyczaj gumy z ołowiem o łącznej masie do 100g, ale częściej do 50-60gKręcą tak jak przed sezonem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Użytkowanie każdego jest tak przyjemne, że całą uwagę skupiam na prowadzeniu przynęty. Krzysku,- wiem ze to wyrwane z kontakstu, ale moim zdaniem zawiera tzw prawde uniwersalna To troche tak jakbys nazwal taka swoista i osobista granice po przekroczeniu ktorej nie potrzebujemy juz niczego "lepszego" Uniwersalnosc tego twierdzenia jest taka ze zmiesci sie w tym milosnik zaubera, stelli, exista itd....Gdyby przyznawano na forum zlote czcionki (w pozytywnym tego slowa znaczeniu) to powiniennes ja dostac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Nigdy nie miałem Stelli FJ i póki co się nie zanosi żebym miał takową posiadać Pisałem ogólnie o kołowrotkach Shimano i nie należy tego odnosić wyłącznie do ich najwyższego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Ja i kolega przełowilismy 4000fj cały poprzedni sezon. Zazwyczaj gumy z ołowiem o łącznej masie do 100g, ale częściej do 50-60gKręcą tak jak przed sezonemNo to powoli dojrzewam do decyzji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 No to powoli dojrzewam do decyzji .Aha...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Nigdy nie miałem Stelli FJ i póki co się nie zanosi żebym miał takową posiadać Robert a ja wierzę, że zmienisz zdanie .Tak będę zachwalał, że sprzedaż daiwę .Ja już jestem po zakupie u Mefiego .Padło na 4000 FJ czyli z normalnym przełożeniem 5.3.To i tak 87 cm na jeden obrót korby. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Dobra decyzja! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Dobra decyzja! Wiem że dobra.Czarny super Super X 4000 kupiony od Ciebie wiele lat temu dalej jest w użyciu .Nieśmiertelny, jeszcze ma łowić bolenie w tym sezonie z uncjowym CD . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Robert a ja wierzę, że zmienisz zdanie .Tak będę zachwalał, że sprzedaż daiwę .Ja już jestem po zakupie u Mefiego .Padło na 4000 FJ czyli z normalnym przełożeniem 5.3.To i tak 87 cm na jeden obrót korby.Józek,nie mam nic przeciwko Stelli, bo w gruncie rzeczy to świetne kołowrotki Po prostu mam teraz swoją tańszą alternatywe, która mnie satysfakcjonuje i nic więcej mi nie potrzeba Niech każdy sobie kręci tym co mu pasuje i cieszmy się łowieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Wiem że dobra.Czarny super Super X 4000 kupiony od Ciebie wiele lat temu dalej jest w użyciu .Nieśmiertelny, jeszcze ma łowić bolenie w tym sezonie z uncjowym CD . Wow, to rzeczywiście wpadł w dobre ręce Fakt, pamiętam jak kręcił jak oszalały Niech służy a służy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Gwiazda czyli Stella 4000 FJ .Pytanie do użytkowników o wrażenia z użytkowania, jak maszyna się sprawdza pod przynętami.O ząbkowanie nie pytam, tą przypadłość pozostawiam dla maszynek pod znaku D .Z góry dziękuję za opinie.To i ja swoje 3 grosze dorzucę. Nie lubiłem jej bo mi się wygląd średnio podobał.Technicznie po dwóch sezonach jest doskonała a dawno tyle na ryby nie jeździłem co 2018/2019 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Tak samo jak wiele innych kołowrotków po 20 latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 To i ja swoje 3 grosze dorzucę. Nie lubiłem jej bo mi się wygląd średnio podobał.Technicznie po dwóch sezonach jest doskonała a dawno tyle na ryby nie jeździłem co 2018/2019Wiadomo wygląd to rzecz gustu, ale mi się ta biżuteria podoba a jeszcze można szpule wymieniać i zawsze nowy design wymyślać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Tak samo jak wiele innych kołowrotków po 20 latach Najstarszą FA mam chyba z 2004-05. Faktem jest, ze nie lapie na nią od kilku lat ale sporo w swoim zyciu przeszla i tez jest w doskonałym stanie. Jedna 4000 FE jeszcze do wedki nigdy podlaczona nie była 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 O to to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Ktoś mial okazje zwazyc szpule bez linki 2500s? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Ktoś mial okazje zwazyc szpule bez linki 2500s?Na mojej było 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 W ramach ciekawostki..taka kuracja odchudzajaca do UL????193,7g vs 210gseria Szpula 2500s i korba z vanka 19' 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 W ramach ciekawostki..taka kuracja odchudzajaca do UL????193,7g vs 210gseria Szpula 2500s i korba z vanka 19' Brawo ! I to na częściach Shimano ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi