MARIUSZ 69 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 To że komuś nie chce się napisać trzech literek HGM tylko ciągle pisze 3000 to już inna sprawa ,wersja HGM to przelozenie 5.8 I tyle w temacie , cały zamieszanie się zrobiło od słowa klasyczne 3000 FJ ,a w Shimano nie ma teraz klasycznej wersji 3000 ,2500 i C 3000 ma ciagle taką samą przekladnię a to ona stanowi o wytrzymałości kołowrotka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 To że komuś nie chce się napisać trzech literek HGM tylko ciągle pisze 3000 to już inna sprawa ,wersja HGM to przelozenie 5.8 I tyle w temacie , cały zamieszanie się zrobiło od słowa klasyczne 3000 FJ ,a w Shimano nie ma teraz klasycznej wersji 3000 ,2500 i C 3000 ma ciagle taką samą przekladnię a to ona stanowi o wytrzymałości kołowrotkaKolega prawdę piszę, trzeba pisać precyzyjnie symbole, by pytający wiedział o czym mowa i jakiego modelu ma szukać.W tym przypadku literówka ma duże znaczenie. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steril Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Nie spierajcie się o w sumie mało istotne dla mnie sprawy. Powtórzę pytanie: mocniejsza i bardziej żywotna wydaje się wersja 4000fj (europejska dystrubucja) tylko czy nie jest to wielka betoniara po podpięciu pod kij 86, dla porównania mam nasci c3000hg, ten jest raczej niewielki, pasuje fajnie, ale na Wiśle myślę szybko by wymiękł. Pytam tylko i wyłącznie dlatego, że nie mam jak i gdzie fizycznie porównać i podpiąć wielkości 4000 jakiegokolwiek shimaniaka. Mam za to daiwa bradia 3000, ta jest bardziej masywna niż nasci c3000, chociaż nie jest jakaś wielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Nie spierajcie się o w sumie mało istotne dla mnie sprawy. Powtórzę pytanie: mocniejsza i bardziej żywotna wydaje się wersja 4000fj (europejska dystrubucja) tylko czy nie jest to wielka betoniara po podpięciu pod kij 86, dla porównania mam nasci c3000hg, ten jest raczej niewielki, pasuje fajnie, ale na Wiśle myślę szybko by wymiękł. Pytam tylko i wyłącznie dlatego, że nie mam jak i gdzie fizycznie porównać i podpiąć wielkości 4000 jakiegokolwiek shimaniaka. Mam za to daiwa bradia 3000, ta jest bardziej masywna niż nasci c3000, chociaż nie jest jakaś wielka.Bierz 4000, wcale nie jest duży... Kuniec, kropka ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steril Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 No i o to mi chodziło???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Nie spierajcie się o w sumie mało istotne dla mnie sprawy. Powtórzę pytanie: mocniejsza i bardziej żywotna wydaje się wersja 4000fj (europejska dystrubucja) tylko czy nie jest to wielka betoniara po podpięciu pod kij 86, dla porównania mam nasci c3000hg, ten jest raczej niewielki, pasuje fajnie, ale na Wiśle myślę szybko by wymiękł. Pytam tylko i wyłącznie dlatego, że nie mam jak i gdzie fizycznie porównać i podpiąć wielkości 4000 jakiegokolwiek shimaniaka. Mam za to daiwa bradia 3000, ta jest bardziej masywna niż nasci c3000, chociaż nie jest jakaś wielka.Wielkością podobnie jak stare rozmiary 3000 Daiwy , czyli podobnie do Twojej Bradi a dużo lżejsza. Jak chcesz obskoczyć różne ryby , od pstrąga do troci to tylko 4000 . 3000 hgm pod bolka , a 2500, c3000 pstrąg , okoń ( nie pisze o okonkach). Oczywiście można c3000 łowić trocie ale myślę że to nie jest jej przeznaczenie i nawet Stella w krótkim czasie polegnie. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Trocie w morzu łowi się podobnym sprzętem co bolenie. Patrząc na pozostałe gatunki wolałbym 3000MHG. Zwłaszcza, ze mowa jeszcze o sandaczu. A żeby nie było, ze wypowiadam się jak teoretyk, to dopisze, ze mam ze Stelli FJ modele 2500, 2500SHG, 3000MHG, 4000. Jak ktoś chce, to znajdzie 3000MHG w cenie 4000. Kwestia poproszenia kogoś z jerka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steril Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Krab dzięki za info Mam jeszcze tylko jedno ostatnie pytanie, może głupie: czy Stella z 2018 jest mocno błyszcząca? Mi osobiście bardzo się podoba, ale: czy w użytkowaniu nie będzie dawać „zajączków”....na ciurkach dla mnie niewybaczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Nie daje odblaskow jeżeli o to Ci chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steril Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Ok dzięki-o to chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 (edytowane) Panowie, mam pytanie. Rozbierałem dzisiaj swoją Stellę 4000FJ i zaciekawiło mnie to, że na głównym kole zębatym nie było ani jednej podkładki dystansowej. Kołowrotek spasowany bardzo poprawnie, ale czy Wasze egzemplarze też tak mają?Swoją drogą był dość obficie przesmarowany, nawet pokrywa boczna była na obrzeżach przesmarowania celem uszczelnienia????Niestety zniknęła uszczelka na dole piniona która była w 14'???? Edytowane 28 Marca 2020 przez fish28 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minnow Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 W 18 podkładki ida między łożysko a obudowę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Czyli tak jak na ostatniej fotce????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 (edytowane) Nieee, wróć, to nie to....W moim nie było ????EditW każdym kołowrotku podkładki idą między koło a obudowę???? Edytowane 28 Marca 2020 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 28 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Teraz w Shimano podkładki są pomiędzy łożyskiem a obudową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 (edytowane) Nie było ani tam, ani tam ????EditFajnie że zniknęła ta nieszczęsna śrubka na stopce, od montażu dupki. Teraz tylko jedna śrubka trzyma dupkę, a nie ta cholera do której żeby się dostać, trzeba było mocno kombinować???? Edytowane 28 Marca 2020 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 28 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Zostałeś oszukany przez Shimano! Kupiłeś wybrakowany młynek!Już nawet podkładek żałują ...masakra ???????????????????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 No trudno, pogodziłem się z tym ????Ale pytam serio, ktoś rozkręcał i może się podzielić informacją????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 28 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Pytasz o ten oring który był na pinionie? Jeśli tak to w FJ go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Nie, pytam o podkładki dystansujące na przekładni ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Przecież jest napisane kilka postów wyżej. Podkładki są między łożyskiem a obudową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 (edytowane) Ok???? Edytowane 29 Marca 2020 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Panowie, mam pytanie. Rozbierałem dzisiaj swoją Stellę 4000FJ i zaciekawiło mnie to, że na głównym kole zębatym nie było ani jednej podkładki dystansowej. Kołowrotek spasowany bardzo poprawnie, ale czy Wasze egzemplarze też tak mają?Swoją drogą był dość obficie przesmarowany, nawet pokrywa boczna była na obrzeżach przesmarowania celem uszczelnienia????Niestety zniknęła uszczelka na dole piniona która była w 14'???? IMG_20200328_142825.jpg IMG_20200328_142901.jpg IMG_20200328_142925.jpgiOS ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 (edytowane) Oczywiście ????Tzn. na tych fotkach pokazałem jak to wyglądało po rozkręceniu. IOSa było delikatnie na pędzelku ???? Edytowane 29 Marca 2020 przez fish28 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Trafiłeś idealny egzemplarz. Przy sprzedaży cena podskoczy ze względu na ten fakt 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi