Skocz do zawartości

Shimano Stella 2018 (FJ)

przemow

Rekomendowane odpowiedzi

To że komuś nie chce się napisać trzech literek HGM tylko ciągle pisze 3000 to już inna sprawa ,wersja HGM to przelozenie 5.8 I tyle w temacie , cały zamieszanie się zrobiło od słowa klasyczne 3000 FJ ,a w Shimano nie ma teraz klasycznej wersji 3000 ,2500 i C 3000 ma ciagle taką samą przekladnię a to ona stanowi o wytrzymałości kołowrotka

• Like 1

To że komuś nie chce się napisać trzech literek HGM tylko ciągle pisze 3000 to już inna sprawa ,wersja HGM to przelozenie 5.8 I tyle w temacie , cały zamieszanie się zrobiło od słowa klasyczne 3000 FJ ,a w Shimano nie ma teraz klasycznej wersji 3000 ,2500 i C 3000 ma ciagle taką samą przekladnię a to ona stanowi o wytrzymałości kołowrotka

Kolega prawdę piszę, trzeba pisać precyzyjnie symbole, by pytający wiedział o czym mowa i jakiego modelu ma szukać.W tym przypadku literówka ma duże znaczenie.

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Nie spierajcie się o w sumie mało istotne dla mnie sprawy. Powtórzę pytanie: mocniejsza i bardziej żywotna wydaje się wersja 4000fj (europejska dystrubucja) tylko czy nie jest to wielka betoniara po podpięciu pod kij 86, dla porównania mam nasci c3000hg, ten jest raczej niewielki, pasuje fajnie, ale na Wiśle myślę szybko by wymiękł. Pytam tylko i wyłącznie dlatego, że nie mam jak i gdzie fizycznie porównać i podpiąć wielkości 4000 jakiegokolwiek shimaniaka. Mam za to daiwa bradia 3000, ta jest bardziej masywna niż nasci c3000, chociaż nie jest jakaś wielka.

Nie spierajcie się o w sumie mało istotne dla mnie sprawy. Powtórzę pytanie: mocniejsza i bardziej żywotna wydaje się wersja 4000fj (europejska dystrubucja) tylko czy nie jest to wielka betoniara po podpięciu pod kij 86, dla porównania mam nasci c3000hg, ten jest raczej niewielki, pasuje fajnie, ale na Wiśle myślę szybko by wymiękł. Pytam tylko i wyłącznie dlatego, że nie mam jak i gdzie fizycznie porównać i podpiąć wielkości 4000 jakiegokolwiek shimaniaka. Mam za to daiwa bradia 3000, ta jest bardziej masywna niż nasci c3000, chociaż nie jest jakaś wielka.

Bierz 4000, wcale nie jest duży... Kuniec, kropka ????

Wielkością podobnie jak stare rozmiary 3000 Daiwy , czyli podobnie do Twojej Bradi a dużo lżejsza. Jak chcesz obskoczyć różne ryby , od pstrąga do troci to tylko 4000 . 3000 hgm pod bolka , a 2500, c3000 pstrąg , okoń ( nie pisze o okonkach). Oczywiście można c3000 łowić trocie ale myślę że to nie jest jej przeznaczenie i nawet Stella w krótkim czasie polegnie.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Trocie w morzu łowi się podobnym sprzętem co bolenie. Patrząc na pozostałe gatunki wolałbym 3000MHG. Zwłaszcza, ze mowa jeszcze o sandaczu.

A żeby nie było, ze wypowiadam się jak teoretyk, to dopisze, ze mam ze Stelli FJ modele 2500, 2500SHG, 3000MHG, 4000.

Jak ktoś chce, to znajdzie 3000MHG w cenie 4000. Kwestia poproszenia kogoś z jerka ;)

• Like 5

• 3 tygodnie później...

Panowie, mam pytanie. Rozbierałem dzisiaj swoją Stellę 4000FJ i zaciekawiło mnie to, że na głównym kole zębatym nie było ani jednej podkładki dystansowej. Kołowrotek spasowany bardzo poprawnie, ale czy Wasze egzemplarze też tak mają?

Swoją drogą był dość obficie przesmarowany, nawet pokrywa boczna była na obrzeżach przesmarowania celem uszczelnienia????

Niestety zniknęła uszczelka na dole piniona która była w 14'????

post-48006-0-95382800-1585421553_thumb.jpg

post-48006-0-45101700-1585421609_thumb.jpg

post-48006-0-20871600-1585421724_thumb.jpg

Edytowane przez fish28
  • Like 1

Panowie, mam pytanie. Rozbierałem dzisiaj swoją Stellę 4000FJ i zaciekawiło mnie to, że na głównym kole zębatym nie było ani jednej podkładki dystansowej. Kołowrotek spasowany bardzo poprawnie, ale czy Wasze egzemplarze też tak mają?

Swoją drogą był dość obficie przesmarowany, nawet pokrywa boczna była na obrzeżach przesmarowania celem uszczelnienia????

Niestety zniknęła uszczelka na dole piniona która była w 14'????

IMG_20200328_142825.jpg

IMG_20200328_142901.jpg

IMG_20200328_142925.jpg

iOS ?