smokwelski Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Liczba podkładek zależy od indywidualnego egzemplarza. Na schemacie o tym też piszą. Jak było ok to po co było ładować podkładkę. A czasem są nawet 3 czy 4. Jak było ok, bez zbytniego luzu, to przy ponownym montażu też nie dawaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Trafiłeś idealny egzemplarz. Przy sprzedaży cena podskoczy ze względu na ten faktI po co ten sarkazm, grzecznie tylko spytałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Uśmiechnij się :-)Na końcu postu nie wkleiły się emotki i może dlatego odebrałeś to jako sarkazm.Skoro na giełdzie większość ostatnio "zwariowała" to tu też trochę luzu się przyda :-) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Tak dla poleprzenia humoru 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Bruno ten kijek z delfinem to z wykonania krajowego czy Janusza Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Moja kije na delfinie/delta robi tylko Janusz ten Janusz ????forgrip dorobilem sam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Jak widac ten delfin nie ma laczenia na koniec cala rekojesc jest pokryta dodatkowa warstwa carbonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Grip wygląda jak tłumik w pukawce:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Bo to jest pukawka a ja jestem James Bond ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 (edytowane) Pukawka ciag dalszy pukawki i fj Edytowane 10 Kwietnia 2020 przez sharkfishing 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Cześć. Czy w Stelli FJ 4000 możliwa byłaby instalacja przekładni i innych koniecznych elementów z Twin Powera 2020, celem uzyskania przełożenia 4,4:1? No i czy działałoby to jak należy:)? Na YT widzę u jakiegoś kolegi z Rosji Stellę 2014 4000 PG, a jeżeli dobrze rozumiem to takowa seryjnie nie występowała, więc zakładam, że przełożył bebechy z Twina 15 PG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Cześć. Czy w Stelli FJ 4000 możliwa byłaby instalacja przekładni i innych koniecznych elementów z Twin Powera 2020, celem uzyskania przełożenia 4,4:1? No i czy działałoby to jak należy:)? Na YT widzę u jakiegoś kolegi z Rosji Stellę 2014 4000 PG, a jeżeli dobrze rozumiem to takowa seryjnie nie występowała, więc zakładam, że przełożył bebechy z Twina 15 PG.Najbliżej PG byłaby Stella 3000 hgm ze zwykłą przekładnia 4000W generacji Stella 14 robiłem takie próby i to działało.Jak chodzi o przeszczepy między tp a Stella to nie mam doświadczenia, a lektura schematów mówi, że to nie zagra.Moim zdaniemAle chciałbym się mylić, bo byłaby to ciekawa propozycja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Ale mówisz konkretnie o schematach Stelli 18 i TP 20? Bo ten ziomek z Rassiji jakoś TP 15 do Stelli 14 przeszczepił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Ale mówisz konkretnie o schematach Stelli 18 i TP 20? Bo ten ziomek z Rassiji jakoś TP 15 do Stelli 14 przeszczepił.Niestety więcej niż napisałem nie wiem, jeśli ktoś się podjął prób i podzieli się wiedzą, może coś się dowiemy. Inaczej pozostaje wypróbować samemu, od tego typu prób się przecież nie umiera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Parę groszy to kosztuje, także lepiej nie iść na pierwszy ogień Może któryś forumowy serwisant ogarnie na podstawie schematów czy to zagra czy nie. Ten Rosjanin z YT napisał, że nie zaglądał jeszcze do Twina 20, więc na ten moment nie odpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Chlopaki zadziwiacie mnie po co przekladac mechanizm od tp do stelli ?To mniej wiecej tak jak by wsadzil do golfa 1 silnik od poloneza. Rozumiem mhg z przekladnia od zwyklej 4000 ale od tp ???? cala wyjatkowosc stelli polega na tym ze tylko tam wystepuje ten mechanizm 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Kiedyś oglądałem jakiś film ale nie pamietam gdzie, w filmie gość określał Stellę FI 4000 z przełożeniem 5,1:1 jako pg... może o to chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 A moze po prostu otworzyc nowy dzial pt: "co przychodzi wedkarzom do glowy gdy nie lowia ryb"... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 A moze po prostu otworzyc nowy dzial pt: "co przychodzi wedkarzom do glowy gdy nie lowia ryb"... Arku pomysłów byłoby co nie miara[emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byku121 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Jak już się komuś uda, to ja mogę w razie co od niego odkupić wnętrzności od tej nieszczęsnej Stelli. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Chlopaki zadziwiacie mnie po co przekladac mechanizm od tp do stelli ?To mniej wiecej tak jak by wsadzil do golfa 1 silnik od poloneza. Rozumiem mhg z przekladnia od zwyklej 4000 ale od tp cala wyjatkowosc stelli polega na tym ze tylko tam wystepuje ten mechanizm Np. po to żeby mieć Stellę z niższym przełożeniem, która będzie lepiej zwijać przynęty stawiające większy opór. Wątpię, że różnica między przekładnią TP, a Stelli to przepaść materiałowo-technologiczna, ale to moje zdanie. Po za tym pytanie nie brzmiało czy na pewno bym chciał, tylko czy się da. Kiedyś oglądałem jakiś film ale nie pamietam gdzie, w filmie gość określał Stellę FI 4000 z przełożeniem 5,1:1 jako pg... może o to chodziło Gadałem z chłopem - przełożył przekładnię z TP 15 4000 PG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Jakiś czas temu rozmawiałem z serwisantem Shimano na temat podmiany przekładni w Stelli 3000 MHG na taką z niskim przełożeniem jak w modelu 4000. Z tego co pamiętam to mówił że taka przekładka nie jest w 100% możliwa. Niby któryś z przeszczepianych elementów od 4000 nie jest kompatybilny z MHG. Będzie działać ale to taki półśrodek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Np. po to żeby mieć Stellę z niższym przełożeniem, która będzie lepiej zwijać przynęty stawiające większy opór. Wątpię, że różnica między przekładnią TP, a Stelli to przepaść materiałowo-technologiczna, ale to moje zdanie. Po za tym pytanie nie brzmiało czy na pewno bym chciał, tylko czy się da. Gadałem z chłopem - przełożył przekładnię z TP 15 4000 PG.A, to nie prościej w dalszym ciągu zawijać przynęty wolniej TP PG (rozumiem, że go ma/miał) i nie degradować nowej Stelli, do roli "składaka"??? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Stella ma swoje atuty (m. in. wagę), Twin swoje (m. in. moc) i chłop to połączył. Skoro fajnie to działa to ja mu gratuluję, a każdy może sobie to nazywać jak chce. Innowacyjność jest motorem postępu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Kolejnym etapem będzie wsadzenie do Stelli bebechów z Zaubera :-)ooo yeah! @Maciek. nie obrażaj się ale Ty chyba zgłupiałeś? Ja rozumiem innowacyjność ale to raczej nie w tą stronę powinno ìść. Jak bardzo chcesz mieć Stelle Indywidual to wsadź jeszcze jedno łożysko w wózek wodzika :-) Choć w sumie już takie Stelle są w PL :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi