Skocz do zawartości

Shimano Stella 2018 (FJ)

przemow

Rekomendowane odpowiedzi

Albo trociny dla chomika

No albo suchy chleb dla konia

A powaznie nawet jak jakis paproch wleci to nic strasznego dmuchiesz i po sprawie , kropelka oleju lub nie chusteczka higieniczna papierk co kolwiek i po sprawie

Edytowane przez sharkfishing
  • Like 1

Hasior moj pierwszy saltwater kolowrotek to vs275 i jedyny ktory sie nie zepsul. Plywalem z nim ryby ciagnely wedke po plazy niezliczone ilosci,dzisiaj jego role przejela okuma makaira a vs lezy w szafie na tymczasowej emeryturze az moje miglance nie dorosna czekaja na nich dwa nowiutkie cracki! I vs

• Like 1

Polecam zainwestowac kilka / kilkanascie zł w plastikowy pojemnik na zywnosc, taki aby kolowrotek zapakowany w etui wszedl.

Nie ma prawa nic sie popsuc (np. odksztalcenie kablaka), zamoczyc, zabrudzic w transporcie

https://allegro.pl/oferta/ikea-365-pojemnik-na-zywnosc-z-pokrywka-1-4-l-7276811780

W domu pojemnik lepiej miec otwarty, zeby woda z kolowrotka, plecionki mogla odparowac

Od ok. 20 lat używam, kupionych we Wrocławiu, pokrowców Daiwy i podobnych Shimano.

Pokrowce jak widać  bardzo trwałe. 

Nigdy, żaden kołowrotek, nie uległ uszkodzeniu w czasie transportu. https://photos.app.goo.gl/fv2Kh77XMZLikCmi6

Podobne pokrowce, ma teraz w ofercie każda, szanująca się firma, wybór więc szeroki. Problemem może być dobór rozmiaru, bo obecnie produkowane są jakieś takie "duże".

Edytowane przez popper

Koledzy podpowiedzcie proszę bo obejrzałem jeden film na yt i mam mętlik. Gość prezentuje kołowrotki Shimano, o Stelli fj mówi, że to....kołowrotek do lekkiego i średniego łowienia...zamarzyłem go sobie jako narzędzie do łowienia troci, w tym na obrotówki i wahadłówki, ale też sandaczy na Wiśle-z pstrągami sobie na pewno poradzi (zapasowa szpulka). Czy rzeczywiście tak jest, że do takich zadań lepszy będzie TP? Mówię o rozmiarze 4000 i modelu, który nie jest hybrydą.

Edytowane przez Steril

Koledzy podpowiedzcie proszę bo obejrzałem jeden film na yt i mam mętlik. Gość prezentuje kołowrotki Shimano, o Stelli fj mówi, że to....kołowrotek do lekkiego i średniego łowienia...zamarzyłem go sobie jako narzędzie do łowienia troci, w tym na obrotówki i wahadłówki, ale też sandaczy na Wiśle-z pstrągami sobie na pewno poradzi (zapasowa szpulka). Czy rzeczywiście tak jest, że do takich zadań lepszy będzie TP? Mówię o rozmiarze 4000 i modelu, który nie jest hybrydą.

4000 da rade