Skocz do zawartości

Shimano Stella 2018 (FJ)

przemow

Rekomendowane odpowiedzi

Już ją mam :) oczywiście pierwsze co nawinąłem żyłkę i na pstrągi. Pierwsze wrażenia-bardzo delikatna, aż nie chce się wierzyć, że to taki mocny kołowrotek. Wcale nie jest duża, czego najbardziej się bałem, wielkość podobna do mojego nasci 3000. Praca natomiast, spasowanie, nawój - bajeczka. Nie było mi dane sprawdzić na rybie, ale....jak zapiąłem obrotówkę 3 i wstawiłem w nurt to byłem w ciężkim szoku! . Kilka razy sprawdzałem, czy z blaszką jest wszystko ok bo wydawało mi się, że gaśnie ;) Nie wiem co to za czary ale naprawdę bardzo przyjemnie łowi się obrotówkami, Kołowrotek nawet z mocnego nurtu leciutko je zwija. Mam wrażenie, że nasci, chociaż do dzisiaj był dla mnie „gładki” trafi na półkę w garażu.

Dziękuję Wam za wszystkie rady i sugestie.

post-48357-0-12117300-1589472141_thumb.jpeg

Edytowane przez Steril
  • Like 8

Panowie. Widziałem wczoraj egzemplarz w rozmiarze 1000. Nowy. Z nawiniętą plecionką pe0.6 Varivasa. Przyznam że nawój mnie rozczarował bardzo. Duża wklęsłość po środku ...tzw efekt klepsydry  :(

Miałem plany zakupowe co do tego rozmiaru ale ostygłem....

Może to tylko ten egzemplarz..?  Może ktoś ma ten rozmiar i mógłby wrzucić zdjęcie nawoju plisss...

Panowie. Widziałem wczoraj egzemplarz w rozmiarze 1000. Nowy. Z nawiniętą plecionką pe0.6 Varivasa. Przyznam że nawój mnie rozczarował bardzo. Duża wklęsłość po środku ...tzw efekt klepsydry  :(

Miałem plany zakupowe co do tego rozmiaru ale ostygłem....

Może to tylko ten egzemplarz..?  Może ktoś ma ten rozmiar i mógłby wrzucić zdjęcie nawoju plisss...

Pytanie w jaki sposób była nawijana linka?

Jedno jest pewne, jest stella, później długo, długo nic i daiwa :).

Co do tego nie mam żadnych wątpliwości.

Starym polonezem ( daiwą), mimo że rzęcholi też można jeździć, ale merolem (stella) jeździ się przyjemniej i nie rzęcholi :)  :) :) .

Edytowane przez Jozi
  • Like 2

Trzeba było zrobić zdjęcie tej stelli. Średnio chce mi się wierzyć.W niższych modelach typu nasci może takie coś występować, ale w stelli, to raczej niepoprawnie nawinięte było, albo bajka. Dla mnie wzorem nawoju jest shimano soare, w sumie to chyba stella nawet tak nie nawija cienkich linek jak ten model.

• Like 1

Trzeba było zrobić zdjęcie tej stelli. Średnio chce mi się wierzyć.W niższych modelach typu nasci może takie coś występować, ale w stelli, to raczej niepoprawnie nawinięte było, albo bajka. Dla mnie wzorem nawoju jest shimano soare, w sumie to chyba stella nawet tak nie nawija cienkich linek jak ten model.

Zdjęcia niestety nie zrobiłem ale użytkownik jest na tym forum. Poproszę. Może zrobi.. Wątpię aby nie umiał nawijać bo to doświadczony wędkarz i "przewinął " wszystko z górnej półki łącznie z Opusem Ewergreena.

Ma też większe egzemplarze FJ i w nich nawój SUPER!!!