popper Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 (edytowane) 4000 da radeGdyby nie, straciłbym chyba ochotę, na kolejne zakupy czegokolwiek, z tzw. górnej półki Edytowane 10 Maja 2020 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steril Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Ok to mnie uspokoiliście...kompletnie nie chodzi o kasę bo już zaklepana, ale skoro kupuję hi-end to chcę być pewny. tylko po co w takim razie mówią takie farmazony. Z filmu wynika, że Stella jest dla ludzi, którzy chcą maślanej pracy przy kleniach...(!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steril Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Równie dobrze ziutek mógł powiedzieć, że jest do feedera. Kup w końcu ten kołowrotek i przestań czytać i oglądać "speców".Zamówienie w Mefisto złożone w zeszłym tygodniu, teraz czekam i rozkminiam???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steril Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 (edytowane) Już ją mam oczywiście pierwsze co nawinąłem żyłkę i na pstrągi. Pierwsze wrażenia-bardzo delikatna, aż nie chce się wierzyć, że to taki mocny kołowrotek. Wcale nie jest duża, czego najbardziej się bałem, wielkość podobna do mojego nasci 3000. Praca natomiast, spasowanie, nawój - bajeczka. Nie było mi dane sprawdzić na rybie, ale....jak zapiąłem obrotówkę 3 i wstawiłem w nurt to byłem w ciężkim szoku! . Kilka razy sprawdzałem, czy z blaszką jest wszystko ok bo wydawało mi się, że gaśnie Nie wiem co to za czary ale naprawdę bardzo przyjemnie łowi się obrotówkami, Kołowrotek nawet z mocnego nurtu leciutko je zwija. Mam wrażenie, że nasci, chociaż do dzisiaj był dla mnie „gładki” trafi na półkę w garażu.Dziękuję Wam za wszystkie rady i sugestie. Edytowane 14 Maja 2020 przez Steril 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Niech służy jak nowy jak najdłużej U mnie przy normalnym użytkowaniu, bez oszczędzania od 3 sezonów śmigają aż miło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Niech służy jak nowy jak najdłużej U mnie przy normalnym użytkowaniu, bez oszczędzania od 3 sezonów śmigają aż miło Mnie to nie dziwi, że kręci bajka, przeca jeszcze nic lepszego nie wyprodukowano, to shimano stella nie jakaś tam daiwa . 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Miałem w planach przesmarować i zrobić profilaktyczny przegląd w zeszłym roku, ale nie widziałem sensu bo kręcą jeszcze lepiej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 To troche jak bys porownal syrenke do mercedesa ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steril Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Dla porównania wielkość: bradia 3000, nasci 3000 i stelka 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Mnie to nie dziwi, że kręci bajka, przeca jeszcze nic lepszego nie wyprodukowano, to shimano stella nie jakaś tam daiwa .Józek, idz lepiej na ryby i przestań sie juz kompromitowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Józek,idz lepiej na ryby i przestań sie juz kompromitowac Nie bój żaby, chodzę a łowię tylko shimaniakami. Na daiwy nie biorą . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Nie bój żaby, chodzę a łowię tylko shimaniakami. Na daiwy nie biorą .To zerknij sobie na wątek boleniowy i zobacz jakie ryby łowi nasz kolega Gucio to Ci sie odechce Shimano na zawsze... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Argument trudny do podważenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Przecież @Gucio i na prexera by złowił 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Przecież @Gucio i na prexera by złowiłGucio to by dał radę nawet na,"ruską gwiazdę"???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Z pewnością dałby rade, ale po co miałby się męczyć... i dlatego świadomie wybrał to co dla niego najlepsze czyli jednak DAIWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Panowie. Widziałem wczoraj egzemplarz w rozmiarze 1000. Nowy. Z nawiniętą plecionką pe0.6 Varivasa. Przyznam że nawój mnie rozczarował bardzo. Duża wklęsłość po środku ...tzw efekt klepsydry Miałem plany zakupowe co do tego rozmiaru ale ostygłem....Może to tylko ten egzemplarz..? Może ktoś ma ten rozmiar i mógłby wrzucić zdjęcie nawoju plisss... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 (edytowane) Panowie. Widziałem wczoraj egzemplarz w rozmiarze 1000. Nowy. Z nawiniętą plecionką pe0.6 Varivasa. Przyznam że nawój mnie rozczarował bardzo. Duża wklęsłość po środku ...tzw efekt klepsydry Miałem plany zakupowe co do tego rozmiaru ale ostygłem....Może to tylko ten egzemplarz..? Może ktoś ma ten rozmiar i mógłby wrzucić zdjęcie nawoju plisss...Pytanie w jaki sposób była nawijana linka?Jedno jest pewne, jest stella, później długo, długo nic i daiwa .Co do tego nie mam żadnych wątpliwości.Starym polonezem ( daiwą), mimo że rzęcholi też można jeździć, ale merolem (stella) jeździ się przyjemniej i nie rzęcholi :) . Edytowane 15 Maja 2020 przez Jozi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1958 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 wyrazny efekt klepsydry zauwazylem w ultegrze 1000 ze szpula nasci c2000s z plecianka pe0.4 myslalem ze szpule sa jednak nie kompatybilne a to uroda shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Trzeba było zrobić zdjęcie tej stelli. Średnio chce mi się wierzyć.W niższych modelach typu nasci może takie coś występować, ale w stelli, to raczej niepoprawnie nawinięte było, albo bajka. Dla mnie wzorem nawoju jest shimano soare, w sumie to chyba stella nawet tak nie nawija cienkich linek jak ten model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1958 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Ktore soare tak dobrze nawija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Trzeba było zrobić zdjęcie tej stelli. Średnio chce mi się wierzyć.W niższych modelach typu nasci może takie coś występować, ale w stelli, to raczej niepoprawnie nawinięte było, albo bajka. Dla mnie wzorem nawoju jest shimano soare, w sumie to chyba stella nawet tak nie nawija cienkich linek jak ten model.Zdjęcia niestety nie zrobiłem ale użytkownik jest na tym forum. Poproszę. Może zrobi.. Wątpię aby nie umiał nawijać bo to doświadczony wędkarz i "przewinął " wszystko z górnej półki łącznie z Opusem Ewergreena.Ma też większe egzemplarze FJ i w nich nawój SUPER!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Zdjecia nawoju sa do znalezienia w sieci https://www.google.pl/search?q=shimano+stella+1000+fj&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwicpvfQ5bXpAhWktIsKHTISAS8Q_AUIBygC&biw=360&bih=560 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Ktore soare tak dobrze nawija? SOARE BB C2000PGSSCo do nawoju stelli to być może jakiś felerny egzemplarz. Ja bym zwracał gdyby mi tak nawijał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Tysiączka oddana przez kolegę w ramach reklamacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi