psd27 Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Sławku (@homax), czyżby gadżeciarstwo w oczy zajrzało? ???? Bo kto, jak kto, ale Ty to masz na co łowić ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Sławku (@homax), czyżby gadżeciarstwo w oczy zajrzało? Bo kto, jak kto, ale Ty to masz na co łowić Paweł sprzętu nigdy dosyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Paweł.. Tak myślałem o czymś z topu do XUL ale jak zobaczyłem ten nawój to mina mi zrzedła że się tak wyrażę... Kolega jakoś też doszedł do "świadomości" że za 2,5 K PLNów nie wypada robić wstępnego nawoju ręką na środku szpuli żeby skorygować błąd posuwu.. Zobaczę jaki będzie finał sprawy.. Może swoje Luviasy i Certaty 2000 wymienię. Bo z kolei praca tej 1000FJ genialna.. Bez porównania do R4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Wiesz Sławku, ze lubię Daiwę i bardzo (subiektywnie) nie lubię R4. U mnie do UL łowienia czeka sobie nieużywana Team Daiwa Z 2506C Type R+. Tylko nie wiem, czy się doczeka ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 R4 to loteryjne jest bardzo. Łatwo zepsuć w serwisie. Ale taki stary Force... Kołowrotek wszech czasów.. Żeby wtedy robili jeszcze mniejszy rozmiar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Ciekawe studium przypadku może być z tą Stellą. Jakim cudem młynek z wormem robi garby... Że niedowija, stożki robi, to ok, zdarza się. Ale garby? Zakładam, że grubość linki była adekwatna do rozmiaru młynka i że nawinięto ją prawidłowo w sensie np. odpowiedniego naciągnięcia. Nie podejrzewam przeciętnego użytkownika Stelli o to, że nie umie nawinąć linki, ale... Chętnie poznam opinię serwisu o sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Nie ma co gdybać, jak jest problem z nawojem w Stelli to albo był od początku albo kołowrotek ma jakąś historię za sobą.Tu raczej Shimano bubla na rynek nie wypuściło w to nie uwierzę.Bardziej wierzę, że pierdyknął z rączek na podłoże. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Ciekawe studium przypadku może być z tą Stellą. Jakim cudem młynek z wormem robi garby... Że niedowija, stożki robi, to ok, zdarza się. Ale garby? Zakładam, że grubość linki była adekwatna do rozmiaru młynka i że nawinięto ją prawidłowo w sensie np. odpowiedniego naciągnięcia. Nie podejrzewam przeciętnego użytkownika Stelli o to, że nie umie nawinąć linki, ale... Chętnie poznam opinię serwisu o sprawie.Nie nie..nie robił garbu tylko talię... która w zgoła innych przypadkach jest nawet mile widziana to w kołowrotku już średnio Po prostu jakby za dużo nawijał na brzegach szpuli. Kołowrotek nowy .. dziewicze nawinięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) chyba tylko jakiś monstrualny luz wormshafta mógł to powodować. objawiłoby się to równocześnie natychmiast wielkim luzem na osi. zobaczymy, nie ma co gdybać, masz jozi rację Edytowane 19 Maja 2020 przez smokwelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 19 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Panowie. Widziałem wczoraj egzemplarz w rozmiarze 1000. Nowy. Z nawiniętą plecionką pe0.6 Varivasa. Przyznam że nawój mnie rozczarował bardzo. Duża wklęsłość po środku ...tzw efekt klepsydry Miałem plany zakupowe co do tego rozmiaru ale ostygłem....Może to tylko ten egzemplarz..? Może ktoś ma ten rozmiar i mógłby wrzucić zdjęcie nawoju plisss...Ja poproszę fotkę. Szczerze to jestem wręcz pewny że to tylko jerkbaitowy wytwór wyobraźni ta kleosydra, przeniesiony z tematu większych młynków.1000 ma jak na rozmiar mega głęboką szpulę . Dołączając machanie młynkiem góra -dół przy nawijaniu i mega ścisłym nawoju plus przewinięcie ponad załamanie szpuli bez kombinacji z podkładkami z kompletu daje taki efekt o którym piszesz. Ale jest to naprawdę ledwo widoczna! klepsydra.Chętnie zobaczę 1000czkę która nawija tak jak młynki w większym rozmiarze. Gdybym z takimi akcjami nie miał do czynienia wcześniej to nawet bym japy nie otworzył. Czekam na fotkę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Chyba sie nie doczekasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Kołowrotek w serwisie. to po pierwsze..Wyczuwam pewne niedowierzanie co do mojej opowieści.. nie wiem na jakiej podstawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 19 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Jest wcięcie w talii? To 1000czek. Po podmiance podkładki na najcieńszą z zestawu i kilku rzutach nad wodą zrobiło się prosto :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Dokladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Udało mi się zdobyć zdjęcia jakie poszły do serwisu z kołowrotkiem. Jedna szpulka to od rzeczonej Stelli druga od Stradika ale linka nawijana Stellą. Żeby nie robić tumultu proponuję szpulki od Stradika nie brać pod uwagę. Skupcie Panowie uwagę na szpuli od Stelli!Pozdrawiam.sh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Spool shims kilka rzutow i wszystko jest jak powinno. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 19 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Wyciągasz jedną podkładkę i zamieniasz na najcieńszą z zestawu który jest w pudełku. Szpula będzie setki niżej i nawój będzie prościutki.Tak jak pisałem wcześniej , linka jest nawinięta ponad przełamanie na szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) ...że co?! to do sharka Edytowane 19 Maja 2020 przez homax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 19 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) Podkładki pod szpulą. O to Brunowi chodziło :-)Ps. Daiwowcy już się pewnie cieszyli że trafiła się trefna gwiazda :-) a tu zonk. Edytowane 19 Maja 2020 przez przemo_w 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Żonglerka podkładkami była łącznie z dorabianiem cieńszej niż najcieńsza z zestawu fabrycznego.Możliwe że trochę za dużo nawinięte. Ale teraz to po ptokach. Kołowrotek nie mój i oddany do Poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Miałem podobnie ze swoją starsza stella fi c2000s. Jak pierwszy raz nawinołem plecionkę egi metal 0,5 to nawój wyglądał bardzo podobnie, była nawinięta ze zbyt małym naprężeniem po przewinieniu było już dużo lepiej a jeszcze po zmianie podkładek idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 Panowie, taka delikatna prośba z mojej strony, bo tez wyczuwam ten ton niedowierzania, a znam się z kilkoma z Was telefonicznie, a ze Sławkiem nawet osobiście ???? Prosiłbym, aby jednak zmienić nastawienie, bo Slawek nie urodził się wczoraj, kołowrotków ma więcej od niejednego „kolekcjonera” z jerka, a i sprzętu używa głównie nad woda, a nie w fotelu i zanim stwierdzi, ze jest źle, długo kombinuje, aby samemu poprawić. Dla mnie tez nie jest oczywiste, czemu dopiero po kilku rzutach przy dużym naprężeniu linki nawoj się poprawia....? Do tej pory we wszystkich stellach udawało mi się to osiągnąć w warunkach domowych za pomocą podkładek. W tym toku nasikałem nawet plecionkę PE0.4 na Szpulę 4000SS i było cacy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 Kolego psd27 nikt nie jest wrogo nastawiony do kolegu Slawka, zaczynajac od poczatku niedowierzam czasami swoim osondom a co dopiero innym,urodzilem sie niestety dawno temu ryby lowie juz tez juz albo ze 40 lat kolowrotkow nie wiem ile mialem ale w shimano samych I tylko stelli bo na nic innego od shimano spinningowych nie urzywam mam lub mialem pewnie jak kilku,,kolekcjonerow" a sprzet testuje tylko nad woda. Wiem jedno 95% nawoju linki mozna skorygowac podkladkami nie przecze ze kolowrotek byl popsuty jeszcze w sklepie sam pare popsulem bawiac sie na ladzie, mi osobiscie nie trafil sie zadny popsuty out of box ale ze dwa polegly na pierwszych rybach. Stella procz pierwszego wypustu swb30k I swc14k nie miala problemu z design. Kazdy kolowrotek przed wejsciem do produkcji jest miesiacami testowany przez kilkaset osob na w roznych warunkach cos na ten temat wiem. Wiec dalej trzymam sie teori ze 95% to zabawa z shims na rybach oczywiscie zostawiam margines bledu ze jest poprostu wadliwa choc z wlasnego doswiadczenia jakos trudno mi w to uwierzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 . W tym toku nasikałem nawet plecionkę PE0.4 na Szpulę 4000SS i było cacy...Dzięki Paweł za wsparcie Patentu z sikaniem na plecionkę nie znałem... będzie trzeba wypróbować... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 Patentu z sikaniem na plecionkę nie znałem... będzie trzeba wypróbować... Ach te słowniki w telefonach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi