Skocz do zawartości

Shimano Stella 2018 (FJ)

przemow

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie wszystko sie psuje samochody za miliony samoloty za dziesiatki milionow promy kosmiczne za miliardy to taka stellka za 600$ tez ma prawo ale i tak wole stelle jak jaki kolwiek inny kolowrotek na lekko bez znaczenia czy jest to shimano czy daiwa

• Like 2

Danielu dzięki Twojej pomocy Stella działa tak jak powinna co jednak mie zmienia faktu że taka sytuacja miała miejsce.

Kto sytuacji faktycznych nie przyjmuje do wiadomości ... Ma problem.

Dla mnie jest jasne że niedoskonałe są wszystkie kolowrotki i obrona jakiś produktów przed innymi to zadanie dla samych produktów, a nie dla ich użytkowników.

Ale to tylko moje zdanie :)

Nie zlicze ile mialem kolowrotkow przez ostatnie 15 lat. Może dzięki temu mam do nich narzedziowo wedkarskie podejście i nie zdarza mi się krecenie salonowe... ?

• Like 3

Cześć. Czy w Stelli FJ 4000 możliwa byłaby instalacja przekładni i innych koniecznych elementów z Twin Powera 2020, celem uzyskania przełożenia 4,4:1? No i czy działałoby to jak należy:)? Na YT widzę u jakiegoś kolegi z Rosji Stellę 2014 4000 PG, a jeżeli dobrze rozumiem to takowa seryjnie nie występowała, więc zakładam, że przełożył bebechy z Twina 15 PG.

https://www.youtube.com/watch?v=ecjgIWpnqmw&t=4s

Dzięki, ale to jest sposób dotyczący konwersji Stelli 4000 FI z 5,1:1 na 4,4:1. To już było wcześniej możliwe z przycięciem piniona, a teraz jak widać już bez rzeźby z wykorzystaniem piniona z TP 20 PG. Ja pytałem o konwersję Stelli FJ.

Zawsze mi się wydawało że Stelle kupuje się bo ma najlepszą, najmocniejszą, najbardziej trwałą przekładnię i finezję pracy.

Jednak kupuje się dla napisu Stella i tyle...

Orientujecie się czy można do Mesia C 65 AMG wsadzić silnik 1.6l? Bo potrzebuje żeby mniej palił.

• Like 7

Przemo tak sie wydaje kazdej osobie ktora wie cokolwiek na ten temat tp to sustain w troche ladniejszym opakowaniu no coz ja bym wyjal calkowicie main gear same plusy nie zabkuje mozna krecic w fotelu bez obaw a na rybie zawsze mozna krecic rotor z regulowana predkoscia????

Edytowane przez sharkfishing

Przemo tak sie wydaje kazdej osobie ktora wie cokolwiek na ten temat tp to sustain w troche ladniejszym opakowaniu no coz ja bym wyjal calkowicie main gear same plusy nie zabkuje mozna krecic w fotelu bez obaw a na rybie zawsze mozna krecic rotor z regulowana predkoscia

Sustain to jednak inna kategoria , bardziej w przedziale stradic, ultegra bo przekładnie mają zamienne :-)

Twinek jest jednak w wyższej kategorii.

Moze z tego co mowia za oceanem i co pisze Alan H to tpsw to saragosa a tp freshwater to taki sustain w opakowaniu zblizonym do stelli jakikolwiek by nie patrzyl to caly swiat kupuje stelle ze wzgledu na gearing ale coz jeszcze pare takich magikow i nastepna kategoria zaliczy miano obiegowej opini ,, nie dotyczy Polakow i Rosjan"

Paru kolegow rozminelo sie z blyskotliwa kariera w shimano research engineering and development a szkoda

• Like 3

Hasior zmieniac kolowrotek w miejscach gdzie nie ingeruja w mechanicznie newralgiczne podzespoly lub kosmetyczne nazywa sie tuning a wymieniac serce mechanicznego urzadzenia na gorsze jak fabryczny design to trudno to nazwac

No korbko to mi nie zainponowales ???? ale gust nie podloga dyskusji przynajmniej tak Rzymianie twierdzili.

Sam mysle zeby pokryc czarnym pvd caly kolowrotek

Ja sobie W 18 tylko Karoserie lekko modyfikuje , silnik seryjny. Pan nad wodą pytał nawet jak ten Stradic się sprawdza, wiec „Odstellanie „ stelli działa ????

A nie zapomnij łożysko pod szpulą na tuleję zamienić. i w knobie jedno co najmniej precz.

Być może będziesz mógł po latach powiedzieć, że byleś pionierem downgrade'u zanim stało się to modne :-)

Tam gdzie ja lowie nie ma zadnych okresow ochronnych na bassa ja nigdy nie zabieram ryb w szczegolnosci duzych czesto nie wyjmuje z wody a te dwa akurat zlapalem tak jakby u siebie to tam mnie juz nic nie dotyczy a nawet jak by bylo to i tak wszystko wraca do wody