Skocz do zawartości

Shimano Stella 2018 (FJ)

przemow

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbyś żeby tak było ale nie jest.

Na koniec jestem ciekaw co powie kolega co kupił ją ode mnie.

Nic przełomowego nie powiem/napiszę. Wg mnie nic mu nie dolega. Ba! Nawet nie wiem gdzie i czego szukać. Wyjąłem z pudełka, chwilę pokręciłem bez obciążenia, potem z i jest ok. Masło. Może w jakichś specyficznych warunkach totalnej ciszy w fotelu bym coś wychwycił. Ale dla mnie to tylko kołowrotek. Sprzęt wędkarski czy samochody mnie nie podniecają (chciałem napisać kręcą, ale by wyszło masło maślane ;) ) Edytowane przez Krab
  • Like 8

Dla jasności dopisze tylko, że kołowrotkiem kręcił kolega z forum @Klanad. Jak zapytałem - co Ty na to? Odpowiedział - no co?! Stella. Mam cztery inne Stelle z tego wydania. Żadna nie odbiega. Kręcą podobnie. Może zwyczajnie nie wiem czego się doszukiwać. Albo też mając na karku bliżej 50 niż 40 lat jestem po prostu głuchy. Co w części może być prawdą, bo żona mi wiecznie zarzuca, że słyszę tylko to, co chcę usłyszeć :)

• Like 7

Dla jasności dopisze tylko, że kołowrotkiem kręcił kolega z forum @Klanad. Jak zapytałem - co Ty na to? Odpowiedział - no co?! Stella. Mam cztery inne Stelle z tego wydania. Żadna nie odbiega. Kręcą podobnie. Może zwyczajnie nie wiem czego się doszukiwać. Albo też mając na karku bliżej 50 niż 40 lat jestem po prostu głuchy. Co w części może być prawdą, bo żona mi wiecznie zarzuca, że słyszę tylko to, co chcę usłyszeć :)

Daj znać po dłuższym okresie użytkowania.  Coś tam jednak jest z nim nie tak, skoro serwis chciał wymienić napęd. No bo skoro z kołowrotkiem wszystko ok to chyba nie chcieli naciągnąć klienta na 3 stówki?

Edytowane przez pointman

Nic przełomowego nie powiem/napiszę. Wg mnie nic mu nie dolega. Ba! Nawet nie wiem gdzie i czego szukać. Wyjąłem z pudełka, chwilę pokręciłem bez obciążenia, potem z i jest ok. Masło. Może w jakichś specyficznych warunkach totalnej ciszy w fotelu bym coś wychwycił. Ale dla mnie to tylko kołowrotek. Sprzęt wędkarski czy samochody mnie nie podniecają (chciałem napisać kręcą, ale by wyszło masło maślane ;) )

Cieszę się że wszystko hula. Zatem mamy podwójny happy end.

P.S. Myślę że jeszcze w tym tygodniu zajadę ceraty także można brać ode mnie w ciemno hehehe

Jak grochem o ścianę... Ale w końcu jesteśmy w wątku Stelli więc nic dziwnego że niektórzy nie mogą pojąć że dla kogoś ten kołowrotek nie wart jest 500zł hehe. Cieszę się że sprzedałem i ktoś jest zadowolony. I na tym skończmy. A jak chce Wam się dolewać jeszcze oliwy do ognia to beze mnie. Pozdrawiam

Stella jest przeznaczona do lekkiego-średniego łowienia, a jak jest potrzebny mocny kołowrotek to trzeba iść w kierunku Daiwy (Morethan, Certate).

Jak się ogląda filmiki z poradami to się później unika rozczarowania :)

<...>

W końcu ktoś napisał prawdę, do jakich przynęt Stella,a do jakich Certate

Stella jest przeznaczona do lekkiego-średniego łowienia, a jak jest potrzebny mocny kołowrotek to trzeba iść w kierunku Daiwy (Morethan, Certate).

Jak się ogląda filmiki z poradami to się później unika rozczarowania :)

<...>

Dla mnie ten gościu to żaden tester sprzętu czy też znawca... Wystarczy zobaczyć czym kręci na filmikach i co łowi...Jakie on może mieć pojecie o wytrzymałości i testowaniu sprzętu.To że sprzęt za nim stoi nie świadczy o niczym, no może o tym że coś wyprosi aby sobie spróbować połowić...

Skonfrontujmy go z takimi personami jak Jeremy Wade, Zeb Hogan,Jakub Wagner czy też nasz forumowy kolega @DelToro

Oni to by mogli się wypowiadać o wytrzymałości sprzętu, a nie ten dłubacz okonków boleni i innych naszych ryb.

Proponuje skończyć te dywagacje odnośnie co ile wytrzyma bo już wcześniej kolega Krab napisał co wyszło.Większość realnych(słowo klucz) użytkowników stelli sądzę że jest zadowolona z zakupu.

• Like 1

Dawno żaden wątek o danym modelu kołowrotka nie przyjął tyle szrotu (bezwartościowych treści).

Co wam ta Stella tak okoniem stoi ?

Nie trzeba jej mieć, jeśli badziewie.

Kilka razy pisałem : ma ktoś problem z posiadaniem Stelli fj - niech pisze na priv, spróbuję pomoc odkupując ten niewdzięczny kołowrotek.

Zero zgłoszeń, zero propozycji.

Czyli chodzi o bicie piany i zimowe bzdurzenie.

Ciekawe co będzie , gdy wyjdzie przyszłoroczny nowy model.

A może i nieciekawe.

P.s. Stella to nigdy nie był kolowrotek dla wszystkich.

• Like 15

Dobrze Guzu podsumował. Stella i inne kolowrotki z półki tzw. premium nie są dla każdego. A zwłaszcza dla ludzi, którzy nie dbają o sprzęt i nie rozumieją wielkości, przełożeniem itd. Prawda jest taka, że mało który wędkarz miał styczność w praktyce z w/w młynkami. Swój przyszły wybór kolowrotka opiera przeważnie na mało merytorycznych informacjach ze strony teoretyków. Zwykle czyta dużo bzdur(nie zawsze) na różnego rodzaju forach. Ludzie posiadający potężną wiedzę przeważnie się nie udzielają w internecie, bo mają dość kłótni z internetowymi znawcami, którzy twierdzą że Zauber jest the Best itd. Ps. Przed wyborem sprzętu a zwłaszcza kołowrotka i wedki lepiej poradzić się kogoś doświadczonego. Praktyka z nad wody a nie zza monitora telefonu lub komputera. Ba, mało który sprzedawca w sklepie wędkarskim potrafi potencjalnemu klientowi wytłumaczyć wielkości i przełożenia kołowtotków. Malo, który zapyta potencjalnego klienta o przynęty jakie i gdzie będzie używał. Grubość linek i oczywiście "czy dba Pan o sprzęt?"

• Like 3

Faktem też jest że łowienie przynętami 11g na głębokości 10m Stellą 2500 z korby + silne zacięcia prowadzą w krótkim czasie do pierwszego stopnia zużycia. Niektórzy właściciele być może to mają i nie wiedzą o tym i im to nie przeszkadza. Ale to tak ku przestrodze dla przyszłych właścicieli

• 3 tygodnie później...