Skocz do zawartości

Shimano Stella 2018 (FJ)

przemow

Rekomendowane odpowiedzi

Jedyne powiedzmy że " sensowne" rozwiązanie to adaptacja Stelli do PG ale jak dla mnie to też bezsens bo gwiazda ma to normalne przełożenie idealne i mega uniwersalne.

Przemku przecież gwiazda nie nadaje się do ciężkiej pracy i obciążeń ????To seria przeznaczona do kanapowców ????

• Like 1

Nie wiem. To trzeba eksperta materiałoznastwa zapytać.

Jeśli komuś się uda zajechać Stradica to może pomyśleć o przekładni od TP. W innym wypadku raczej bez sensu.

Nie znam tych aktualnych modeli, ale pewnie zanim ktoś przekładnie zajedzie to parę innych elementów w kołowrotku klęknie.

No chyba, że będzie "serwisowany z kasowaniem luzów":D

• Like 1

Szczerze mówiąc kręciłem już kilkoma stradicami nad woda i praca przekładni była bardzo wyczuwalna, to były kołowrotki kilkumiesięczne. Ja mam TP FD i praca jest jak w dniu zakupu a dwa lata już kręci u mnie głównie za bolkami. Także adaptacja przekładni od tp do stradica ma sens...

• 3 tygodnie później...

Serwus,

Z racji tego że zbliża się premiera nowej Stelli a od poprzedniej minęło już prawie 4 lata,chciałem zapytać o opinie na temat 4000fj.

Nie ukrywam że jestem zainteresowany tym modelem a spotkałem się z przeróżnymi opiniami na jej temat.

Kołowrotek super, idealny, mega udana konstrukcja jak i totalny niewypał, kołowrotek bez mocy, mikromoduł plastikowy który lubi zrobić nam psikusa,

kołowrotek spoko ale trzeba uważać jaką graturą łowimy w danym łowisku rzeka/stojące.

Bardzo proszę z własnych doświadzczeń w krótkim zdaniu napisać co myślicie.

Z góry dzięki ;-)

Jasna sprawa że jak katujemy sprzęt gramaturą przesadzając, to zajedziemy każdą konstrukcję, nawet te z kraju Wiśni z lat 90 które są niezniszczalne i nas przeżyją...

Jakie 4000fj ma możliwości żeby...

Spokojnie nim walczyć a mu/jej przy tym nie zaszkodzić...

krotko zwiezle i na temat ja zajechalem w 3 lata nie przeciazana serwisowana co rok tylko lowie duzo bywalo sie i ok 500 razy w roku

Wiem, że niekoniecznie musi się chcieć pisać o tym.

Ale jakbyś znalazł chwilę, to wyjaśnij proszę na czym zajechanie polegało ?

• Like 1