Skocz do zawartości

Shimano Stella 2018 (FJ)

przemow

Rekomendowane odpowiedzi

Gość EdekZfabrykiKredek

Zlitowałbyś się nad kolegami i napisał ze dwa zdania jak to śmiga w porównaniu do '14

Kręci normalnie jak to stella,nie mam zastrzeżeń do jej pracy wybierałem z paru sztuk, 14 też kręciła nomalnie a miałem ich kilka ale teraz bawie się na kanapie czymś co ma zamontowane przekładnie STLSW4000PG, wracając do STL18 mi pasuje ;-) Edytowane przez FlyFisherman

Gość EdekZfabrykiKredek

Po co przeplacac skoro nie widac roznicy

Różnica jest, bardziej chodziło mi że w 14-ce nic mi nie przeszkadzało i kręci jak powinna, twoja też ;-)

Edytowane przez FlyFisherman

Gość EdekZfabrykiKredek

Bardzo dyplomatyczne odpowiedzi. Szacunek

Jacek doskonale wiesz że nie należę do tych co kręcą kołowrotkiem z opuszczonymi spodniami do kostek ;-)

Gajosik start jest normalny pewnych praw fizyki nie tak łatwo jest oszukać.

Ta na zdjęciu to 2500 bez HG

Jak biore do ręki kołowrotek z HG czy XG to wiem że start i praca będą cięższe bo to jest normalne a nie kupuje się XG i narzeka bo start cieższy i ciężej zwija, trzeba się do tego przyzwyczaić, w STCI4...FB, Vanquishu czy Exsensie trochę oszukano fizykę bo zastosowano lekki rotor.

Kolarz pod wzniesienie jak pojedzie na szybszym przełożeniu to też bardziej się zmęczy prawda i zużyje więcej energii, ale ludzie tego do końca nie rozumieją.

Dobra ja spadam do warsztatu tworzyć - frezować pewnien pinion bo jeden kołowrotek zlecił mi zadanie dorobić pinion bo stary się zmęczył.

• Like 3

Gość EdekZfabrykiKredek

To już nie da się porównać dwóch kołowrotków bez opuszczania spodni;-)

Nie wiem może jestem jakiś dziwny ale ja jak mam w ręce kołowrotek czy kołowrotki to nie mam podniety i mi wszystkie kołowrotki kręcą normalnie, i praca 18-ki mi bardzo odpowiada ja polecam.

Jacek doskonale wiesz że nie należę do tych co kręcą kołowrotkiem z opuszczonymi spodniami do kostek ;-)

Gajosik start jest normalny pewnych praw fizyki nie tak łatwo jest oszukać.

Ta na zdjęciu to 2500 bez HG

Jak biore do ręki kołowrotek z HG czy XG to wiem że start i praca będą cięższe bo to jest normalne a nie kupuje się XG i narzeka bo start cieższy i ciężej zwija, trzeba się do tego przyzwyczaić, w STCI4...FB, Vanquishu czy Exsensie trochę oszukano fizykę bo zastosowano lekki rotor.

Kolarz pod wzniesienie jak pojedzie na szybszym przełożeniu to też bardziej się zmęczy prawda i zużyje więcej energii, ale ludzie tego do końca nie rozumieją.

Dobra ja spadam do warsztatu tworzyć - frezować pewnien pinion bo jeden kołowrotek zlecił mi zadanie dorobić pinion bo stary się zmęczył.

HG,XG mnie nie interesuje. Nigdy nie porównuje startu standard vs HG  /  XG bo to bez sensu.

Miałem na myśli klasyczne przełożenie 5.3 w modelu '14 kontra klasyczne 5.3 z '18 czy jest różnica. 

Vaniek '16 faktycznie startuje najlżej ze wszystkich Shimano jakie miałem i śmiało może konkurować z Daiwą i jej niskim 4.8