zielan Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Uff, do majtek będzie pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Uff, do majtek będzie pasować Łukasz, a że tak zapytam jak mogę: to w shimano teraz działasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielan Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Tylko wykonuje pewne usługi Nic nadzwyczajnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Nie wiem czy już to było ale ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 https://youtu.be/DTJFGemwZVgNie wiem czy już to było ale ciekawe.Ciekawe.Ciekawe też gdzie można znaleźć w sieci schemat Stelli FJCzy tylko ja nie potrafię sobie go odszukać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Pitu pitu. Trochę wyładniała ta Stelka w moich oczach, lecz ja osobiście czekam na rok 2020 iii Hmm, może zrobią COŚ na prawdę przełomowego...A wracając do FJ to jestem ciekaw jak wyjdzie praniu ten new system: XPROTECT???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielan Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Ciekawe.Ciekawe też gdzie można znaleźć w sieci schemat Stelli FJCzy tylko ja nie potrafię sobie go odszukać ? Dowiedziałem się, że prawdopodobnie do dnia sprzedaży nie będzie dostępny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Jeszcze jej nie ma w sprzedaży A już tanieje http://www.plat.co.jp/shop/catalog/default/cPath/4027_4029_4034_2574/reel/spinning/shimano/stella.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Wyrównali cene do ceny exista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Wyrównali cene do ceny exista O to pewnie chodziło Może liczyli na to ze daiła będzie droższa A tu taki psikus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Dla nas bardzo dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 O to pewnie chodziło Może liczyli na to ze daiła będzie droższa A tu taki psikusNie dość, ze tańsza, to jeszcze jej napęd wygląda na solidniejszy. Jako fan Shimano muszę przyznać, że dużo większe wrazenie zrobił na mnie nowy Exist. Zrobili rewolucję, a nie ewolucję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Nie dość, ze tańsza, to jeszcze jej napęd wygląda na solidniejszy. Jako fan Shimano muszę przyznać, że dużo większe wrazenie zrobił na mnie nowy Exist. Zrobili rewolucję, a nie ewolucję.No powiem Ci że ta daiwa czasmi może nie ząbkowac Myślę że znajdą się tacy co kupią i stelle I exista I mam nadzieję że się podzielą wrażeniami Wizualnie to Stella mi się bardziej podoba Chociaż swieci się jak psu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon123 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 No powiem Ci że ta daiwa czasmi może nie ząbkowac Myślę że znajdą się tacy co kupią i stelle I exista I mam nadzieję że się podzielą wrażeniami Wizualnie to Stella mi się bardziej podoba Chociaż swieci się jak psu... Czytasz w mych myślach Grzesiu . Monoblok może skutecznie wyeliminować zdarzające sie w niektórych egzemplarzach ząbkowanie. A co do wyglądu, to sprawa drugorzędna. Jedyne co mnie wk... w Daiwach to przepastne szpule nijak nie przystające do ery cienkich plecionek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 (edytowane) Czytasz w mych myślach Grzesiu . Monoblok może skutecznie wyeliminować zdarzające sie w niektórych egzemplarzach ząbkowanie. A co do wyglądu, to sprawa drugorzędna. Jedyne co mnie wk... w Daiwach to przepastne szpule nijak nie przystające do ery cienkich plecionek.Myślę że jakieś tuningowe płytkie będą... Daiwa nie odmówiła by sobie zarobienia dodatkowych kilku groszy tym bardziej ze Japończycy mają zajoba na punkcie zmian wizualnych w kolowrotkach Edytowane 31 Stycznia 2018 przez tony1983 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Myślę że jakieś tuningowe płytkie będą... Daiwa nie odmówiła by sobie zarobienia dodatkowych kilku groszy tym bardziej ze Japończycy mają zajoba na punkcie zmian wizualnych w kolowrotkachSzczególnie że żadne dotychczasowe pasować do nowego Exista NIE będą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Szczególnie że żadne dotychczasowe pasować do nowego Exista NIE będą...Spoko spoko Dragon coś wymyśli:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 A już kupiłem żeby dobrze zadbać o nową gwiazdę ,a wy mówicie że daiwa lepsza.A tyle się naszukałem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 A już kupiłem żeby dobrze zadbać o nową gwiazdę ,a wy mówicie że daiwa lepsza.A tyle się naszukałem. Nie kładź tej ściery na Daiwie bo lakier zlizie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Nie wiem czy ktoś to zauważył już wcześniej ale jak patrzę na rotor, to został on (konstrukcyjnie) znacznie przesunięty do tyłu, względem całego body(korpusu). Wydaje mi się, że z wytrzymałościowego punktu widzenia, zabieg ten czyni tą konstrukcję bardziej zwartą(środki ciężkości rotora i korpusu są o wiele bliżej niż np.: w 14' ) i znacznie wytrzymalszą w użytkowaniu, wobec poprzednich wersji. Tym samym maksymalny wychył szpuli względem korpusy również się zmniejszył.Pozdrawiam po przerwie M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Nie wiem czy ktoś to zauważył już wcześniej ale jak patrzę na rotor, to został on (konstrukcyjnie) znacznie przesunięty do tyłu, względem całego body(korpusu). Wydaje mi się, że z wytrzymałościowego punktu widzenia, zabieg ten czyni tą konstrukcję bardziej zwartą(środki ciężkości rotora i korpusu są o wiele bliżej niż np.: w 14' ) i znacznie wytrzymalszą w użytkowaniu, wobec poprzednich wersji. Tym samym maksymalny wychył szpuli względem korpusy również się zmniejszył.Pozdrawiam po przerwie M.Najgorzej jest jak ktoś się napatrzy i napatrzy (na zdjęcia),a jeszcze nie ma fizycznie kołowrotka w łapach i już wyciąga wnioski konstrukcyjne.Takie konstrukcje już były u Shimano tylko w trochę "grubszym" wydaniu. Np.Stella '98 i Twin Power '98 ,Twin Power F na EU i wiele innych z podobnym konstrukcyjnie rotorem. W tej '18 jest to wszystko bardzo wyraźnie odchudzone . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) Odpowiem koledze jego własnymi słowami.Najgorzej jest jak ktoś ..... nie ma fizycznie kołowrotka w łapach i już wyciąga (negatywne) wnioski konstrukcyjne. Dodam jeszcze, że fanem staroci to ja nie jestem. W wymienionych czasach kręciłem "czarnuchami". Moje spostrzeżenia dotyczyły: 14,10,07. Do zarania wieków nie sięgałem. Nadal twierdzę, że rotor ma inną konstrukcję, nie spotykaną we wcześniejszych modelach.Co do odchudzania to jesteśmy zgodni. Mi osobiście postęp w technologii materiałów nie przeszkadza. Spadek wagi w kołowrotkach traktuję jako zaletę, a nie wadę. Edytowane 2 Lutego 2018 przez vako 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 jest przesunięty na pewno i pusta przestrzeń jest bez zabudowy.Nie było tego jeszcze w starych konstrukcjach a trochę tego przerobiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Jedno mi się nie za bardzo podoba. Kadr z filmiku z postu http://jerkbait.pl/topic/102605-shimano-stella-2018/?p=2316161 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi