Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Jedno mi się nie za bardzo podoba. Kadr z filmiku z postu http://jerkbait.pl/topic/102605-shimano-stella-2018/?p=2316161Wszystkim nie dogodzisz, co niektórym może tam włazić zanęta, poprzednia wersja też miała tą szczeline i nic się nie działo złego. Edytowane 4 Lutego 2018 przez Siemano 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Kto nie zamowil z gwarancja ceny, przegral zycie, zanosi sie na drogiego jena - https://businessinsider.com.pl/gielda/wiadomosci/spadki-na-polskiej-gieldzie-potezna-wyprzedaz-akcji/k379lrc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Zawsze możesz wrzucić kasę na konto w Paypal'u i przewalutować na jena, po aktualnym kursie, unikając ryzyka kursowego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Jedno mi się nie za bardzo podoba. Kadr z filmiku z postu http://jerkbait.pl/topic/102605-shimano-stella-2018/?p=2316161oj tam oj tam ... nie wnikaj Waldek w takie szczegóły najważniejsze , że kasa się zgadza 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Zabezpieczanie ryzyka kursowego walut przy zakupie kolowrotka Swiat zmierza ku...doskonalosci ! Pozdrawiam i powodzenia zycze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Zabezpieczanie ryzyka kursowego walut przy zakupie kolowrotka Swiat zmierza ku...doskonalosci ! Pozdrawiam i powodzenia zycze Przy zakupie STELLI 2018 a nie kołowrotka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielan Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Stella 2018 to nie kołowrotek Stella 2018 to synonim doskonałości a także obiekt pragnień i marzeń wędkarzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 To chyba dla Was Ja tam zamówiłem i czekam na nowy kołowrotek .I tyle 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bumech Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 To chyba dla Was Ja tam zamówiłem i czekam na nowy kołowrotek .I tyleGuzu to prosimy o mały teścik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 To chyba dla Was Ja tam zamówiłem i czekam na nowy kołowrotek .I tyleNo i zdrowe podejście do tematu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 A ja poczekam i zobacze jak bedzie z farba no i ta przerwa to chyba bedzie porazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Ma być na marzec.Przyjdzie, polowi... ObaczymyWrażeniami się podzielę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubas Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Rosjanie mają już w ofercie "armature" YUMEYA Szału nie robi. http://spinreels.com/search/?search=yumeya%2018%20stella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Rosjanie mają już w ofercie "armature" YUMEYA Szału nie robi. http://spinreels.com/search/?search=yumeya%2018%20stella Dziekuje bardzo za ten link.W zasadzie mialem takie nastawienie, na podstawie danych udostepnionych przez Shimano, ze szpule w rozmiarze 2500 / C3000 beda pasowac do modelu 10/ 14.Ale teraz jednoznacznie widac, ze tak jest .Czyli w modelu 2018 w interesujacych mnie rozmiarach obowiazuje znany juz standard szpuli S20 Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 A pokrętła? Będą pasować zamiennie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox34 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Nie ma więc znaczenia że średnica szpuli się zwiększyła na 47 mm z 46,5 mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Nie ma więc znaczenia że średnica szpuli się zwiększyła na 47 mm z 46,5 mm ?Nie ma znaczenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Nie ma znaczeniaNa pewno w przypadku, gdy założysz szpulę z '18 na body '14. W odwrotnym przypadku(tego nie jestem jeszcze pewien) może być kłopot w najniższym położeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Na pewno w przypadku, gdy założysz szpulę z '18 na body '14. W odwrotnym przypadku(tego nie jestem jeszcze pewien) może być kłopot w najniższym położeniu.Nie spotkałem jeszcze aż tak dopasowanej szpuli .Średnica rantu odnosi się do górnej częściej szpuli, a nie do kołnierza w dolnej części, który mógłby mieć kontakt z rotorem... Skoro jest napisane s20, to znaczy że pasują. To mówi Shimano. To nie są spekulacje czy rozważania 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) Ja tylko wyraziłem swoją opinię. Czytałem, że jest tam zastosowany standard Shimano, przy tej samej wielkości młynka. Może to być kwestią innej budowy rotora w '18. Przecież po coś zwiększyli średnicę szpuli przy tym samym standardzie. Pożyjemy zobaczymy, nie ma co spekulować. Edytowane 7 Lutego 2018 przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Ja tylko wyraziłem swoją opinię. Czytałem, że jest tam zastosowany standard Shimano, przy tej samej wielkości młynka. Pożyjemy zobaczymy, nie ma co spekulować.Święta racja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) A tu szpulki yumeya na stronie Shimano jdm http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/5335 http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/5344 http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/5335 Informacyjnie dodam, że szpulki ważą niemal tyle samo, co te od 14tki.37 vs 35 g dla modelu PE 1215 Czyli zmiana w wadze kołowrotka wynika ze zmian korpusu, a nie lżejszych szpul... Edytowane 7 Lutego 2018 przez Guzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Pokręciłem na targach i choc jadąc bylem na „nie”, to zmienilem zdanie. Jedyny minus, że brak u nas modeli z płytka szpula. W dobie plecionek to duże niedopatrzenie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubas Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Pokręciłem i ja. Dziś. 2500hg,3000xg. Bardzo ciasno spasowana przekładnia. Tak jak w daiwach. Ale praca lekka i maślana.Metaliczny dźwięk kabłąka przy zamykaniu,to efekt przeniesienia sprężyny na przeciwne ramię. Tak Pan z serwisu tłumaczył.Mówił też, że całkowicie nowy micromodule. Większe zęby inny kąt nachylenia zębów. Dla mnie pracuje nieco inaczej niż to do czego się przyzwyczaiłem. Stelle 2010 i 2014.Co by bzdur nie pisać. Całkowicie nowa konstrukcja. Tak mi powiedziano.Pokrętło hamulca wyglądało tak samo jak w vanquish, exsence, twin power xd. Klikało podobnie. Wszystkie kołowrotki były na targach. I nimi kręciłem. Choć jedna rzecz. Wydaje mi się, ze wyżej wymieniona trójka kręciła nieco lżej. Niż Stella. Szczególnie exsence. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Tak, Exscense... i Tp xd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi