Skocz do zawartości

Shimano Stella 2018 (FJ)

przemow

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze że kupiłem 10',dziś wygląda i pracuje prawie jak w dniu zakupu. Nie wiem czy dałbym radę bez przełącznika obrotów wstecznych na pstrągach.Na szczęście kilka jeszcze sezonów nie muszę się martwić.

Te mm to średnica szpuli?

Dałbyś radę bez obrotów wstecznych. Kwestia przyzwyczajenia.  Ja teraz jak biorę "zwykły" kołowrotek to nawet nie zauważam, że ma taką możliwość.

• Like 1

Dałbyś radę bez obrotów wstecznych. Kwestia przyzwyczajenia.  Ja teraz jak biorę "zwykły" kołowrotek to nawet nie zauważam, że ma taką możliwość.

Nie nie. Kiedyś miałem i próbowałem puszczać wabik z otwartym kabłąkiem. Wszystko fajnie dopóki nie zatnie się ryby. Mała jeszcze ok, większa...no cóż, raz tak zrobiłem i straciłem dużą rybę. Rzadko, ale używam tego magicznego przełącznika. Inne metody(ryby) nie ma problemu.

A mi się nawet podoba.

Wystającym spodem dupki nawiązuje troszkę do pierwszej, czyli SBLki.

Shimano poszło, acz powolutku ;) w patent daiwy, czyli plastikowy boczek rotora zachodzący na śrubę kabłąka - to chyba po raz pierwszy.

No i wagowo, jeśli te tabelki są prawdziwe, to naprawdę znacząca różnica względem 14tki.

Lakier a la błyskotka ma jednak wadę, może być spory problem, żeby coś sensownego kolorystycznie i wizualnie dopasować z "części zamiennych", ale pożyjemy zobaczymy. 

Nadal czekam na czarno złotą - "cywilną" a nie SW - gwiazdę :)

• Like 2

Mnie się tam podoba ale rzecz gustu:) bardzo wzorowana na 14 . Ciekawe jakie ceny osiągnie ale zakładam na start ok 2800zł- 3100zł ale jak dla mnie to dobrze bo pewnie cena 14 jeszcze spadnie a co za tym idzie pewnie postawie na kolejną 14':D

• Like 1