DonPablo Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 -"Hiroshi San, nasz główny dizajnerze, czternastka nam się słabo sprzedawała..."-"No może... pewnie nasz target zbiedniał Kazuhiro San."-"Nieeeee tam, coś gadali, że ta zawinięta dupa jakaś taka..."-"To co? Pewnie mam coś z tym zrobić przy osiemnastce?"-"No raczej."-"To ja już wiem- przyczepimy taką dupkę jak z '92 i będzie git- tu się wyrówna a target będzie myślał, że to taki sentymentalny powrót."-"Sō Hiroshi San, dobry plan. Tylko nie zapomnij go jeszcze wychromować jak milenkę, to im tyłki z radości pourywa" 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Teraz moda na błyskotki, jak wobler i jerk to holo a młynek świeci jak psu jaja. Wszystko aby wędkarza oko przyciągnąć. Wolę taki design jak w Stelkach 95/98 czy xtr. Rasowy, matowy metal. Co do górnego wałka 4 lata to trochę mało aby trwałość tego rozwiązania docenić. Tym bardziej że spora część tylko w fotelach kręci. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 -"Hiroshi San, nasz główny dizajnerze, czternastka nam się słabo sprzedawała..."-"No może... pewnie nasz target zbiedniał Kazuhiro San."-"Nieeeee tam, coś gadali, że ta zawinięta dupa jakaś taka..."-"To co? Pewnie mam coś z tym zrobić przy osiemnastce?"-"No raczej."-"To ja już wiem- przyczepimy taką dupkę jak z '92 i będzie git- tu się wyrówna a target będzie myślał, że to taki sentymentalny powrót."-"Sō Hiroshi San, dobry plan. Tylko nie zapomnij go jeszcze wychromować jak milenkę, to im tyłki z radości pourywa"masz oficjalne dane odnośnie stosunku sprzedaży stella 2000/2010/2014 ? Sądzę że mógł byś się grubo zdziwić odnośnie sprzedaży poszczególnych modeli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 (edytowane) Jedyne co by mnie mogłoby powstrzymać przed wypróbowaniem tej nowej FJ to brak kompatybilności szpul z modelem 14 / 10... Ale mam nadzieję że będą pasować i na pstrazki wezmę taka 2500hg.. Edytowane 21 Grudnia 2017 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 (edytowane) A jakiej wysokości masz miejsce robocze na szpuli. Edytowane 21 Grudnia 2017 przez FlyFisherman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 A jakiej wysokości masz miejsce robocze na szpuli. 17 mm wysokosc srednica szpuli 46.5 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 (edytowane) Ciekawe czy to co widzimy na YT to ostatecznie fizyczny model 2018? Czasem "przedpremierowe" obrazki odbiegają od oryginału.https://www.facebook.com/hajime.murata.39/videos/1610197199073495/ Edytowane 21 Grudnia 2017 przez guciolucky 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 ramię rączkiTo jak tą najmniejszą kręcić? Może to dla dzieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 17 mm wysokosc srednica szpuli 46.5 mmI tak kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 21 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Kuba to z tym gościem widziałem ten filmik.On już z pół roku temu przy prezentacji przynęt miał tą Stelle podpiętą do kija.A ja się zastanawiałem co on ma za młynek :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 (edytowane) Kuba to z tym gościem widziałem ten filmik.On już z pół roku temu przy prezentacji przynęt miał tą Stelle podpiętą do kija.A ja się zastanawiałem co on ma za młynek :-)Wierze wierze. Edytowane 21 Grudnia 2017 przez FlyFisherman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Te wszystkie nowe młynki są za lekkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Te wszystkie nowe młynki są za lekkie To low starymi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Liczyłem na czarną Stelle z dodatkami srebrnymi i korpusie zbliżonym do wersji z 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 (edytowane) Niemniej jednak nie widzę tu, po dizajnerskimi kosmetycznymi w zasadzie zmianami, żadnych rozwojowych koncepcji. Nie mówię nawet o rzeczywistych przełomach, jak system posuwu aero, igiełkowe łożysko oporowe, jednoczęściowy kabłąk, ale nawet jakiś drobnych pomysłach, które po kilkuletniej weryfikacji mogłyby się przyjąć jako standardowe rozwiązanie. Np. szpule ARC - niby da się obyć bez tego, ale raczej tak już zostanie bo się sprawdza. Warto było przemyśleć temat knobów i opracować w końcu jakiś wygodny kształt i wdrożyć trwały, przyjazny materiał, bo w modelach ze średniej półki septon, mimo że chyba go poprawiono w ostatnich latach, dalej jest lepki i kluchowaty. Ten materiał ze Stellek 10/14 trochę już był lepszy. Pokrętło hamulca dla mnie też nie jest specjalnie wygodne. Edytowane 22 Grudnia 2017 przez smokwelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Niemniej jednak nie widzę tu, po dizajnerskimi kosmetycznymi w zasadzie zmianami, żadnych rozwojowych koncepcji. Nie mówię nawet o rzeczywistych przełomach, jak system posuwu aero, igiełkowe łożysko oporowe, jednoczęściowy kabłąk, ale nawet jakiś drobnych pomysłach, które po kilkuletniej weryfikacji mogłyby się przyjąć jako standardowe rozwiązanie. Np. szpule ARC - niby da się obyć bez tego, ale raczej tak już zostanie bo się sprawdza. Warto było przemyśleć temat knobów i opracować w końcu jakiś wygodny kształt i wdrożyć trwały, przyjazny materiał, bo w modelach ze średniej półki septon, mimo że chyba go poprawiono w ostatnich latach, dalej jest lepki i kluchowaty. Ten materiał ze Stellek 10/14 trochę już był lepszy. Pokrętło hamulca dla mnie też nie jest specjalnie wygodne.Chyba jestes jak narazie największym pesymistą w tym wątku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 U mnie też może namieszać ( waga ) w najmniejszej rozmiarówce stella only ? Sprostuję sam siebie Nie ma szans aby nowa stellka zastąpiła moje vańki . Poważyłem kręciołki i tylko jeden vaniek C2000 z cięższą szpulą yumeya i mono 0.18 waży aż 170g Także dla stellki '18 wynik nieosiągalny Roszada będzie w rozmiarze C2500 tzn z '10 won Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Sprostuję sam siebie Nie ma szans aby nowa stellka zastąpiła moje vańki . Poważyłem kręciołki i tylko jeden vaniek C2000 z cięższą szpulą yumeya i mono 0.18 waży aż 170g Także dla stellki '18 wynik nieosiągalny Roszada będzie w rozmiarze C2500 tzn z '10 won Hallo ? *APTEKA? Roznica to jest w rozmiarze 2500 / C3000.Tam jest szansa schylic sie po 20 gram (plus pewnie na korbce i knobie dodatkowo)... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Standard wystarczy Ładne są te kołowrotki ( vańki ) jakie są . Po serwisie śmiga bardzo fajnie , znacznie lepiej jak wyszedł z fabryki . A co do nowej stellki to ja lubię nowości i szukałem miejsca dla niej . Szczęśliwie znalazłem w troszke większym niż pierwotnie , na szybko planowanym rozmiarze Do '10 sentymentu nie mam i nie mam problemu aby się rozstać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 (edytowane) Gdyby ktoś był ciekawy jak nawija A swoja droga czy nie w tym roku Daiwa powinna nam pokazać nowego Exista? Edytowane 22 Grudnia 2017 przez gajosik 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Gdyby ktoś był ciekawy jak nawija A swoja droga czy nie w tym roku Daiwa powinna nam pokazać nowego Exista? Jak dla mnie jest bardzo ładna! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackstarpro Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Wygląda jak przejściówka , między 10-tką a 14-tką, taki półkrok w tył, cieszę się, że nie czekałem na premierę i kupiłem 14-tkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 ... a to świecenie nie będzie płoszyło pstrągów ??? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 ... a to świecenie nie będzie płoszyło pstrągów ??? Nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Mnie się powłoka 18stki podoba, lubię jednolite srebrne powierzchnie, co do samego dizajnu to nie mam zdania ale jeśli będzie pracowała lepiej niż nowe dajwy to ją chcę a jeśli nie, czekam na nowego Edzia i moment kiedy jego cena będzie choć odrobinę odpowiadać wartości tego czym jest kołowrotek wędkarski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi