Skocz do zawartości

Shimano Stella 2018 (FJ)

przemow

Rekomendowane odpowiedzi

-"Hiroshi San, nasz główny dizajnerze, czternastka nam się słabo sprzedawała..."

-"No może... pewnie nasz target zbiedniał Kazuhiro San."

-"Nieeeee tam, coś gadali, że ta zawinięta dupa jakaś taka..."

-"To co? Pewnie mam coś z tym zrobić przy osiemnastce?"

-"No raczej."

-"To ja już wiem- przyczepimy taką dupkę jak z '92 i będzie git- tu się wyrówna a target będzie myślał, że to taki sentymentalny powrót."

-"Sō Hiroshi San, dobry plan. Tylko nie zapomnij go jeszcze wychromować jak milenkę, to im tyłki z radości pourywa"

• Like 5

Teraz moda na błyskotki, jak wobler i jerk to holo a młynek świeci jak psu jaja. Wszystko aby wędkarza oko przyciągnąć. Wolę taki design jak w Stelkach 95/98 czy xtr. Rasowy, matowy metal.

Co do górnego wałka 4 lata to trochę mało aby trwałość tego rozwiązania docenić. Tym bardziej że spora część tylko w fotelach kręci.

• Like 4

-"Hiroshi San, nasz główny dizajnerze, czternastka nam się słabo sprzedawała..."

-"No może... pewnie nasz target zbiedniał Kazuhiro San."

-"Nieeeee tam, coś gadali, że ta zawinięta dupa jakaś taka..."

-"To co? Pewnie mam coś z tym zrobić przy osiemnastce?"

-"No raczej."

-"To ja już wiem- przyczepimy taką dupkę jak z '92 i będzie git- tu się wyrówna a target będzie myślał, że to taki sentymentalny powrót."

-"Sō Hiroshi San, dobry plan. Tylko nie zapomnij go jeszcze wychromować jak milenkę, to im tyłki z radości pourywa"

masz oficjalne dane odnośnie stosunku sprzedaży stella 2000/2010/2014 ? Sądzę że mógł byś się grubo zdziwić odnośnie sprzedaży poszczególnych modeli...:)

Gość EdekZfabrykiKredek

Kuba to z tym gościem widziałem ten filmik.

On już z pół roku temu przy prezentacji przynęt miał tą Stelle podpiętą do kija.

A ja się zastanawiałem co on ma za młynek :-)

Wierze wierze. Edytowane przez FlyFisherman

Niemniej jednak nie widzę tu, po dizajnerskimi kosmetycznymi w zasadzie zmianami, żadnych rozwojowych koncepcji. Nie mówię nawet o rzeczywistych przełomach, jak system posuwu aero, igiełkowe łożysko oporowe, jednoczęściowy kabłąk, ale nawet jakiś drobnych pomysłach, które po kilkuletniej weryfikacji mogłyby się przyjąć jako standardowe rozwiązanie. Np. szpule ARC - niby da się obyć bez tego, ale raczej tak już zostanie bo się sprawdza. Warto było przemyśleć temat knobów i opracować w końcu jakiś wygodny kształt i wdrożyć trwały, przyjazny materiał, bo w modelach ze średniej półki septon, mimo że chyba go poprawiono w ostatnich latach, dalej jest lepki i kluchowaty. Ten materiał ze Stellek 10/14 trochę już był lepszy. Pokrętło hamulca dla mnie też nie jest specjalnie wygodne.

Edytowane przez smokwelski

Gość EdekZfabrykiKredek

Niemniej jednak nie widzę tu, po dizajnerskimi kosmetycznymi w zasadzie zmianami, żadnych rozwojowych koncepcji. Nie mówię nawet o rzeczywistych przełomach, jak system posuwu aero, igiełkowe łożysko oporowe, jednoczęściowy kabłąk, ale nawet jakiś drobnych pomysłach, które po kilkuletniej weryfikacji mogłyby się przyjąć jako standardowe rozwiązanie. Np. szpule ARC - niby da się obyć bez tego, ale raczej tak już zostanie bo się sprawdza. Warto było przemyśleć temat knobów i opracować w końcu jakiś wygodny kształt i wdrożyć trwały, przyjazny materiał, bo w modelach ze średniej półki septon, mimo że chyba go poprawiono w ostatnich latach, dalej jest lepki i kluchowaty. Ten materiał ze Stellek 10/14 trochę już był lepszy. Pokrętło hamulca dla mnie też nie jest specjalnie wygodne.

Chyba jestes jak narazie największym pesymistą w tym wątku.

• Like 1

U mnie też może namieszać ( waga )  w najmniejszej rozmiarówce  ;)  stella only ?  :ph34r:

Sprostuję sam siebie  ;)  Nie ma szans aby nowa stellka zastąpiła moje vańki . Poważyłem kręciołki i tylko jeden vaniek C2000 z cięższą szpulą yumeya i mono  0.18 waży aż 170g  :o  Także dla stellki  '18 wynik  nieosiągalny  :P  Roszada będzie w rozmiarze C2500 tzn z '10 won  :D

Sprostuję sam siebie  ;)  Nie ma szans aby nowa stellka zastąpiła moje vańki . Poważyłem kręciołki i tylko jeden vaniek C2000 z cięższą szpulą yumeya i mono  0.18 waży aż 170g  :o  Także dla stellki  '18 wynik  nieosiągalny  :P  Roszada będzie w rozmiarze C2500 tzn z '10 won  :D

Hallo ? *

APTEKA? ;) :)

Roznica to jest w rozmiarze 2500 / C3000.

Tam jest szansa schylic sie po 20 gram (plus pewnie na korbce i knobie dodatkowo)...

• Like 1

Standard wystarczy  B)   Ładne są te kołowrotki ( vańki ) jakie są . Po serwisie śmiga bardzo fajnie , znacznie lepiej jak wyszedł z fabryki  . A co do nowej stellki to ja lubię nowości i szukałem miejsca dla niej .  Szczęśliwie znalazłem w troszke większym niż pierwotnie , na szybko planowanym rozmiarze  :)  Do '10 sentymentu nie mam i nie mam problemu aby się rozstać  :D

Mnie się powłoka 18stki podoba, lubię jednolite srebrne powierzchnie, co do samego dizajnu to nie mam zdania ale jeśli będzie pracowała lepiej niż nowe dajwy to ją chcę a jeśli nie, czekam na nowego Edzia i moment kiedy jego cena będzie choć odrobinę odpowiadać wartości tego czym jest kołowrotek wędkarski.