Skocz do zawartości

Shimano Stella 2018 (FJ)

przemow

Rekomendowane odpowiedzi

Instrukcja. W sklepach powinny wisieć spolszczone obrazki :-)attachicon.gif 2b1f2032e7f52456f472bae4203086f3--fishing--fishing-rigs.jpg

@smokuwelski "wymagać najwyższej jakości"- zgodze się ale jak określić kryterium jakości? równoważną z ceną?

.... szkoda tylko , że niektórzy w dążeniu do minimalizacji i walce o każdy gram niechcianej masy, widzą tylko ten pierwszy od góry rysunek  :(  ;)

.... potem płaczą , że katuszka za ciężko uskładaną kasę po sezonie wysiada zarżnięta.  .... zaczyna się plucie na producenta i sprzedającego - jakie to gówno nam wcisnął.

.... a wystarczy dobrze dobrać kołowrotek pod względem wielkości i przenoszonej mocy ;) nie zwracając uwagi na gramy 

- ci którym kasa łatwo przyszła - nie liczą jej i nie zwracają na to pierdoły uwagi 

- ci którzy nauczyli się na swoich błędach (a nie są tanie i bolą) już tak nie ryzykują

- ci którzy nie zdają sobie jeszcze sprawy , że posiadając jeden kołowrotek do wszystkiego dopiero są przed tymi wyżej i ich dopiero zaboli....

Edytowane przez miramar69
  • Like 5

Nową nabędę a starych się nie pozbywam.

Jak ktos zauważył: ekstrawagancja się opatrzy, a brzydota wyda się nawet z czasem piękna.

Przepraszam za nielubiane tu porównanie do motoryzacji, ale pasuje tu jak ulał sytuacja z pojawieniem się na rynku gorda Focusa I. Najpierw wydawał się zbyt odwazny i odjechany, potem się wszyscy przyzwyczili a teraz wydaje się wręcz archaiczny.

Nawet Multipla po pewnym czasie juz nie taka paskudna????

Nawet Multipla po pewnym czasie juz nie taka paskudna[emoji16]

Może dawno nie widziałeś - ja doświadczyłem przedwczoraj - nadal taka sama brzydka :-)

Co do Stelli, to ja jestem inny i mnie się czternastka zawsze podobała. Do kompletu używam jednej 2500 do sandaczowania z kijem do 21 gramów i nic do cholery nie chce się zepsuć wbrew oczekiwaniom niektórych z forum :-)

Mam ją od samego początku i ilość sandaczy jaką ma za sobą mogłaby być dla niektórych przytłaczająca, pomimo tego nadal kręci.

Wizualnie nieco się różni od nowej, bo nie mam fotela [emoji847]

Nowy model podoba mi się i pewnie nabędę, ale niekoniecznie jako jeden z pierwszych - nie czuję takiej potrzeby po prostu.

Pozdrawiam

Daniel

Jak znam życie ,to pewnie pizgną nowy kolorek jakiś napisik, szpulke z trójkątnymi dziurkami (bo inne już były)i będzie po zabawie.

A ja sądzę,że oprócz tych rzeczy w trochę innym wydaniu jak pan pisze,dojdzie też wolna oscylacja.Byłoby super. Może po 20 latach będzie powrót Millenium w nowym nowoczesnym wydaniu.Marzenia marzeniami,ale poczekajmy na 100 lecie i wtedy zobaczymy.

Edytowane przez Józef Lesniak