Skocz do zawartości

Shimano Stella 2018 (FJ)

przemow

Rekomendowane odpowiedzi

Nie muszę ale kupię, pomimo że będzie droższa od poprzedniczki.

:) Brawo. Na początek przed zakupem tej "millenijnej setnej" kupiłbym '18 Stella. '18 Stella może być (tak na pewno będzie) przejściówką pomiędzy '14 Stella,a '20 Stella,ale chyba warto.

Edytowane przez Józef Lesniak
  • Like 1

Gość EdekZfabrykiKredek

Poczekajcie na zdjęcia wnętrza to nie jeden teoretyk-inżynier z jerka stwierdzi ze to lub tamto jest skopane i na 1000% padnie, tak samo było np. z 14-ką i co kręci a no kręci.

Edytowane przez FlyFisherman
  • Like 3

Gość EdekZfabrykiKredek

Tak jak Kuba napisał, nic na razie o nim nie wiadomo, choć miałem nadzieję że to właśnie on będzie miał jakieś info na temat bebechów. Trzeba poczekać.

Jacek nie powiedziałem że nie wiem nic na ten temat hehe ;-)

Obraz 18tek zaczyna być coraz bardziej kompletny :

C2500 już nie będzie miało body 2500 tylko od 2000.

Szpule od 4000 zmiana średnicy...

Jedynie w rozmiarze 2500/c3000 wygląda że będzie szansa na kompatybilnośc szpul.

Chyba jednak ta 18tka to jednak nie tylko przemalowana 14tka ;)

Mnie osobiście ciekawi jak rozwiązali sprawę szumiącej rolki i dlaczego wypadło jedno łożysko. 10g mniej to na pewno kwestia liftingu lub tak jak pisałem większej zawartości ,,tytanu". Zauważyłem też, że poprzednio ,,14" w rozmiarze 4000, przy przekładni 5,1:1 ( tzw. normalnej dla dociekliwych to takie ukryte PG ) nawijała 78cm, a ,,18" przy przełożeniu 5,3:1 ma nawijać już 87cm.

Pozdrawiam M.

Mnie osobiście ciekawi jak rozwiązali sprawę szumiącej rolki i dlaczego wypadło jedno łożysko. 10g mniej to na pewno kwestia liftingu lub tak jak pisałem większej zawartości ,,tytanu". Zauważyłem też, że poprzednio ,,14" w rozmiarze 4000, przy przekładni 5,1:1 ( tzw. normalnej dla dociekliwych to takie ukryte PG ) nawijała 78cm, a ,,18" przy przełożeniu 5,3:1 ma nawijać już 87cm.

Pozdrawiam M.

Jak wczesniej pozwolilem sobie zauwazyc, srednica szpuli wzrosla do 52 mm, z 49 mm.

W porownaniu z 14 przelozenie wzroslo do 5,3:1 

Takze wieksza srednica i wieksze przelozenie - zaowocowalo wiekszym nawojem.

• Like 1