popper Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Dla mnie bomba . Ale ja laik jestem i pozbawiony zupełnie takich zdolności twórczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Jeśli o mnie chodzi to jestem wielbicielem maksymalnej prostoty, która za skrajną ekstrawagancję uznaje wplecenie złotej nici w omotkę, ale to co robisz wygląda naprawdę bomba. Pełen szacunek! Dzięki za dokładny opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milczacy Opublikowano 19 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Witam. Dzięki za dotychczasowe opinie A tu gotowe, już polakierowane omotki przelotek w moim wykonaniu (owijanie dwoma nitkami na raz). Omotki robiłem podwójną nitką (czarna i miedziano-złota). Lakierowałem Domaluxem Classic połysk - bodajże 4 warstwy. Przedstawiam również oplot/wzmocnienie końcówki dolnego składu wędki (górny skład wchodzi w dolny). Wyplatanki na dolniku polakierowane są dwoma warstwami epoksydu Epidian 6 - ciekawe czy się sprawdzi..... Jak pisał Gugcio w swoim temacie: lakierując żywicą - konieczne jest podgrzewanie przy mieszaniu i przed aplikacją, aby żywica się upłynniła. Zanim sam do tego doszedłem - napsułem żywicy i w pierwszej warstwie lakierowania omotek wyszły mi górki i dolinki Nie pokazuję fotek, bo wyszła mi lekka kaszana (choć tragedii też nie ma) - cóż...człowiek uczy się na błędach. Wędka w zasadzie jest już gotowa Pozostało wyważenie kijka.Wyszła nawet, nawet. Poza lekkim przesztywnieniem w miejscu zamontowania wklejki - ale jak na pierwszy kijek, do tego z odzysku, jestem zadowolony. Pozdrawiam, Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Jestem w szoku, sam bym sobie czegoś takiego w wędce nie dał zrobić, ale naprawdę jestem godny podziwu. Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 A odnośnie wędek jeden kijek trochę inny,wędka zbudowana dla kolegi,połączenie korka drewna egzotycznego ,znaczka z żyłki ,efekt fajowyWyplatanka skromna ale daje extra efekt ,na podkładzie z nici koloru takiego jak na omotki. Nono super. Skromniej ale też extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Milczący - wyśmienity artykuł. Trudno mi oceniać merytorykę bo na rodbuildingu się nie znam ale dziękuję za przekazanie swoich doświadczeń. Prześlij mi proszę zdjęcia oddzielnie na mojego maila i opublikujemy Twój artykuł na stronie głównej - szkoda by zagubił się wśród innych wątków na forum. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Piękna robota. Temat wyplatanek chodzi mi po głowie od dłuższego czasu. Mam zamiar podziargać trochę przy okazji robienia nowej wędki. Milczący - korzystasz z programu pictoweave? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milczacy Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Witam, i dziękuję za miłe słowo Owszem, mam wersję demo tego programu i opracowałem nawet kilka prostych wyplotek ale na razie czarno-białych. Do ich realizacji na razie nie doszło i pozostają w fazie projektów bo aktualnie trochę inne rzeczy i sprawy osobiste zaprzątają mi uwagę, więc chwilowo zupełnie nie mam czasu na rozwijanie swych umiejętności. Planuję pobawić się prostymi, dwukolorowymi grafikami i dalej zabrać się za kilkuwarstwowe (kolorowe) wizerunki ryb.Chciałbym również pokombinować w stronę wyplatanek typu romby/diamond/tiger/holo tiger - zwłaszcza ostatni mi się podoba.....ale jak już pisałem gdzieś w tekście - są to zabawy dla ludzi o żelaznej cierpliwości i z masą wolnego czasu. A o ile z pierwszym nie ma większego problemu (choć w moim przypadku to bardziej zawziętość), to z drugim jest i to spory ostatnio....Ech, gdzie te czasy.... piękne, kawalerskie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms72 Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Andrzej mam pytanko jaką masz średnicę kółek rolek w maszynce do nawijania. Tak w ogóle z tego co oglądałem (a ostatnio w necie oglądam głównie tematy RB) Twoja maszynka jest the best. Mam plan ją zgapić (nie naruszę chyba praw autorskich ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milczacy Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Witam.Moje kółka wycinałem wiertłem koronkowym o średnicy zewn 51 mm. Po oszlifowaniu mogą mieć około 45-47 mm. Buduj śmiało.... Nie tylko po to wstawiłem opis swojego ustrojstwa na tym szacownym Forum, by pochwalić się efektami zawdzięczanymi mojemu przeciwstawnemu kciukowi . Jeżeli moje wypociny są w stanie pomóc Komukolwiek w jego własnej twórczości RB, to niezmiernie rad jestem.Nie zapomnij tylko pochwalić się swoim sprzęciorem jak już go zbudujesz!Pozdrawiam, Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 a czy moglbys mnie uswiadomic jak sie robi wstawki do omotki?? np robisz czarna omotke i jest na niej zlota wstawka... jakos mi to nie moze wyjsc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milczacy Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Cześć i czołem.... Obczaj te linki:http://merricktackle.com/tips/tips.htmlhttp://www.rodbuildingtutorials.com/threadwork.htm Znajdziesz tam wszystko odnośnie nawijania omotek, wstawek, przejść kolorów itd. Bardzo przydatne i ciekawe linki. Jak tam nie znajdziesz tego czego szukasz, to naprawdę nie sądzę aby moja skromna wiedza mogła pomóc (bo sam pełnymi garściami czerpałem właśnie z tych źródeł).Pozdrawiam, Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi